اعتراض صنفی کارگران قند خاورمیانه شوش، صبح دیروز (۱۲ آذر ماه) وارد پنجمین روز متوالی شد.

به گزارش ایلنا، کارگران کارخانه قند خاورمیانه شوش که از ۸ آذر ماه جاری در اعتراض به‌ عدم تحقق مطالبات صنفی خود از سوی کارفرما دست از کار کشیده‌اند، پایان اعتراض خود را رسیدگی به مطالبات و تحقق وعده‌ها منوط کرده‌اند.

این کارگران می‌گویند: عامل تشدید اعتراضات صنفی بی‌توجهی کارفرما به پرداخت مطالبات کارگران است. به گفته آنها، مسئولان و سایر ذینفعان کارخانه به جای چاره‌اندیشی منطقی برای خاتمه اعتراض، سکوت اختیار کرده و با بی‌توجهی سعی در منصرف کردن کارگران از ادامه اعتراض دارند.

طبق این گزارش و طی پنج روز اعتراض کارگران قند خاورمیانه، بارها کارگران از مسئولان استانی و شهرستانی درخواست برگزاری جلسه اضطراری برای تحقق مطالبات و پایان اعتراضات خود را داشته‌اند اما این اتفاق نیفتاده است.

مهمترین مطالبات این کارگران، اجرای درست طرح طبقه‌بندی مشاغل، تشکیل شورای کارگری، محاسبه جمعه‌کاری‌ها، پرداخت حق غذا و همچنین جذب نیروهای کار فصلی بومی به جای نیروی کار غیربومی است. کارگران می‌گویند که حقوق دریافتی آنها در دوره‌های بهره‌برداری با وجود شیفت‌های ۱۲ ساعته، معادل ۴۵ روز کار در ماه است که در شرایط فعلی تورم و گرانی سرسام‌آور، پاسخگوی نیازهای معیشتی‌شان نیست. این در حالی‌ست که این مبلغ نیز در ماه‌های تعمیرات به نصف کاهش می‌یابد.

به ادعای کارگران، کارفرما اعلام کرده توان پرداخت مطالبات حقوقی کارگران را ندارد در حالی‌که طی چند سال گذشته تولید در قند خاورمیانه خوب بوده و در برخی مواقع رکوردار بوده است.