رئیس انجمن صنفی گچکاران استان قم:
سهمیه ۵ هزار نفری برای ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی، توهینآمیز است

رئیس انجمن صنفی گچکاران استان قم گفت: توزیع ۴ تا ۵ هزار سهمیه بیمه برای ۵۰۰هزار نفر، توهین به کارگران است. کارگری که سالها زحمت کشیده باید ۱۰ سال در صف بیمه بماند تا بتواند از بیمه اجتماعی که مسلمترین حق یک کارگر است بهرهمند شود؟ آیا این عدالت است؟
داود کشوری در رابطه با روند بیمه کارگران ساختمانی به ایلنا گفت: قطع بیمه نزدیک به ۵۰۰هزار کارگر ساختمانی در سالهای گذشته چیزی کمتر از یک فاجعه اجتماعی نیست. این در حالیست که طبق قانون، هم از سهم پروانههای ساختمانی و هم ضریب پیمانهای ساختمانی منابع بیمه برای کارگران ساختمانی تخصیص مییابد که این منابع صرف بیمه کارگران نمیشود.
وی ادامه داد: امسال و با تصویب هیأت دولت، ۲۵درصد پروانه ساختمانی به 27.5درصد افزایش یافته است. قبل از تصویب اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی این مبلغ ۱۵درصد پروانه ساختمانی بود، که چون ناکافی بود، تأمین اجتماعی از تخصیص بیمه به کارگران ساختمانی سرباز میزد. این درصد بعد از تصویب بیشتر شد اما سازمان همچنان از بیمه کارگران ساختمانی اجتناب میکند.
کشوری بیان کرد: در واقع، کمتر از ۳درصد از این کارگران بیمه میشوند و سهمیه بسیاری نیز قطع میشود. وضعیت کارگران ساختمانی هنوز تغییری نکرده و معلوم نیست این مشکل چگونه قرار است حل شود. ما فعلا ارادهای برای اجرای قانون و اجرای عدالت ندیدیم. وی تأکید کرد: توزیع ۴ تا ۵ هزار سهمیه بیمه برای ۵۰۰هزار نفر توهین به کارگران است. این رفتار نشانه مسلم سوءمدیریت در رابطه با مسأله کارگران ساختمانی است.
کشوری خطاب به مدیرعامل تأمین اجتماعی گفت: آقای سالاری! شما مسئول اجرای عدالت در سازمانی هستید که باید ستون فقرات تأمین اجتماعی کشور باشد، نه اینکه با بخشنامه و سهمیه، حق کارگر را تبدیل به لطف کنید.
این فعال کارگری گفت: در چهار سال گذشته، کارگران بارها از تبعیض، بیعدالتی و بیتوجهی فریاد زدهاند اما فقط وعده شنیدهاند. اگر قرار است سازمان تأمین اجتماعی در مسیر عدالت باشد، اول باید بیمه این ۵۰۰هزار کارگر بیپشتوانه را برقرار کند.
دیدگاه تان را بنویسید