معاون توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دو هزار و ۴۰۰میلیارد تومان کمک کرونایی برای ۱۶شرکت هواپیمایی و تعدادی از شرکت‌های خدمات فرودگاهی و مراکز تعمیر و نگهداری هواپیما و سایر شرکت‌های مرتبط در نظر گرفته شده است.

عیسی منصوری در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم گفت: کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، مصوب کرد با توجه به اتمام زمان مقرر برای اعطای تسهیلات در پایان خرداد و عدم پیشرفت مناسب برنامه، سقف زمانی ثبت‌نام در سامانه کارا توسط متقاضیان تا پایان تیر ماه و مهلت اعطای تسهیلات از سوی بانک‌ها نیز تا پایان مرداد ماه جاری تمدید شود.

وی ادامه داد: مقرر شد بانک ملی ایران و سایر بانک‌ها، پرداخت تسهیلات به کارگاه‌های یک‌نفره (خویش‌فرما) را به صورت عدم الزام به حضور فیزیکی متقاضی برای احراز هویت و ارائه اسناد و تکمیل مدارک با استفاده از ظرفیت امضای الکترونیک، انجام دهند.

منصوری بیان کرد: در زمینه پرداخت تسهیلات حمایتی کرونا به شرکت‌های بزرگ حمل و نقل مسافر برون‌شهری، وزارت راه و شهرسازی ملزم به تهیه فهرست مورد نیاز شده تا آن را  به وزارت کار ارسال کند و اطلاعات تمامی ایرلاین‌ها و زیربخش‌های حمل‌ونقل هوایی و ریلی را در سامانه کارا تکمیل کند. وی ادامه داد: برای حمایت از بخش حمل و نقل هوایی و ریلی و زیربخش‌های تعریف شده آن نیز مبلغ 3هزار میلیارد تومان با نرخ سود 12درصد برای جبران بخشی از زیان ناشی از شیوع ویروس کرونا از سوی ستاد مقابله با کرونا تصویب شده و تخصیص یافته است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اصلاحات آیین‌نامه پرداخت تسهیلات کرونا گفت: براساس آیین‌نامه اولیه پرداخت تسهیلات کرونا، کارفرمایان متعهد بودند حداقل 90درصد نیروی کار خود را حفظ کنند. شرط دریافت تسهیلات این بود که کارفرمایان متعهد می‌شدند تا پایان سال باید نیروی کار خود را حفظ و بیمه آنها را پرداخت کند، در غیر این صورت مشمول جریمه می‌شدند و سود نرخ تسهیلات دریافتی آنها تا 24درصد افزایش می‌یافت. این مورد با پیشنهاد وزارت کار و موافقت کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا اصلاح شد و تعهد کارفرمایان برای حفظ نیروی کار خود تنها برای 3 ماه و تا زمان پرداخت تسهیلات است.

وی در پایان گفت: در زمینه کارگاه‌های دارای بیش از 10 نفر کارکن نیز مقرر شد که تسهیلات در اختیار بنگاه قرار گیرد و گواهی سازمان تامین اجتماعی مبنی بر حفظ اشتغال، ملاک عمل قرار گیرد. همچنین ارسال پیامک به مشمولان این بنگاه‌ها، مورد تأکید قرار گرفت.