رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی از کارفرمایان خواست در شرایط پیش آمده به جای تعدیل یا تهدید به اخراج، هوای کارگران را داشته باشند و قراردادهایشان را تمدید کنند تا با اطمینان و آرامش خاطر بیشتر به تولید بپردازند و دغدغه معیشت خانواده را نداشته باشند.

فتح‌اله بیات در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کارگران در این شرایط مثل رزمندگان دوران دفاع مقدس در خطوط تولید حاضر هستند و کار اقتصادی می‌کنند و زمانی که به شهادت می‌رسند یا مجروح می‌شوند این وظیفه کارفرما چه دولتی چه خصوصی است که به خانواده‌شان رسیدگی و مستمری آنها را برقرار کنند.

وی افزود: وقتی کارفرمایان ناچار می‌شوند در این شرایط نیروی کار را به طور موقت به مرخصی بفرستند یا کارخانه را تعطیل کنند انتظار می‌رود حق و حقوق آنها را پرداخت کنند تا این وضعیت شرایط عادی پیدا کند لذا کارفرمایان باید به شکلی با کارگران در این شرایط مدارا کنند. از طرف دیگر، کارخانه‌ها نیز باید مورد حمایت قرار بگیرند به ویژه کارخانه‌هایی که با تولید مواد غذایی و بهداشتی و درمانی مردم سر و کار دارند.

این مقام کارگری اقدام دولت در اختصاص بسته تسهیلات ویژه‌ برای کسانی که مشاغل خود را در این شرایط به طور موقت از دست دادند مثبت خواند و گفت:‌ با توجه به آنکه نمی‌دانیم این شرایط تا چقدر ادامه دارد، باید برنامه‌ریزی داشته باشیم که شرایط خانواده‌های کارگری و بازنشستگان از لحاظ اقتصادی در تنگنا قرار نگیرد. وقتی کارگران ببینند که کارفرما به لحاظ اقتصادی آنها را مورد حمایت قرار داده و به معیشت آنها فکر می‌کند با جان و دل برای کارفرما مایه می‌گذارند.

بیات تصریح کرد: مسائل مالی، حقوقی، بیمه‌ای و تامین مایحتاج ضروری ازجمله دغدغه‌های مردم در این شرایط است و دولت و دستگاه‌های مربوطه باید تلاش کنند این دغدغه‌ها به حداقل برسد.

وی گفت: از کارفرمایان انتظار داریم در چنین شرایطی با صبر و بردباری این بحران را پشت سر بگذارند و به جای تعدیل و اخراج، هوای کارگران را داشته باشند تا آنها آسیب نبینند.

به گفته این مقام کارگری، اگر کارفرمایان به دلیل برخی ملاحظات و به خطر نیفتادن سلامت کارگران ناچار به تعطیلی موقت کارگاه می‌شوند از پرداخت حقوق و مطالبات کارگران در این شرایط کوتاهی نکنند زیرا ممر درآمد آنها به واسطه شغلی است که به آن اشتغال دارند و باید جوابگوی خانواده خود باشند بنابراین اگر قرارداد کارگر تمام شده انتظار این است که همراهی بیشتری داشته باشند تا کارگران از شرایط پیش آمده بیش از این آسیب نبینند.

 

دریافت بیمه بیکاری تسهیل شود

این فعال کارگری همچنین گفت: درخواست ما از تامین اجتماعی این است که اگر کارگری برای دریافت مقرری بیمه بیکاری مراجعه کرد کار او را به سرعت پیش ببرند. نیروی کاری که شغل خود را از دست داده، باید از حمایت‌های دولتی بهره‌مند شود.

بیات افزود: در شرایط فعلی، وظیفه دولت، سازمان تأمین اجتماعی، وزارت کار و بانک‌ها این است که با کارفرمایان همکاری و مدارا کنند و در مسائل بیمه، مالیات و عوارض شهرداری‌ها، به ویژه در زمینه حامل‌های انرژی، سازش کنند تا بتوانیم تولید را روی غلتک بیندازیم.

وی در رابطه با اقداماتی که باید برای کارگرانی که شغل خود را از دست داده‌اند انجام داد، گفت: ما در قانون بحث بیمه بیکاری داریم. یکی از شرایط دریافت بیمه بیکاری این است که فرد به دلیل عواملی خارج از اراده خود، مانند پایان قرارداد، تعدیل نیرو یا حوادث غیرمترقبه، بیکار شده باشد. اگر نیروی کاری در این شرایط بیکار شود، مصداق همین حوادث غیرمترقبه است باید بتواند از مقرری بیمه بیکاری به سرعت بهره‌مند شود.

بیات تاکید کرد: درخواست ما از تامین اجتماعی این است که در این شرایط به فکر کارگران باشد و اگر کارگری برای دریافت مقرری بیمه بیکاری مراجعه کرد کار او را به سرعت پیش ببرد. نیروی کاری که شغل خود را از دست داده، باید از حمایت‌های دولتی بهره‌مند شود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی گفت: تاکید می‌کنم که کارفرمایان باید تا حد امکان از اخراج کارگران خودداری کنند. همچنین نیروی کار باید تا جایی که ممکن است، شغل خود را از دست ندهد و کارفرما نیز باید تلاش کند تا نیروی خود را تعدیل نکند. ما باید با همکاری و آرامش، کارها را پیش ببریم.