انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک ضمن حمایت از حق فلسطینیان، اعلام کردند: «فاجعه انسانی که در غزه شاهد آن هستیم باید همین حالا متوقف 

شود». 

طبق گزارش تلویزیون خبری الجزیره، این سه کشور اروپایی در این بیانیه تاکید کردند: «زمان پایان جنگ در غزه فرا رسیده است و ما از اسرائیل می‌خواهیم که فورا به سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی اجازه دهد تا کار خود را در غزه انجام دهند». در قسمت دیگری از این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویا با تلاش‌ها برای تحمیل حاکمیت اسرائیل بر سرزمین‌های اشغالی فلسطین مخالفیم و اسرائیل باید به تعهدات خود طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه عمل کند». 

انگلیس، فرانسه و آلمان در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان کردند: «ما متعهد به تلاش برای تدوین یک طرح مشخص و معتبر برای مرحله بعدی در غزه هستیم و همچنین آماده‌ایم تا اقدامات بیشتری را برای حمایت از آتش‌بس فوری در غزه انجام دهیم». 

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس به‌طور جداگانه‌ای عنوان کرد: «به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین باید بخشی از طرح گسترده‌تر برای راه‌حل ۲ دولتی باشد». وی افزود: «تشدید نامتناسب حملات نظامی اسرائیل در غزه غیرقابل دفاع است». این اظهارات کشورهای اروپایی از لحظه‌ای شدت گرفت که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه شامگاه پنجشنبه در نامه‌ای به «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان نوشت: «تصمیم خود را برای به رسمیت شناختن رسمی کشور فلسطین، پیش از مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر اعلام خواهم کرد»؛ اظهار نظری که به مذاق نخست‌وزیر اسرائیل و رئیس‌جمهور آمریکا خوش نیامد. 

فرانسه قدرتمندترین کشور اروپایی است که اعلام کرده کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد و به‌زودی به جمع بیش از ۱۴۰ کشوری خواهد پیوست که پیشتر این کار را انجام داده‌اند. در حال حاضر ۱۱ کشور عضو اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا، ایرلند، سوئد، رومانی، مجارستان و بلغارستان به‌طور رسمی کشور فلسطین را به رسمیت 

شناخته‌اند. 

این اقدام بی‌سابقه از سوی یک عضو «گروه هفت»، می‌تواند تحولی چشمگیر در سیاست خارجی اروپا نسبت به مساله فلسطین باشد، به‌ویژه در شرایطی‌ که جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه ادامه دارد و شدت قحطی و گرسنگی در تمام مناطق این باریکه در پی محاصره کامل آن و جلوگیری از ورود کمک‌های انسانی به بالاترین سطح خود رسیده است. در حالی‌که تصمیم فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین که تلاشی برای احیای راه‌حل دو دولتی در خاورمیانه است، می‌تواند مسیر را برای به رسمیت شناختن گسترده‌تر کشور فلسطین در سطح بین‌المللی هموار کند.