دیروز پس از گذشت ۶۶ سال بعد از واقعه ۱۶ آذر ۱۳۳۲، دانشگاه‌های کشور به مناسبت «روز دانشجو» برنامه‌های متفاوتی به طور رسمی و غیررسمی تدارک دیدند.

به گزارش ایسنا، دانشجویان دانشگاه‌های کشور دیروز به مناسبت «روز دانشجو» برنامه‌های عمومی رسمی و بعضاً غیر رسمی را شاهد بودند، به طوری که در برخی دانشگاه‌ها علاوه بر برنامه‌های از قبل پیش‌بینی شده، برخی دانشجویان اقدام به برگزاری تجمعاتی کردند که البته بدون حاشیه خاصی نیز به اتمام رسیدند.

دانشگاه علم وصنعت و یک مراسم کاملا رسمی

مراسم روز دانشجو در دانشگاه علم و صنعت دیروز به صورت رسمی با حضور رئیس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه، اعضای هیات علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه علم و صنعت ایران در جوار مقبره الشهدای دانشگاه برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام ابراهیمی نژاد، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه طی سخنانی گفت: نباید به علت گذشت زمان و برداشت‌های سطحی و تمایلات حزبی و گروهی علت نامگذاری ۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو فراموش شود.

وی با مرور رویدادهای روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و اعتراضات ضدآمریکایی و ضدحکومتی این روز در دانشگاه تهران و سرکوب و کشتار وحشیانه دانشجویان توسط عمال رژیم پهلوی تصریح کرد: این روز باید روز اعلام انزجار علیه استکبار باشد و نباید هرگز به فراموشی سپرده شود. آمریکا هرگز نقشه‌هایشان بر علیه ایران و کشورهای خاورمیانه را کنار نگذاشته و امروز هم مشغول توطئه است.

تجمع گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران در روز دانشجو

دانشگاه‌های کشور دیروز به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو و دعوت از شخصیت‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برنامه‌های مختلفی را در قالب سخنرانی، نشست‌، مناظره و تربیون‌ آزاد و غیره برگزار کردند و نشان دادند این روز تاریخی به هیچ عنوان فراموش شدنی نیست.

البته اتفاقی که در مراسم روز دانشجوی امسال در دانشگاه تهران رخ داد حضور حجت الاسلام رئیسی، رئیس دستگاه قضا در مراسم آیین گرامیداشت روز دانشجو در دانشکده فنی دانشگاه تهران است. حضوری که در سال‌های گذشته سابقه نداشته و این موضوع امیدواری را برای پاسخگویی مسئولان در برابر مطالبات دانشجویی بیشتر می‌کند. اما به نظر می رسد لازم است اهمیت مطالبات دانشجویی در بین مسئولان دیگر نیز جدی‌تر تلقی شود.

 قبل از حضور رئیس دستگاه قضا در آیین بزرگداشت روز دانشجو تعدادی از دانشجویان و فعالان صنفی دانشگاه تهران با حضور در محوطه دانشگاه، مطالبات صنفی، سیاسی، دانشجویی، آموزشی و حتی نگرانی و دغدغه‌های اجتماعی و دانشجویی خود را ابراز کردند.

گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران در روز دانشجو در چهار راه ادبیات در داخل دانشگاه تجمع کرده و شعارهایی سر دادند. این دانشجویان شعارهایی با مضمون پولی شدن دانشگاه‌ها و همچنین حمایت از دانشجویان زندانی سر دادند.

تجمع دانشجویان دانشگاه تهران پس از سر دادن شعارهایی بدون هیچ حاشیه‌ای پایان یافت.

چیدمان اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر

همچنین دانشجویان دانشگاه هنر ظهر دیروز در حاشیه برگزاری مراسم روز دانشجو، با ایجاد اِلمان‌هایی در محوطه دانشگاه، نسبت به وقایع اخیر اعتراضات خود را اعلام کردند.

اعتصاب غذای دانشجویان بهشتی

طبق خبرهای رسیده دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی نیز در اعتراض به آنچه « کیفیت بد و غیربهداشتی بودن غذا» عنوان می‌شد، ظهر دیروز ۱۶ آذرماه دست به اعتصاب غذا زدند که البته این اعتراض دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در هفته گذشته نیز وجود داشته است.

سرود «یار دبستانی من» در دانشگاه علامه

بر اساس گزارش های رسیده از دانشگاه علامه، دانشجویان این دانشگاه نیز پس از تجمع در محوطه این دانشگاه با خواندن سرود «یار دبستانی من ...» و شعارهایی در حمایت از آزادی‌های مشروع به آنچه «بازداشت و یا دستگیری دانشجویان در هفته‌های گذشته» می‌دانستند، اعتراض کردند. این در حالی بوده که ساعاتی پیش محمدباقر قالیباف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در نشست روز دانشجو این دانشگاه حضور داشته و سخنرانی کرده است.

پلاکاردهای اعتراضی  در دانشگاه تربیت مدرس

همچنین برخی دانشجویان، دیروز در دانشگاه تربیت مدرس با در دست داشتن پلاکاردهایی به بازداشت دانشجویان در سراسر کشور و همچنین مسائل اقتصادی اعتراض خود را اعلام کردند.

