استاد دانشگاه علامه با بیان اینکه یک حکومت مردم‌سالار ظرفیت هوسرانی حکومت به ویژه در کادر سیاست‌هایی که به حقوق مالکیت فقیران تعرض می‌کند را به حداقل می‌رساند، خاطرنشان کرد: روزی 10 بار ما را از شوک‌درمانی با شوک به نرخ ارز و انرژی و بهره می‌ترسانند. تمام اینها تعرض گستاخانه و وقیح به حقوق مالکیت فرودستان است، به این دلیل که تورم‌زا هستند و تورم برای فرودستان نقش یک جیب‌بر را بازی و قدرت خرید فقرا را از جیبشان سرقت می‌کند. چقدر تلخ، گزنده و دردآور است که مثلا یک رئیس جمهور دلسوز، بگوید من سیاست تورم‌زا ایجاد می‌کنم، چون می‌خواهم عدالت برقرار کنم! به این دلیل که منافع مافیایی قدرت، جریان‌سازی فکری دارد و سازمان‌یافته است. آنها به خوبی از منافعشان هم آگاهند و برای تحقق منافعشان هم پول خرج می‌کنند.

به گزارش جماران، فرشاد مومنی با بیان اینکه فقرا از چنین امکاناتی بهره‌مند نیستند، تاکید کرد: بزرگترین شاغول مردم‌سالاری، عدالت‌محوری آن است. باید صدای اکثریت فاقد قدرت، ثروت، منزلت و صدا و اطلاعات به رسمیت شناخته شود. اگر حکومتی مردم‌سالار باشد، باید غیرتمندانه در برابر فساد مرزبندی داشته باشد، نه سیاست‌های فسادزا اتخاذ کند و نه نسبت به فاسدان، نرم و لطیف برخورد کند. به دو تار موی خانم‌ها، آن‌قدر غیرت می‌ورزید اما مرکز پژوهش‌های مجلس گزارش می‌کند که تخلفات قانونی یک بانک خصوصی در یک دوره زمانی، در رشد پایه پولی ۵۲درصد سهم دارد اما آب از آب تکان نمی‌خورد!

کارگران شرافتمند صنعتی را وادار به اعتراض کرده‌اند

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فسادی بیش از سه میلیارد دلاری رخ می‌دهد اما تنبیهی برای فاسدان از تنبیه مثلا یک بچه ۱۸ که از سر تحریک احساسات، مرده‌باد و زنده‌باد بگوید کمتر است، گفت: فساد، عریان‌ترین، وقیحانه‌ترین و مخرب‌ترین شیوه تعرض به منافع عمومی به ویژه منافع فرودستان است. انواع دروغ‌ها را پخش می‌کنند تا برای توجیه اینکه باید مثلا به قیمت بنزین هم حتما شوکی وارد کرد. زخم‌های شوک نرخ ارز سال گذشته هنوز ترمیم نشده و این وضعیت تراکم فشار بر محروم‌ترین و شریف‌ترین آدم‌های این جامعه را مرتبا بیشتر می‌کند. نجابت مردم، به این عده شجاعت می‌دهد که بی‌مبالات‌‌تر، سیاست‌گذاری کنند.

وی ادامه داد: در تمام دنیا گفته می‌شود کارگران تولید صنعتی، شرافتمندترین انسان‌های روی زمین هستند ولی شما کارگرها را به اعتراض وادار کردید! چرا از این نشانه‌ها به هوش نمی‌آیید!؟ مردم نجیبند و تا آنجا که در توانشان باشد فشارها را تحمل می‌کنند اما اگر کسی الفبای عدالت را بفهمد، می‌داند که وقتی طبق گزارش‌های رسمی، برجسته‌ترین گروه پرکار این جامعه گروه سنی بالای ۶۵ سال است، چقدر شرم‌آور است.

استاد گروه برنامه‌ریزی و توسعه اقتصادی دانشگاه علامه اضافه کرد: وقتی می‌خواهند شوک‌درمانی کنند و هیچ بهانه دیگری پیدا نمی‌کنند، می‌گویند قاچاق زیاد است! ابزار مقابله با قاچاق این نیست که ۸۵ میلیون نفر را تنبیه کنید! چرا تمام گزارش‌های رسمی می‌گویند بیش از ۹۰درصد قاچاق از مبادی رسمی صورت می‌پذیرد!؟ با کانون اصلی مشکل برخورد کنید. به اسم اینکه می‌خواهیم با قاچاق مبارزه کنیم، شوک قیمتی 

وارد می‌کنند!

