مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان تاکید کرد: در حال حاضر برای بانک مرکزی نیز اثبات شده است که فولادسازان ارز صادراتی را در داخل کشور ارائه کرده‌اند و اگر مقداری از ارز هم وارد نشده به دلیل مصرفی ارزی شرکت‌های فولادی است. 

حمیدرضا عظیمیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در تشریح هدف برگزاری نمایشگاه سمپوزیوم فولاد در جزیره کیش گفت: این سمپوزیوم بیشتر برای ارائه مقالات علمی و کارشناسی در بحث بومی‌سازی برگزار شد و هدف آن افزایش کیفیت فولاد تولیدی است. 

وی افزود: ما داریم به نسل سوم فولاد می‌رسیم. از خصوصیات نسل سوم فولاد، استحکام بالا، قیمت کمتر و انعطاف بالاتر است. تحقق این موارد نیاز به دانش های‌تک دارد. ما باید تلاش کنیم این دانش را به دست بیاوریم و آن را بومی کنیم وگرنه از جریان فولاد دنیا عقب می‌مانیم. 

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان ادامه داد: تحریم‌ها نیز یکی از انگیزه‌های اصلی ما برای حرکت در این مسیر است.

عظیمیان در پاسخ به این پرسش که اولویت فولاد مبارکه صادرات است یا فروش داخلی؟ اظهار داشت: هر دو مورد برای ما مهم است. ما مجموعه‌ای هستیم که هم به دنبال صادرات هستیم و هم برای جلوگیری از التهاب در بازارهای داخلی به فروش داخل توجه داریم. در واقع نگاه‌مان به صورت توامان هم به تامین نیازهای داخلی است و هم به صادرات برای تامین ارز برای کشور.

وی با اشاره به گفت‌وگو با خریداران داخلی از جمله تولید‌کنندگان لوله و پروفیل، تصریح کرد: هدف ما ایجاد منافع دو جانبه و ایجاد شرایط برد-برد است. درحال حاضر هماهنگی‌های خیلی خوبی میان ما و خریداران داخلی وجود دارد.

مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان اضافه کرد: ما در فولاد مبارکه افزایش سرمایه‌ داشتیم و سرمایه شرکت را از ۷۵ هزار میلیارد ریال به ۱۳۰ هزار میلیارد ریال رساندیم و در حال حاضر از نظر سرمایه‌ ثبت شده، بزرگ‌ترین شرکت بورسی هستیم. 

 مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: ما مجموعه‌ای هستیم که هم به دنبال صادرات هستیم و هم برای جلوگیری از التهاب در بازارهای داخلی به فروش داخل توجه داریم. در واقع نگاه‌مان به صورت توامان هم به تامین نیازهای داخلی است و هم به صادرات برای تامین ارز برای کشور

عظیمیان در پاسخ به این پرسش که  آیا این ادعا که فولادسازان، ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنمی‌گردانند، صحت دارد؟ خاطرنشان کرد: خیر، این ادعا درست نیست و در حال حاضر برای بانک مرکزی نیز اثبات شده است که فولادسازان ارز صادراتی را در داخل کشور ارائه کرده‌اند و اگر مقداری از ارز هم وارد نشده به دلیل مصرفی ارزی شرکت‌های فولادی است.

پیگیر بومی‌سازی و به روزرسانی صنعت فولاد هستیم

معاون وزیر صنعت تاکید کرد:‌ قطعا صنایع کشور باید قانون کشور و سیاست‌های دولت و بانک مرکزی را رعایت کنند.  خداداد غریب‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در تشریح هدف برگزاری نمایشگاه سمپوزیوم فولاد در جزیره کیش گفت: هدف این برنامه ارائه مقالات پژوهشی در حوزه بومی‌سازی، ارتقای تکنولوژی و کاهش مصرف انرژی در صنعت فولاد بود. 

وی ادامه داد: دولت و وزارت صنعت کاملا به دنبال این هستند که بومی‌سازی صنعت فولاد صورت بگیرد و در عین حال دانش و تکنولوژی صنعت فولاد به روز شود. در واقع هر دو هدف را به صورت همزمان پیگیری می‌کنیم. یعنی هم باید تلاش کنیم که تجهیزات صنعت فولاد را خودمان تولید کنیم و هم این این تجهیزات و تکنولوژی به زور باشد. در واقع به دنبال نوسازی صنعت فولاد هستیم.