شعارهای اعتراضی دانشجویان پلی‌تکنیک تهران

دیروز دانشجویان دانشگاه امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران)  نیز علاوه بر برنامه‌های رسمی مسئولان این دانشگاه به صورت خود جوش، با تجمع در محوطه این دانشگاه شعارهای‌ها را در اعتراض به آنچه برخورد امنیتی در دانشگاه‌ها می‌دانستند سر دادند. این تجمع نیز بدون حاشیه خاصی به پایان رسید.

 نباید از مطالبات دانشجویی به عنوان مشکل یاد شود

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مطالبه از مسئولان باید به عنوان یک نعمت و ثروت تلقی شود گفت: هرگز نباید از مطالبات دانشجویی به عنوان یک مشکل یاد شود بلکه بیان دغدغه‌ها و مشکلات و لسان مردم بودن یک نعمت و فرصت است.

به گزارش ایلنا، آیت‌الله رئیسی در مراسم روز دانشجو گفت: جریان دانشجویی کشور باید به عنوان جریان آگاه، بابصیرت، زمان‌شناس، دردآشنا و دغدغه‌مند نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی بماند و نقش دانشجویان در این عرصه بسیار تعیین کننده است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: عنوانی که عزیزان دانشجو به عنوان صدای مستضعفان انتخاب کردند عنوان درستی است. اینکه دانشجویان خود را مسئول بدانند که صدای افرادی را که به هر شکلی ممکن است مشکل داشته باشند را به گوش همه برسانند این موارد جلوه‌های آرمان‌خواهی، عدالت‌خواهی و حق خواهی است و این مطالبه‌گری و نگاه به اصلاح امور همواره باید مورد توجه باشد.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: بحث از جناح و جریان سیاسی خاص نیست، جریان دانشجویی ما باید جریان دلداده به انقلاب و نظام باشد ، هر ایراد و اشکالی را برنتابد و در این زمینه احساس مسئولیت کند که این امر مبارکی است.

وی با تبریک مجدد روز دانشجو گفت: البته بنده با دانشجویان دانشگاه بی‌ارتباط نیستم و با اطلاعیه‌های عزیزان که در مواقع مختلف صادر می‌شود و از طرف دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها برای بنده ارسال می‌شود، آگاهی می‌یابم. البته شاید این اطلاعیه‌ها برای مدیران دیگر نیز ارسال شود، بنده این مواضع، دیدگاه و نظرات و دغدغه‌ها را با دقت می‌خوانم و از بعضی از دغدغه‌ها که ممکن است در رسانه‌ها مطرح نشود، اما دغدغه جوانان و دانشجویان است خودم را موظف می‌دانم مطلع شوم چرا که اطلاع ما مسئولان از این موارد ضرورت دارد.

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: هیچگونه بی‌قانونی، هیچ دور زدن قانون و تخلف از قانون را هیچ کس در هیچ جایگاهی به خود اجازه ندهد و احساس شود که امروز بی‌قانونی یک امر ناپسند و ضد ارزش است لذا امروز اجرای عدالت یکی از نکات محوری است و در این رابطه گفتمان غالب در دانشگاه‌ها باید اجرای عدالت باشد.

وی ادامه داد: اگر ببینید در کرسی‌های آزاد اندیشی و اعلام نظرات و دیدگاه‌ها و نظرات با قانون فاصله داریم باید نسبت به آن پیگیری و گوشزد کرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مسئله شفافیت امر بسیار مهمی است گفت: از مردم بودن و محرمانگی امر مهمی است،‌ در مورد یکسری مسائل امنیتی این موضوع متفاوت است و مورد اختلاف نیست اما نسبت به مسائلی که مردم باید مطلع باشند این موارد می‌تواند زمینه اجرای عدالت را فراهم نماید.

رئیس قوه قضاییه گفت: فساد را نباید در هیچ کجای جامعه اسلامی قبول کرد، فساد با شاخصه عدالت گستری نظام سازگار نیست فساد ظلم به مردم و نظام است و امر مردودی است ، جمهوری اسلامی ایران نظامی مبتنی بر احکام دینی و عمل به وظایف است اما امکان خطا و اشتباه ممکن است، اشتباه یک امر است فساد امر دیگری است.

وی تاکید کرد: نمی توان از فساد و دست اندازی به حقوق بیت المال، دزدی، ارتشا ، پورسانت و رانت خواری گذشت. تا امروز باید همه دستگاه ها در کشور با فساد مبارزه کنند بعضی می گویند دستگاه قضایی فقط بگیرو ببند می کند بله وظیفه ما برخورد با مفسدین است و برخورد هم خواهیم کرد.

آیت الله رئیسی اضافه کرد: ساختارهای فسازا باید از بین برود بعضی از خصوصی سازی ها به صورت جدی بر فنا دادن اموال مردم و بیت المال است.

آخرین دانشجوی بازداشتی در حوادث اخیر، آزاد شد

در مراسم روز دانشجو اعلام شد که آخرین دانشجوی بازداشتی در حوادث اخیر، آزاد شده است.

به گزارش ایلنا، در مراسم دانشگاه تهران که با حضور رئیس قوه قضائیه همراه بود،  مجری مراسم در ابتدا از آزادی آخرین دانشجوی بازداشت شده در حوادث اخیر خبر داد و گفت: براساس خبر خوشی که صبح به ما دادند، آخرین دانشجوی بازداشتی در حوادث اخیر، آزاد شده است.