وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تشریح برنامه‌های وزارتخانه متبوع خود در زمینه حقوق و دستمزد کارگران، از دو اقدام اساسی برای حمایت از کارگران و کارفرمایان خبر داد و با بیان اینکه دولت رئیسی هماهنگ‌ترین تیم اقتصادی را دارد، تحقق برنامه ایجاد یک میلیون شغل در سال را ممکن دانست.

به گزارش «توسعه ایرانی»، حجت‌الله عبدالملکی با بیان اینکه وزارت کار مسئول تنظیم روابط کار است، اظهار کرد: براساس آمارها حدود ۱۳ میلیون کارگر در کشور فعالیت می‌کنند و تلاش ما بر این است که خط عادلانه‌ای در حقوق دستمزد در نظر گرفته شود به نحوی که هم ضمن تامین رفاه حداقلی کارگران، کارفرمایان هم متضرر نشوند.

کارگران نگران کارفرمایان هستند

وی افزود: بخشی از هزینه‌های کارفرمایان، حقوق و دستمزدی است که می‌پردازند. در نشست‌هایی که با تشکل‌های کارگری داشتیم اعلام می‌کردند که کارگران نگران کارفرمایان و تعطیلی بنگاه‌ها هستند لذا ما در بحث حقوق و دستمزد هم از کارگران و هم از کارفرمایان حمایت خواهیم کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در یک گفت‌وگوی تلویزیونی سخن می‌گفت، به نحوه این حمایت پرداخت و اظهار کرد: درصدد هستیم تا با دو اقدام یکی بهبود فضای کسب وکار و دوم مهار تورم، به کمک کارفرمایان بشتابیم. خوشبختانه وزارت صمت و وزارت امور اقتصاد و دارایی برنامه جدی برای مانع‌زدایی از مسیر تولید دارند و در تیم اقتصادی دولت هم موضوع مهار تورم پیگیری خواهد شد.

راه‌های تقویت دستمزد و حمایت از کارفرمایان

عبدالملکی ادامه داد: وقتی که ۵۰درصد هزینه‌های زندگی بالا می‌رود، طبیعی است که روی دستمزد تاثیر می‌گذارد ولی اگر تورم کنترل شود، فشار بر کارگر و کارفرما کمتر خواهد شد بنابراین تلاش خواهیم کرد در راستای حمایت از کارگر و کارفرما کنترل و مهار تورم و بهبود فضای کسب و کار را دنبال کنیم.

اگر تورم کنترل شود، فشار بر کارگر و کارفرما کمتر خواهد شد بنابراین تلاش خواهیم کرد در راستای حمایت از کارگر و کارفرما کنترل و مهار تورم و بهبود فضای کسب و کار را دنبال کنیم

وی از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به عنوان وزارتخانه مردم یاد کرد و گفت: هم اکنون بیش از ۴۲ میلیون نفر بیمه‌شده تامین اجتماعی و در بخش بازنشستگی بیش از ۲ میلیون نفر با این وزارتخانه مرتبط هستند. آموزش‌های فنی و حرفه‌ای صدها هزار نفر آموزش مهارتی دیده یا مخاطب این آموزش‌ها هستند بنابراین وزارت کار به حق وزارت مردم است.

ایجاد یک میلیون شغل در سال شدنی است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به موضوع اشتغال در کشور اظهار کرد: اینکه گاهی عنوان می‌شود که اشتغال در حوزه تولید شکل می‌گیرد، درست است و اشتغال در بخش‌های تولید، معدن، کشاورزی، خدمات و آی‌تی قابلیت ایجاد دارد که متولی آن وزارت صمت، وزارت راه و شهرسازی و دیگر دستگاه‌ها هستند ولی اشتغال در کشور ما یک ستاد فرماندهی دارد که فرمانده آن رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای عالی اشتغال است و وزیر کار، دبیر این قرارگاه فرماندهی است.

به گفته عبدالملکی، وزارت کار درصدد است در راستای تقویت اشتغال، موضوع تعامل با نظام بانکی و دستگاه‌های دیگر را در دستور کار قرار بدهد و با ایجاد قرارگاه فرماندهی اشتغال کشور و طراحی نقشه کار، به نظارت و تسهیل‌گری بپردازد تا برنامه ایجاد یک میلیون شغل در سال را محقق کند.

رئیسی، هماهنگ‌ترین  تیم اقتصادی را دارد

این عضو کابینه دولت سیزدهم با بیان اینکه در شورای عالی اشتغال نیز برنامه تحقق یک میلیون شغل در سال پیگیری خواهد شد، هماهنگ‌ترین تیم اقتصادی دولت را مربوط به دولت سیزدهم دانست و تصریح کرد: در این دوره تحقق اهداف و برنامه‌ها از دو جهت حائز اهمیت است؛ اول اینکه وزارت کار به پشتوانه شخص رئیس جمهور با جدیت در این زمینه ورود کرده و دوم اینکه همه اعضای تیم اقتصادی دولت هماهنگ با هم عمل می‌کنند و می‌توان گفت هماهنگ‌ترین تیم اقتصادی در دولت‌ها را دولت سیزدهم دارد لذا انتظار می‌رود تعامل با بانک مرکزی و سایر دستگاه‌ها حتی وزارت نفت با وزارت کار به شکل مطلوبی برقرار و در آینده نزدیک خبرهای خوبی شنیده شود.

