رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور بر استقرار نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار تأکید کرد و آن را راهگشای ایجاد و پایداری اشتغال کشور برشمرد.

به گزارش مهر، غلامحسین محمدی با اشاره به اینکه ۵۰درصد مهارت‌آموزان، جویای کار هستند گفت: براساس داده‌های سامانه رهگیری اشتغال، ۵۰درصد از مهارت‌آموزان کارجو هستند که از این میزان حدود ۴۰ تا ۸۰درصد در استان‌های مختلف جذب بازار کار می‌شوند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت بازار کار ایران به شکلی است که سالانه یک میلیون فرصت شغلی در کشور وجود دارد ولی اینکه یک میلیون فرصت شغلی به اشتغال پایدار برسد دلایل متعددی لازم است اما بخش عمده‌ای از این فرصت‌ها به دلیل کاهش مهارت و فقر مهارتی از بین می‌روند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تأثیر مهارت بر تولید و بهره‌وری، تاکید کرد: کسی که مهارت بیشتری دارد از امنیت شغلی و درآمد بیشتری برخوردار است بنابراین تربیت نیروی ماهر تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی دارد.

محمدی با بیان اینکه ۳۰درصد رشد ۸درصدی اقتصاد از محل بهره‌وری است، بیان داشت: اگر معتقدیم که نیروی کار روی رشد اقتصادی، کاهش مصرف مواداولیه و بهره‌وری اثرگذار است، باید مهارت‌آموزی جدی‌تر در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: در بین ۱۴۰ کشور دنیا سال‌های تحصیل و آموزش در ایران رتبه ۶۱ دارد ولی رتبه مهارت دانش‌آموختگان ۱۳۶ است یعنی فرزندان ما زیاد درس می‌خوانند ولی وقتی از دانشگاه خارج می‌شوند تازه به سمت مهارت‌آموزی می‌روند و این به معنی این است که نظامات آموزشی ما دچار نوعی اعوجاج است. خیلی از افراد کاری که امروز انجام می‌دهند نیازی نبوده بابتش آنقدر درس بخوانند بنابراین ما باید یک نظام آموزشی متناسب با بازار و تقاضای کار و مبتنی بر مشارکت داشته باشیم.