رئیس‌جمهور با ارائه پیشنهاد برگزاری اجلاس سه جانبه ایران، ترکیه و سوریه برای حل مشکل ادلب، گفت: ریشه کن کردن تروریست‌‌ها و حفظ جان انسان‌‌های بی گناه در ادلب باید مورد توجه باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن روحانی در تماس تلفنی رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه با قدردانی از ابراز همدردی و همکاری رئیس‌جمهور ترکیه درمورد جان باختگان ویروس کرونا در ایران، گفت: برنامه‌ها و سیاست‌های مؤثر و مطمئنی را برای مدیریت و کنترل ویروس کرونا و درمان بیماران مبتلا به این ویروس در ایران در نظر گرفته شده و اقدامات بسیار خوبی انجام گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک از این بحران عبور کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه متأسفانه شیوع این بیماری در بسیاری از کشورهای جهان مشکلاتی را برای همه بوجود آورده است، گفت: کرونا تبدیل به یک مشکل جهانی شده و همه کشورها برای گذر از این بحران باید کنار هم باشند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت همکاری وزارت خانه‌های بهداشت و درمان دو کشور برای همکاری در مقابله با این بیماری، افزود: ایران آمادگی دارد با اجرای سریع پروتکل بهداشتی مشترک میان دو کشور برای مقابله با این ویروس، زمینه را برای تداوم همکاری‌ها و تبادلات تجاری و رفت و آمد اتباع دو کشور فراهم کند.

روحانی همچنین با تاکید بر توسعه روابط دو جانبه با ترکیه در همه زمینه‌ها، ابراز امیداری کرد کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور در موعد تعیین شده برگزار شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت بالای حل مسئله ادلب، تاکید کرد: موضوع ادلب با توجه به اجتماع تروریست‌های خطرناک و حفاظت از جان انسان‌های بی گناه ساکن در این منطقه بسیار پیچیده است، که از یک طرف باید جان انسان‌ها محفوظ بماند و از طرف دیگر تروریست‌ها باید ریشه‌کن شوند. روحانی با اشاره به اهمیت ویژه همکاری‌های سه جانبه ایران، ترکیه و روسیه برای حل مشکل سوریه در راستای تقویت روند آستانه، گفت: همکاری‌های سه جانبه در سطوح مختلف اهمیت ویژه ای دارد و همانطور که قبلاً گفته شده، ایران برای میزبانی دور بعدی این اجلاس سه جانبه آمادگی دارد.

رئیس‌جمهور روند آستانه را برای امنیت منطقه یک دستاورد بزرگ قلمداد کرد و افزود: قطعاً افزایش تنش به سود هیچکس در منطقه نیست و ما باید از طریق گفت و گو مسائل را حل و فصل کنیم و نباید اجازه دهیم روند آستانه تضعیف شود.

روحانی با طرح پیشنهاد برگزاری اجلاس سه جانبه ایران، ترکیه و سوریه، گفت: با توجه به توافق ما بر روی اصولی همچون حفظ تمامیت ارضی سوریه، ریشه کن کردن تروریست‌ها، حفظ جان انسان‌های بیگناه و حل و فصل سریع مسئله ادلب، می‌توان در این نشست اختلاف نظرها را برطرف کرد.

رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این گفت و گوی تلفنی با اعلام همبستگی با ملت ایران و ابراز همدری با خانواده‌های درگذشتگان در اثر ویروس کرونا، گفت: ترکیه آماده هرگونه همکاری و کمک به ملت و دولت دوست و برادر ایران است و از ارائه هرگونه خدمات مورد نیاز دریغ نخواهد کرد. رجب طیب اردوغان با استقبال از اجرای سریع پروتکل بهداشتی مشترک بین دو کشور در جهت تسهیل روابط تجاری و رفت و آمد اتباع دو کشور، گفت و گو و همکاری‌های وزارت بهداشت دو کشور در این زمینه را لازم دانست.

اردوغان با تأثیرگذار خواندن نقش ایران در تحولات سوریه، گفت و گو‌‌های سیاسی را تنها راه حل مشکل سوریه خواند و خواستار مساعدت و همکاری‌جمهوری اسلامی ایران در این زمینه شد. رئیس‌جمهور ترکیه با تاکید بر تأثیر توافقات سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه در چارچوب روند آستانه، گفت: این گفتگو‌‌ها نتایج خوبی به همراه داشته و برای دستیابی به صلح پایدار می‌بایست تداوم یابد.

اردوغان با اشاره به تحولات اخیر ادامه داد: این وضعیت در ادلب نمی‌تواند ادامه داشته باشد و ما نگران دستاوردهای روند آستانه هستیم.