وی با بیان اینکه اگر زنجیره ارزش در اقتصاد شکل نگیرد به ایجاد شغل یا اشتغال پایدار منجر نخواهد شد، اظهار کرد: همه ارکان و اعضای دولت این موضوع را درک کرده‌اند و روش‌هایی در حال طراحی است که کسب و کارهای کوچک بتوانند راحت‌تر تسهیلات دریافت کنند. وزیر اقتصاد نیز برنامه‌هایی برای حمایت از کسب و کارهای کوچک در دست دارد که انجام پاره‌ای اصلاحات در بازار سرمایه ازجمله آنهاست.

بنگاه‌های بزرگ  منابع بانکی را می‌بلعند

به گفته عبدالملکی، در تمام دنیا عمده منابع بازار سرمایه به مصرف کسب و کارها و شرکت‌های بزرگ می‌رود درحالی که این روش در کشور ما برعکس بوده است. به جای آنکه کسب و کارهای کوچک از این تسهیلات بهره‌مند شوند، کارخانه‌های بزرگ منابع بانکی را بلعیده‌اند. اکثر کسب و کارهای خرد و کوچک که با مبالغ ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان می‌توانند کار خود را شروع کنند از این منابع بی‌بهره هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از فعال کردن سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای خبر داد و گفت در حال حاضر مهارت یکی از حلقه‌های مفقوده‌ای است که در عدم جذب کارجویان به بازار کار موثر است. اگر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را توسعه بدهیم، بخش اعظمی از معضل بیکاری حل می‌شود.

در نشست‌هایی که با تشکل‌های کارگری داشتیم اعلام می‌کردند که کارگران نگران کارفرمایان و تعطیلی بنگاه‌ها هستند لذا ما در بحث حقوق و دستمزد هم از کارگران و هم از کارفرمایان حمایت خواهیم کرد

به اعتقاد وی، آموزش‌ها باید بازارمحور شود و تحول جدی در نظام آموزش مهارتی و فنی و حرفه‌ای به وجود آید به همین منظور از ظرفیت ۳۵۰ مرکز فنی و حرفه‌ای استفاده و از این طریق به کارآفرینان در کشور کمک خواهد شد.

عبدالملکی در عین حال از فعال شدن بخش ثبت ایده‌ها و طرح‌ها در سایت وزارت کار از امروز (پنجشنبه) خبر داد و گفت: افراد می‌توانند با ورود به لینک مذکور، پیشنهادها، ایده‌ها، طرح‌ها و تجربه‌های موفق را در همه حوزه‌ها و بخش‌های مربوط به وزارت کار ثبت کنند و وزارت کار از این ایده‌ها استفاده خواهد کرد.

فسادستیزی را از شستا شروع کردم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل کمیته مقررات‌زدایی و تمرکززدایی و کمیته مبارزه با مفاسد و رفع تعارض منافع خبر داد و درباره برنامه فسادستیزی در شستا و زیرمجموعه‌های تابعه آن اعلام کرد که از روز شنبه و در راستای وعده‌ای که برای مقابله با فساد در مجموعه‌های وزارتخانه متبوع خود ازجمله شستا داده، برخی افراد را برکنار کرده است.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهور از او خواسته تا در وزارت کار به مقابله با فساد برخیزد، اظهار کرد: اگر شخص رئیس‌جمهور پای مبارزه با فساد باشد این جریان حتماً اتفاق می‌افتد. معتقدم این عده مافیا نیستند بلکه قدرت‌های پوشالی هستند که اهمیتی ندارند. شستا و زیرمجموعه‌های آن امانت مردم و بیت‌المال هستند و ما با پالایش اساسی که ظرف چند ماه انجام خواهیم داد، افراد کارآمد و پاکدست را ارتقا داده و از افراد کارآمد و سالم در این مجموعه‌ها استفاده خواهیم کرد.

عبدالملکی در بخش پایانی اظهارات خود، تعاون را بخش مورد علاقه خود ذکر کرد و گفت: متاسفانه وزارت تعاون از قرار گرفتن در کنار وزارتخانه‌های کار و رفاه نتیجه نگرفته و مظلوم واقع شده است. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در حوزه تعاون با کارهای خاصی که انجام می‌دهیم سهم و جایگاه آن را بالا ببریم. البته ادعا نمی‌کنم که بتوانیم ظرف چهار سال به سهم ۲۵درصدی برسیم چون این تکلیف برنامه پنجم توسعه بوده که محقق نشده اما با برنامه‌هایی که دنبال می‌کنیم به ارتقای سهم تعاون کمک خواهیم کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کمک گرفتن از بازار سرمایه، آموزش تعاونی‌ها، تقویت سرمایه بانک توسعه تعاون، حمایت و توسعه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون و اجرای سند توسعه تعاون و اصلاح آن در صورت نیاز را از مهمترین اولویت‌ها و برنامه‌های خود در بخش تعاون عنوان کرد.