روز پنجشنبه هفته پیش زلزله‌ای قدرتمند، جزیره هوکایدو در شمال ژاپن را لرزاند و در نتیجه میلیون‌ها خانه مسکونی برق خود را از دست داده، 9 نفر جان باختند و 33 نفر نیز مفقود شدند. خانه‌های بسیاری در نتیجه رانش زمین زیر خاک مدفون شدند.

زمین لرزه باعث واژگونی چندین ساختمان کوچک شد و دسترسی 3 میلیون خانه منطقه به برق قطع شد؛ این در حالی است که همین چند روز پیش ژاپن شاهد بزرگترین طوفان در 25 سال اخیر بود، حادثه‌ای که خود منجر به مرگ 11 نفر و تعطیلی سومین فرودگاه بزرگ ژاپن برای چندین روز شد.

امدادگران روز پنج‌شنبه به هوکایدو رفتند و تلاش کردند تا ساکنین خانه‌های مدفون زیر خاک‌های ماسه‌ای در منطقه آتسوما و آبیرا را نجات دهند.

این زلزله ساعت 3 نیمه شب اتفاق افتاد و حدود 6.7 ریشتر بزرگی داشت.

مقامات منطقه هوکایدو اعلام کردند که رانش زمین در منطقه آتسوما تا این لحظه سه کشته بر جای گذاشته است و یک خانه دیگر در پایتخت هوکایدو، ساپارو زیر خاک مدفون شده است. بنا به آمارهای موجود حدود 300 نفر در این حادثه زخمی شده‌اند.

بنا به اعلام شبکه تلوزیونی رسمی ژاپن، NHK حدود 1900 نفر از ساکنین این منطقه از خانه‌های خود تخلیه شده‌اند. این زلزله تاثیر مخربی بر شبکه توزیع انرژی هوکایدو داشته است. نیروگاه هسته‌ای در منطقه توماری دسترسی خود به ذخایر انرژی را از دست داد و ژنراتور کمکی برای خنک‌کردن استخر سوخت مصرفی مورد استفاده قرار گرفت. شرکت Hokkaido Electric Power که مدیریت این نیروگاه هسته‌ای را بر عهده دارد اعلام کرده است که زلزله هیچ تاثیری بر سطح ارتعاشات این نیروگاه هسته‌ای نداشته است.

هوروشیجه سکو، وزیر اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن اعلام کرد که شبکه توزیع برق هوکایدو برای برگشتن به حالت عادی به یک هفته زمان نیاز دارد. علاوه بر خانه‌های منطقه، خطوط ریل هوکایدو نیز به برق دسترسی ندارند و در نتیجه از کار افتاده‌اند.

البته عصر روز پنج‌شنبه برق به بیش از 338.000 خانه منطقه بازگشت و حدود 250 بیمارستان این جزیره با استفاده از ژنراتور کار خود را ادامه دادند. در ادامه چراغ‌های راهنمایی شهر ساپارو نیز به برق وصل شدند و تلوزیون بزرگ برج مخابراتی نیز روشن شد تا شهر به حالت معمول بازگردد.

زمین‌لرزه روز پنج‌شنبه قدرتمندترین زمین‌لرزه تاریخ هوکایدو بود، این منطقه به خاطر دامنه‌های خود و کمک‌های اسکی معروف است و حدود 5.5 میلیون نفر جمعیت دارد.  بخشی از سقف فرودگاه این جزیره در چیتوز، فروریخت؛ علاوه بر این کارخانه پتروشیمی در شهر بندری موروران نیز دچار آتش‌سوزی شد. ترافیک هوایی نیز در روزهای اخیر دچار اخلال شده است.

این زمین‌لرزه آخرین مرحله از فجایع طبیعی است که این تابستان سرتاسر ژاپن را درنوردیده است. در ماه جولای امسال رانش زمین در غرب این کشور 200 نفر را به کام مرگ کشاند. در ادامه موج گرما در ژاپن جان 130 نفر را گرفت.

فرماندار منطقه هوکایدو، هارومی تاکاهاشی، از ارتش این کشور درخواست کمک کرد. یوشیهیده سوگا، معاون نخست‌وزیر ژاپن، شینزو آبه، اعلام کرد که روز پنج‌شنبه 4000 نیروی ارتشی به منطقه اعزام کرده است و در صورت لزوم 25.000 نیروهای دیگر نیز برای آواربرداری و کمک به زلزله‌زدگان به منطقه اعزام خواهد شد.