افزایش فشارها بر لندن برای بهرسمیت شناختن کشور فلسطین
وزرای بریتانیا تحت فشارهای داخلی و خارجی از سوی حزب کارگر قرار گرفتهاند تا در کنفرانس آینده سازمان ملل، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. چهرههای برجسته حزب کارگر استدلال میکنند که این اقدام میتواند چشمانداز صلح را تقویت کند و در شرایط تنشزا، وجهه اخلاقی بریتانیا را بهبود بخشد.
به گزارش روزنامه گاردین، «آلف دابز»، عضو ارشد مجلس اعیان بریتانیا که از بازماندگان هولوکاست و از چهرههای کهنهکار حزب کارگر است، گفت بهرسمیتشناختن نمادین کشور فلسطین میتواند «احساس عزتنفس» را به فلسطینیها بدهد؛ چیزی که اگر آنها کشور واقعی داشتند، از آن برخوردار میبودند و این اقدام میتواند جایگاه بهتری برای آنها در مذاکرات صلح آینده فراهم کند.
او افزود: «حتی اگر این اقدام بلافاصله به نتیجه نرسد، باز هم به فلسطینیها جایگاه بهتری میدهد. نمادها اهمیت دارند». پیتر هِین، وزیر پیشین کابینه نیز با تکرار این درخواست هشدار داد که «به تعویق انداختن بهرسمیتشناختن تا پایان مذاکرات، تنها به اسرائیل اجازه میدهد که اشغال غیرقانونی را دائمی کند.»
او تاکید کرد که این اقدام باید «تسریعکننده صلح باشد، نه نتیجه آن». در نخستین نشست مقدماتی در نیویورک برای کنفرانس سازمان ملل درباره راهحل دو دولتی که قرار است از ۱۷ تا ۲۰ ژوئن برگزار شود، عربستان سعودی از کشورها خواست فلسطین را بهعنوان یک کشور بهرسمیت بشناسند و گفت: «بهرسمیتشناختن باید پیششرط صلح باشد، نه محصول آن». این کنفرانس بهعنوان فرصتی مهم در نظر گرفته میشود که کشورهایی مانند فرانسه و بریتانیا - که هنوز فلسطین را بهرسمیت نشناختهاند - بتوانند گامی مهم و
دیپلماتیک بردارند.
دیدگاه تان را بنویسید