دوغو پرینچک رهبر حزب وطن گفت: اقتصاد بیمار و بی پولی دولت‌های ترکیه در سالیان گذشته باعث نزدیکی و وابستگی آنها به آمریکا شد تا جایی که میلیاردها دلار از این کشور وام گرفتیم و نتیجه آن را امروز با گرفتاری ترکیه در باتلاق بدهی های خارجی و تضعیف تولید ملی شاهد هستیم.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، پرینچک در گفت و گو با شبکه تلویزیونی اولوسال به موضوع ‹راه نجات ترکیه از بحران کنونی اقتصادی› پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه بسیاری از سیاسیون داخلی، راه نجات اقتصاد کشور از بحران را تسلیم شدن در برابر آمریکا و دست دراز کردن به سوی آن می دانند و همچنان بر روی سیاست غلطی که در 38 سال گذشته بر روی کشور سایه افکنده، تاکید می کنند و نتیجه فلاکت بار آن را نمی بینند.

وی بیان کرد: پاسخ به دو سوال مهم و اساسی ‹آیا آمریکا می خواهد ترکیه را نجات دهد؟› و ‹آیا آمریکا توان نجات ترکیه از بحران اقتصادی را دارد؟› می تواند ما را با حقایقی در جهان آشنا کرده و چراغ راه آینده کشور شود.

پرینچک افزود: آمریکایی بیش از پنج هزار کامیون سلاح به نیروهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) ارسال کرده اند و در برهه های حساس مایل به کمک به ما نبوده اند و با درخواست ترکیه مبنی بر فروش موشک پاتریوت به منظور تامین نیاز کشور به سامانه دفاع هوایی پاسخ رد داده اند.

وی این موارد و دیگر ناملایمتی های آنها را پاسخی برای سوال اول عنوان کرد و در خصوص سوال دوم نیز گفت که نزدیکی دولت به آمریکا موجب تخریب روابط کشور با چین، روسیه، ایران و سوریه می شود که نتیجه آن فروپاشی اقتصاد ترکیه خواهد بود و آمریکا قادر به ترمیم آن نخواهد شد.

رهبر حزب وطن تاکید کرد: ترکیه در دهه های 80 و 90 میلادی به شدت دچار بحران مالی شد و برای اداره مملکت نیاز به پول داشت و به همین دلیل مقامات کشور به جای تقویت تولید و کسب درآمد از تولید داخلی و صادرات، اقدام به استقراض از موسسات مالی و بانک های خارجی به ویژه بانک های آمریکایی کردند و میلیاردها دلار وام با بهره های غیر معقول از آنها گرفته و با این کار هم به شدت به واشنگتن وابسته شدند و هم راه توسعه تولید ملی را مسدود کردند. وی تصریح کرد: امروز تنها راه نجات کشور از این بحران اقتصادی و بی ثباتی ارز، فاصله گرفتن از اندیشه های آمریکایی و همکاری کردن بیشتر با ایران، روسیه و چین در راستای تقویت تولید ملی است.

به گزارش ایرنا، در پی محکومیت حبس خانگی کشیش آمریکایی در ازمیر به اتهام عضویت در گروه های گولن و پ.ک.ک و نیز جاسوسی و تحریم وزیر کشور و دادگستری ترکیه از سوی دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و نیز اقدام متقابل دولت ترکیه روابط دو کشور تیره شده است.

چند روز پیش نیز دونالد ترامپ در پی بی نتیجه بودن مذاکره هیات اعزامی ترکیه به واشنگتن در حل اختلافات، ترامپ دستور دو برابر شدن تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از ترکیه را صادر کرد و این تصمیمات موجب خشم و واکنش مقامات و مردم ترکیه شده و در ادامه بازارهای مالی و پولی ترکیه را دچار التهاب کرد. اغلب کارشناسان، مقامات سابق و فعلی و احزاب موافق و مخالف دولت ترکیه در برابر اقدامات یکجانبه و فشارهای اقتصادی و سیاسی آمریکا علیه کشور خود متحد و یکصدا شده اند.