باید هرچه سریعتر توافقات روند آستانه عملیاتی شود

 رئیس‌جمهوری همچنین در گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین، با اشاره به تحولات اخیر در ادلب سوریه گفت: شرایط ادلب نگران گننده است و باید هرچه سریعتر توافقات روند آستانه عملیاتی شود تا شاهد آرامش و امنیت و همچنین ریشه کن شدن تروریسم در این منطقه باشیم.

حسن روحانی روابط دو کشور را خوب و رو به توسعه در همه زمینه ها توصیف کرد و گفت: آمادگی داریم در همه زمینه‌های مورد علاقه دو کشور همکاری‌ها را افزایش دهیم. وی با اشاره به تحولات اخیر درخصوص توافق هسته‌ای، ضمن قدردانی از مواضع مسکو درخصوص برجام، گفت: تازمانی که از منافع این توافق برخودار باشیم به تعهدات خود پایبند هستیم و امیدواریم که با همکاری سایر طرف ها این توافق حفظ شود.

رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به تحولات اخیر در ادلب سوریه و مکالمه تلفنی امروز خود با رئیس‌جمهور ترکیه در این زمینه، گفت: شرایط ادلب نگران گننده است و باید هر چه سریعتر توافقات روند آستانه عملیاتی شود تا شاهد آرامش و امنیت و همچنین ریشه کن شدن تروریسم در این منطقه باشیم.

روحانی با تاکید بر اینکه قابل قبول نیست بخشی از کشور سوریه برای سال‌ها در اختیار تروریست‌ها باقی بماند، تصریح کرد: همانطور که بارها تاکید شده، راه حل معضل سوریه صرفا سیاسی بوده و از طریق گفت و گو حل  خواهد شد و نباید اجازه دهیم شرایط ادلب به بهانه ای برای مداخله و سوء استفاده آمریکایی ها از موضوع سوریه تبدیل شود. رئیس‌جمهوری با اعلام آمادگی برای میزبانی نشست سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در تداوم روند آستانه، افزود:  در سال های اخیر با همکاری ایران و روسیه و سوریه اقدامات بسیار بزرگی در مبارزه با تروریسم انجام شده است که باید آثار و نتایج آن را حفظ کنیم و در زمینه مسئله ادلب کاملا آماده ایم در سطوح سیاسی  و امنیتی  به یک راه حل مورد توافق هر سه کشور برسیم.

رئیس‌جمهوری با قدردانی از اعلام همکاری دولت و وزارت بهداشت روسیه در زمینه مقابله با ویروس کرونا در ایران، وضعیت ایران در این زمینه را کنترل کامل شرایط توصیف کرد و گفت: آمادگی اجرای سریع پروتکل بهداشتی مشترک بین دو کشور برای مبارزه با این ویروس را داریم.

تاکید بر همکاری و تعامل ایران و روسیه در زمینه توافق برجام

رئیس‌جمهوری روسیه نیز در این گفت و گوی تلفنی با همدردی با دولت و مردم ایران به خاطر جانباختن تعدادی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا و استقبال از پیشنهاد رئیس‌جمهور ایران در اجرای سریع پروتکل  بهداشتی، گفت: آمادگی همه گونه همکاری در مقابله با ویروس کرونا از جمله  همکاری های بهداشتی و درمانی را داریم.

ولادیمیر پوتین با تاکید بر همکاری و تعامل ایران و روسیه در زمینه توافق برجام، گفت:  اجلاس اخیر کارشناسان در وین فضای خوبی را مهیا کرد تا بتوانیم به سمت گره گشایی در این زمینه حرکت کنیم  با توجه به اینکه تهران با همکاری  با آژانس  بین المللی انرژی اتمی زمینه مساعد را برای این کار مهیا کرده است.

رئیس‌جمهوری روسیه توافقات انجام گرفته براساس چارچوب روند آستانه را برای حل و فصل موضوع سوریه  بسیار موثر خواند و افزود: ایجاد مناطق کاهش تنش نباید به معنای عدم مبارزه با تروریسم تلقی شود و امیدواریم در آینده  هماهنگی ها  برای حل و فصل موضوع ادامه یابد.

پوتین در ادامه با تاکید بر حفظ تمامیت ارضی سوریه، گفت: این حق دولت سوریه است که برای مبارزه با تروریست ها در سرزمین عکس العمل نشان دهد.

رئیس‌جمهوری روسیه با استقبال از اعلام  آمادگی ایران برای میزبانی اجلاس آتی سه جانبه سران سه کشور در روند آستانه، ابراز امیدواری کرد که با گفت‌وگوها  اختلافات به وجود آمده است به سرعت برطرف شود.