در حالی قیمت گوشت در بازار به طور عجیبی بالا رفته و گزارش‌های میدانی، از رسیدن قیمت گوشت به طور متوسط به حدود ۳۰۰هزار تومان حکایت دارد که دولت با عرضه گوشت گرم، وعده کنترل بازار را به مردم داده است.

به گزارش خبرآنلاین و به گفته مغازه‌داران، قیمت گوشت به حدی بالا رفته که تقاضا برای خرید را به شدت کاهش داده است. به گفته آنها، در شرایطی که در روزهای پایانی آبان‌ماه امسال هر کیلو دام زنده در حدود ۹۰هزار تومان بود، هم‌اکنون قیمتی در حدود ۱۵۰هزار تومان دارد.

در این شرایط، حالا معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره دلایل گرانی گوشت در بازار گفته که بازار گوشت قرمز درگیر دلالی و واسطه‌گری شده بود که با واردات گوشت گرم، بازار به ثبات رسیده و این ثبات ادامه‌دار خواهد بود و قیمت‌ها نیز کاهشی خواهد شد.

حسین دماوندی‌نژاد در ادامه عنوان کرده که گوشت گوسفندی در دنیا کالای لوکس است ولی در فرهنگ ما علاقه بسیاری به گوشت گوسفند وجود دارد. گوشت گوسفندی در کشور ما درگیر اقتضائات فصل است ولی گوشت گوساله این‌گونه نیست. وی متذکر شده که افزایش تقاضا در نیمه دوم سال، کمبود دام سبک و وابستگی دام سنگین به سبک، تاخیر در ارسال دام و گوشت به دلیل سرما و یخبندان در جاده‌ها نیز از دلایل دیگر این افزایش قیمت است.

دماوندی‌نژاد در پاسخ به اینکه چرا به جای واردات، وزارت جهادکشاورزی اقدام به خرید دام از دامدار داخلی نکرد، گفته؛ هدف ما به جای واردات حمایت از تولیدکننده داخلی است ولی گاهی مجبور هستیم برای ساماندهی بازار اقدام به واردات کنیم. البته لازم به ذکر است که امسال یکی از بی‌نظیرترین سال‌های خرید دام بود. خرید را تا جایی ادامه دادیم که بازار به‌هم نریزد. وظیفه ما این بود که خرید را تا رسیدن تولیدکننده و مصرف‌کننده به تعادل انجام دهیم که این اقدام صورت گرفت و در حال حاضر خرید متوقف شد. وی همچنین از توزیع شقه گرم گوسفندی با قیمت هر کیلو ۱۸۰هزار تومان خبر داده و افزوده که توزیع گوشت منجمد به صورت گسترده و نامحدود برای تنظیم بازار گوشت صورت می‌گیرد.

مردم منتظر کاهش قیمت گوشت باشند

در این میان «محمد آقامیری» رئیس سازمان دامپزشکی، از آغاز روند کاهشی گوشت در کشور خبر داده و گفته است: با توجه به تلاطم قیمت گوشت در بازار، طی هفته آتی به مقدار کافی گوشت و دام زنده از مرزها به کشور وارد خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه کاهش قیمت بین ۱۰۰ تا ۱۵۰هزار تومان طی هفته آینده خواهد بود، متذکر شد: در حال حاضر صادرات گوشت قرمز از کشور صورت نگرفته و ممنوع است و تولید در بازار داخلی باید عرضه شود.

منتظر کاهش قیمت گوشت نباشید

در مقابل اما «علی‌اصغر ملکی» رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی مدعی شده که جلسه‌ای با مسئولین داشتیم و تدابیری برای بازار شب عید و ماه رمضان اندیشیده شد. بازار شب عید را با واردات پوشش خواهیم داد تا حداقل قیمت‌ها به همین میزان کنترل شود و بالاتر نرود.

به گفته او، گوشت منجمد هم وجود دارد تا افرادی که بودجه کمتر دارد بتوانند گوشت خود را خریداری کنند. با واردات گوشت قیمت‌ها کاهش پیدا نمی‌کند اما حداقل می‌توان قیمت آن را کنترل کرد زیرا به آخر سال رسیده‌ایم و داشته‌هایمان رو به اتمام است.

وی متذکر شد: انتظار می‌رود مجموع اقدامات دولتی تاثیر خود را به طور محسوس در قیمت‌های فعلی گوشت قرمز بگذارد و تداوم در عرضه این محصولات محدودیت در عرضه این کالاها را پوشش دهد.

در این شرایط «افشین صدردادرس» مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک با اشاره به کاهش مصرف گوشت در کشور، گفت: به طور مسلم وقتی قیمت‌ها به این شکل افزایش پیدا می‌کند، مردم توان خرید را از دست می‌دهند و همین‌طوری هم مردم مشکل خرید داشتند.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک عنوان کرد: در طول دو سال گذشته براساس آنچه که در مرکز آمار ایران گزارش شده، سرانه مصرف گوشت کاهش پیدا کرده است. سرانه مصرف هم به این دلیل کاهش پیدا می‌کند که مردم قدرت خرید ندارند. وی تاکید کرد: با افزایش قیمت‌هایی هم که اخیرا اتفاق افتاده، مردم عادی و طبقه‌ای هم که یک مقدار وضع بهتری داشتند، امکان خرید ندارند. فقط از ما بهتران می‌توانند گوشت بخرند.