معاون وزیر صنعت افزود: من در بازدیدی که از نمایشگاه کیش داشتم، دستاوردها را راضی کننده دیدم. در تشکیل شرکت‌های دانش بنیان، مرکز تحقیقات و ارتباط با دانشگاه اقدامات مناسبی صورت گرفته و به دستاوردهای خوبی رسیدیم.

غریب‌‌‌پور در خصوص وضعیت صادرات فولاد اظهار داشت: علی‌رغم موانع و وجود تحریم،ها اما وضعیت صادرات خوب است و به دنبال رفع موانع هستیم. البته مشکلاتی وجود دارد ولی با تلاش مضاعف به دنبال برطرف کردن آن هستیم.

معاون وزیر صنعت گفت: دولت و وزارت صنعت کاملا به دنبال این هستند که بومی‌سازی صنعت فولاد صورت بگیرد و در عین حال دانش و تکنولوژی صنعت فولاد به روز شود. در واقع هر دو هدف را به صورت همزمان پیگیری می‌کنیم

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این ادعا که صادر کنندگان فولاد، ارز صادراتی را به کشور بازنمی‌گردانند، صحت دارد؟ تصریح کرد: قطعا صنایع کشور باید قانون کشور و سیاست‌های دولت و بانک مرکزی را رعایت کنند. این مسئله به دلیل برخی ناهماهنگی‌ها مطرح شد و خوشبختانه در حال حاضر، هماهنگی‌ها روز به روز بیشتر می‌شود.

جزیره کیش می تواند پایلوت رویدادهای ملی و بین المللی باشد

غلامحسین مظفری در مراسم افتتاح نمایشگاه بین المللی فولاد از امکانات و تسهیلات قانونی جزیره کیش به عنوان فرصتی مناسب برای میزبانی از رویدادهای ملی و بین‌المللی در کشور یاد کرد.

نمایشگاه بین المللی فولاد سه شنبه 30 بهمن با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس هیات عامل ایمیدرو، رئیس هیات مدیره انجمن آهن و فولاد ایران، فعالان بخش های دولتی و خصوصی در زمینه فولاد و صنایع وابسته و240 شرکت کننده داخلی و خارجی در جزیره کیش گشایش یافت.

غلامحسین مظفری مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش در این نمایشگاه و در جمع خبرنگاران با اشاره به زیر ساخت های مناسب کیش برای برگزاری همایش ها و سمپوزیم‌های بین المللی گفت: فولاد به عنوان یکی از صنایع مادر، جایگاه ویژه ای در صنایع تولیدی کشور دارد. صنایع فولاد در دهه‌های گذشته پایه اصلی توسعه در کشورهای توسعه یافته بوده و اکنون نیز با شرایط موجود کشورمان، توجه به حوزه فولاد و زیر ساخت های این حوزه بسیار مهم است. کشور ما غنی از منابع سنگ آهن است که این منابع وصنعت فولاد ارزش افزوده بالایی برای کشور به همراه دارد لذا درجهت دستیابی به ظرفیت منطقی باید توجه ویژه ای به این صنعت داشته باشیم.

وی افزود: نمایشگاه فولاد با استقبال و رونق خوبی در کیش در حال برگزاریست و اطمینان دارم که در این صنعت کشور با وجود محدودیت ها، اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و با سرعت در حال پیش روی هستیم. مطابق پیش بینی ها در بحث توسعه صنایع فولاد، رشد و توسعه کشور در این حوزه قابل قبول است، اما نیازمند تلاش بیشتر در بحث ارتقا کیفیت و کمیت هستیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، برگزاری رویدادهای نمایشگاهی را فرصت مغتنمی برای اجتماع مدیران و متخصصان، برگزاری نشست های تخصصی، انتقال تجربیات و بهره مندی از اطلاعات روز دنیا دانست و گفت:  این رویدادها ارتقا کمیت و کیفیت تولید را برای کشور به همراه دارد و جزیره کیش به واسطه سهولت تردد شرکت کنندگان خارجی و امکانات مناسب اقامتی و رفاهی می تواند محل مناسبی برای برگزاری همایش ها، نمایشگاه ها و تعاملات مثبت علمی در عرصه های ملی و بین المللی باشد.