وی ادامه داد: می‌گویند مثلا قاچاق صورت می‌گیرد، چون اجناس قاچاق در ایران ارزانتر است. تمام مطالعه‌ها می‌گوید وحشتناک‌ترین استثمارها در ایران در حق نیروی کار صورت می‌پذیرد. خب در آن اقلامی که قاچاق می‌شود سهم حقوق و دستمزد را در ساختار هزینه بنگاه‌ها سه برابر کنید. چطور می‌گویید خط فقر رسما اعلام شده نزدیک به 2 برابر حداقل دستمزد است و این برایتان شرم‌آور نیست!؟ اگر قیمت پایین محصولات رانتی- معدنی، نفتی و گازی نیروی محرکه قاچاق است، اگر صادق هستید، قیمت مزد را بالاتر ببرید تا آن کالا از آن طریق گران‌تر شود و انگیزه قاچاق هم از بین برود و نیروی کار هم مرفه‌تر شود. چرا فقط بلدید شوک قیمتی وارد کنید تا مافیاها را چاق‌تر کنید و آنها را بیشتر به جان مردم بیندازید!؟

مومنی اظهار داشت: به نام عدالت اجتماعی حرف‌هایی می‌زنند که شرم‌آور است و با بدیهیات اولیه عقلی مغایرت دارد. می‌گویند سیاست اشتغال‌زدا و تورم‌زا را به نیت عدالت اجتماعی به کار می‌بریم. چقدر باید حواسمان پرت شده باشد که این آدرس‌های عوضی در کشورمان خریدار داشته باشد.

به گفته وی، فقر و نابرابری، دوقلوی منحطی است که کیفیت دموکراسی را ساقط می‌کند و حکومت را به تسخیر مفت‌خوارها، رانت‌خوارها و رباخوارها درمی‌آورد و به موازات اینکه ساخت سیاسی را دچار بحران می‌کند، با فرسایش اعتماد اجتماعی هم همراه است و ثبات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را به هم می‌زند. سلامت جسمی و روانی اکثریت جامعه را از بین می‌برد و تهدید می‌کند و اختلال‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی را هم فرسایش می‌دهد. از همه مهمتر اینکه همان‌قدر که زندگی را به کام فقرا و فرودستان تلخ می‌کند، زندگی را برای ثروتمندان هم ناامن می‌کند. در مناسباتی که فقر و نابرابری از حدودی بیشتر می‌شود، هیچکس احساس آرامش و امنیت نخواهد داشت.

فرودستان نیازی به ترحم و صدقه ندارند

مومنی گفت: کاش حداقل به اندازه اینکه به خواسته‌های مافیاها این اندازه اعتنا و اهتمام وجود دارد، به منافع فرودستان هم توجه شود. فرودستان ترحم و صدقه نمی‌خواهند. آنها می‌گویند برای مشارکت فعال و شرافتمندانه سیاسی و اقتصادی راه باز کنید تا ما شرافتمندانه کار کنیم و خودمان از عهده زندگی‌مان برآییم. شما از یک‌سو شوک‌درمانی می‌کنید و پدر مردم را درمی‌آورید بعد یک‌باره احساساتی می‌شوید و مثلا دو تا کوپن هم بین آنها توزیع می‌کنید. این چاره کار نیست.

رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد در پایان با ابراز تاسف نسبت به اینکه اکنون بیشترین تعرض‌ها به حقوق تولیدکنندگان شرافتمند و عامه مردم می‌شود، گفت: مهم‌ترین منشا قطعی‌های برق، شوک‌درمانی است. شوک‌درمانی ما را با بحران سرمایه‌گذاری در زمان مناسب روبه‌رو کرد و اکنون اینها، همان چیزی که باعث بیچارگی ما شده را می‌خواهند مجددا تکرار کنند. این قطعی برق که ریشه در شوک‌درمانی، بی‌مبالاتی‌ها و بی‌کفایتی‌های سیاستی دارد، به وحشتناک‌ترین شکل ظلم‌های بزرگ به تهی‌دستان و تولیدکنندگان کشور تحمیل می‌کند.