شماری از کارگران قرق‌بان شاغل در جنگل‌های استان مازندران مخالفت خود را با واگذاری مسئولیت این کارگران به پیمانکار جدید اعلام کردند.

یکی از این کارگران به ایلنا گفت: اخیراً شائبه واگذاری دوباره مسئولیت هزار و ۲۰۰ کارگر قرق‌بان حفاظت از جنگل‌های استان مازندران به یک پیمانکار جدید قوت گرفته و کارگران قرق‌بان که همگی بومی منطقه‌اند، نسبت به آینده نگران‌اند.

این کارگر افزود: تغییر پیمانکار در حالی قرار است انجام شود که حدود هزار و ۲۰۰ کارگر سال‌هاست تحت مسئولیت شرکت‌های آذررود، کار سنگرود، انارستان، لابیک، ولوپی، کولا، القدیر، خلیل مله، صنایع چوب فریم، صنایع چوب و کاغذ مازندران، نکاچوب و اشبا تراورس به عنوان قرق‌بان مشغول حفاظت از جنگل‌های مازندران هستند.

این کارگر با بیان اینکه کارگران با تصمیم مسئولان برای واگذاری دوباره حفاظت از جنگل‌ها به پیمانکار جدید به این دلیل مخالف هستند که سال‌هاست آنها به دنبال تبدیل وضعیت شغلی خود از شرکتی به قرارداد مستقیم هستند، گفت: در طول سال‌ها تجربه ما با پیمانکاران ناموفق بوده است. این شرکت‌ها به تعهدات خود در قبال کارگران عمل نکرده و درنتیجه کارگران با مشکلات زیادی همانند عدم افزایش قانونی دستمزد روبه‌رو می‌شوند.

به گفته وی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با افزایش حقوق ۴۵درصدی کارگران قرق‌بان براساس مصوبه شورای عالی کار مخالف است و احتمالاً با ورود پیمانکار جدید می‌خواهند حداقل‌های مزدی را به کارگران بپردازند.

وی تصریح کرد: مشکلات کارگران قرق‌بان حفاظت از جنگل‌های مازندران که در قالب ۱۲ شرکت تعاونی مشغول کار بودند، از سال ۹۶ با اجرای قانون تنفس در جنگل‌های شمال آغاز شده است.

این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر  ۲ ماه است دستمزد کارگران قرق‌بان پرداخت نشده، افزود: بلاتکلیفی کارگران حفاظت از جنگل درحالی ادامه دارد که سازمان مراتع و جنگلداری نیز به مشکلات کارگران قرق‌بان و مجریان اجرای طرح تنفس رسیدگی نمی‌کند.

این کارگران بومی که تعداد آنها حدوداً به هزار و ۲۰۰ نفر می‌رسد، خواستار عقد قرارداد دائمی با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری برای تامین امنیت شغلی و معیشتی خود هستند.