صنعت فولاد آذربایجان شرقی، به عنوان یکی از سه استان نخست ایران در تولید فولاد، سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.

آذربایجان شرقی، اولین استان در ایران است که انجمن تخصصی فولاد را به صورت استانی در کشور راه اندازی کرده و فعالیت رسمی آن از حدود سه سال پیش در قالب ۹ واحد و کارخانه تولیدی آغاز شده است.

کریم رحیمی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد آذربایجان شرقی در دیدار با رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اعلام این مطلب افزود: هم اکنون حدود ۱۵ واحد تولیدی با ۴ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی مستقیم در صنعت فولاد آذربایجان شرقی فعال است که با حمایت‌های همه جانبه مسئولان دولتی و همچنین اتاق بازرگانی تبریز امکان توسعه همه‌جانبه این صنعت در استان مهیا می‌شود. وی با اشاره به اهمیت این صنعت در توسعه اقتصادی و صنعتی آذربایجان از رئیس اتاق بازرگانی تبریز درخواست کرد تا در خصوص حل مسائل و مشکلات این حوزه مثل مشکلات مربوط به گمرک، بوروکراسی زاید اداری، حمل و نقل، محیط زیست و تهیه مواد خام مورد نیاز، فعالان این حوزه را کمک کند.

رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این دیدار با اشاره به اینکه صنعت فولاد یکی از صنایع تاثیرگذار در توسعه استان است، گفت: اعضای انجمن باید مسائل و مشکلات موجود در این صنعت را احصا و در اختیار اتاق تبریز قرار دهند.

یونس ژائله با یادآوری اینکه مطالب احصا شده توسط انجمن تولید کنندگان فولاد استان تقدیم مسوولان عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار خواهد گرفت تا اقدامات مقتضی در خصوص توسعه این صنعت در استان محقق شود، افزود: اتاق بازرگانی تبریز در راستای تکمیل زنجیره تولید فولاد در استان و حذف بوروکراسی‌های زاید اداری در راستای توسعه این صنعت از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

آذربایجان شرقی در بخش فولاد از نظر سرمایه‌گذاری شرکت‌های خصوصی در رتبه نخست کشوری قرار دارد و در این حوزه ۵۰ هزار میلیارد ریال توسط بخش‌های مختلف در سطح استان سرمایه گذاری شده تا این مزیت بزرگ اقتصادی و تولیدی توانایی ایجاد زمینه‌های اشتغال را برای بیش از ۷ هزار نفر را داشته باشد. 

آذربایجان شرقی بعد از اصفهان و خوزستان که اغلب واحدهای این دو استان دولتی هستند، رتبه سوم در تولید فولاد کشور را دارد که ۸۵ درصد این تولیدات نیز توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد.

تاکنون برای توسعه و تاسیس مراکز تولید فولاد در آذربایجان شرقی ۷۰ فقره مجوز صادر شده است که در صورت ثمربخش بودن و به نتیجه رسیدن تمام این مجوزها، تولید فولاد در این استان از شش میلیون تن به ۲۱ میلیون تن افزایش خواهد یافت.