وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیشتر اقدامات صورت گرفته در شرایط کرونا تاثیر کوتاه‌مدت داشته، گفت: در حوزه کسب و کارها باید کارهای اساسی صورت گیرد.

به گزارش توسعه ایرانی، حجت‌الله عبدالملکی در جلسه ویژه بررسی آسیب‌های اجتماعی کرونا با استقبال از پیشنهاد مجلس برای تشکیل کمیته مستقل امور اجتماعی و معیشت در ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: ما باید دو کار انجام می‌دادیم که انجام نشد اما در شرایط کنونی باید برای اجرای آنها برنامه‌ریزی کنیم که یکی از آنها تکمیل زیرساخت‌ها بوده که بحث‌های اطلاعاتی از مهمترین ملزومات آن است. وی ابراز داشت: هرچند در وزارت کار، اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده اما با ایده‌آل‌ها فاصله دارد.

باید با نقطه‌زنی به این موضوع بپردازیم که چه مشکلاتی برای افراد ایجاد شده و باید برای رفع آنها چه اقداماتی انجام شود. عبدالملکی یادآور شد: تاکنون اغلب اقدامات صورت گرفته در شرایط کرونا کوتاه‌مدت بوده، همچنان که در قالب اعطای تسهیلات وام یا بسته‌های معیشتی انجام شده اما این اقدامات همچون مسکن، تاثیر کوتاه‌مدت داشته است. وی تصریح کرد: در حوزه کسب و کارها باید چند کار اساسی انجام شود به این صورت که در مورد مشاغل رسمی، کمک‌های مالی صورت بگیرد و لازم است برای آنها یارانه پرداخت کنیم. سایر کشورها نیز با شرط حفظ نیروی کار و تداوم بیمه‌پردازی به این امر مبادرت ورزیدند. عبدالملکی بیان داشت: توسعه مشاغل کرونادوست همچون ICT و مشاغل خانگی، آموزش صاحبان کسب و کار برای ادامه حیاتشان در شرایط کرونایی و تکمیل زنجیره ارزش در مورد محصولاتی که موثر بوده، اما تحت تاثیر کرونا قرار گرفتند، به ویژه در حوزه بازاریابی و فروش، از دیگر اقداماتی است که باید در این حوزه انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: در قانون بودجه منابعی جهت رونق اشتغال وجود دارد که البته اختیار هزینه‌کرد آن به وزارت اقتصاد محول شده که اقدام مناسبی نبوده چراکه به برنامه‌ریزی برای حوزه اشتغال بازمی‌گردد. در حال هماهنگی با وزیر اقتصاد هستیم که یا کلاً آن را به ما منتقل کنند تا بتوانیم برنامه‌ریزی عملیاتی برای آن داشته باشیم یا تلاش کنیم که از بخشی از این منابع استفاده کنیم.