آریا طاری

روزی که قرعه‌کشی مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی انجام شد، هیچ‌کس انتظار نداشت در این مرحله تراکتور و پرسپولیس به هم بخورند. دو تیمی که همیشه در رقابت‌های مختلف دیدارهای حساسی را مقابل هم برگزار کرده‌اند و حالا در شرایطی که هر دو تیم نگاه به قهرمانی جام حذفی دارند، یکی از آنها باید در همین نخستین گام از رقابت‌ها خداحافظی کند. دیداری که قرار بود در پایان تعطیلات برگزار شود اما حالا خبر تعویق آن به گوش رسیده است. 

لیگ برتر در حالی در پایان هفته دهم به تعطیلات فیفادی رفت که با درخواست کادر فنی، بازی حساس سپاهان و استقلال به تعویق افتاد تا اردوی تیم ملی زودتر برگزار شود. تیم ملی قرار است فیفادی نوامبر را در تورنمنت چهارجانبه العین بگذرانند و بر اساس تقویم این مسابقات، ایران روز پنجشنبه باید به مصاف کیپ‌ورد برود و بعد از آن و در صورتی که پیروز این مسابقه باشد، با برنده مصر و ازبکستان دیدار کند. اگر این اتفاق بیفتد، مسابقه فینال سه‌شنبه هفته آینده برگزار می‌شود اما اگر ایران شکست بخورد و در نبرد بازنده‌ها حضور پیدا کند، باید دوشنبه‌شب آینده در مرحله رده‌بندی به میدان برود. این در حالی است که رقابت‌های جام حذفی از پنجشنبه آینده آغاز می‌شود و مهم‌ترین مسابقه مرحله اول قرار است روز جمعه برگزار شود. و این یعنی فاصله بسیار کم این مسابقات از بازی‌های ملی که می‌تواند عملکرد هر دو تیم را تحت تاثیر قرار بدهد. چراکه هم پرسپولیس و هم تراکتور پنج نماینده در تیم ملی دارند که بسیار بعید به نظر می‌رسد در بازگشت به کشور بتوانند یا صلاح باشد که تیم‌های‌ باشگاهی‌شان را در این نبرد مهم همراهی کنند. 

آنچه که احتمال لغو بازی تراکتور و پرسپولیس در جام حذفی را ایجاد کرده، تقویم فشرده تی‌تی‌ها است. اگر بازی این تیم در جام حذفی مقابل پرسپولیس برگزار شود، آنها باید سه روز بعد یعنی سوم آذر، در یکی از مهم‌ترین بازی‌های فصل‌شان در آسیا به میدان بروند و در این صورت دراگان اسکوچیچ باید از یک چالش دشوار خود و تیمش را عبور بدهد

اما آنچه که احتمال لغو این مسابقه را ایجاد کرده است، تقویم فشرده تی‌تی‌ها است. اگر بازی این تیم در جام حذفی مقابل پرسپولیس برگزار شود، آنها باید سه روز بعد یعنی سوم آذر، در یکی از مهم‌ترین بازی‌های فصل‌شان در آسیا به میدان بروند و با نسف‌قارشی در ازبکستان بازی کنند. این پنجمین بازی تراکتور در لیگ نخبگان آسیاست و از منظر صعود نماینده ایران به مرحله حذفی مسابقات، بسیار حائز اهمیت است. به این ترتیب اگر قرار باشد هر دو مسابقه این تیم که نتایج آن بسیار هم اهمیت دارد برگزار شود، دراگان اسکوچیچ باید از یک چالش دشوار خود و تیمش را عبور بدهد. به خصوص که تراکتور یک دیدار معوقه با ملوان هم در لیگ برتر دارد تا تقویم مسابقات این تیم شرایط ویژه‌ای داشته باشد. 

این شرایط باعث شد که محمدرضا زنوزی مالک باشگاه تراکتور درخواست خود را برای تعویق دیدار تیمش در جام حذفی مقابل پرسپولیس اعلام کند. اما به نظر می‌رسد قبول شدن یا رد آن به سرنوشت تیم ملی در تورنمنت چهارجانبه العین گره خورده است. گفته می‌شود اگر تیم ملی از سد کیپ‌ورد بگذرد و به فینال این تورنمنت برسد، به احتمال بسیار زیاد بازی جام حذفی تراکتور و پرسپولیس به تعویق می‌افتد. در غیر این‌صورت، این بازی طبق برنامه‌ریزی قبلی برگزار می‌شود که باید دید طی امروز و فردا، با توجه به تقویم فشرده مسابقات باشگاهی و ملی، مسئولان سازمان لیگ چه تصمیمی در قبال این مسابقه حساس خواهند گرفت. مسابقه‌ای که آنقدر حساس است که کمیته استیناف رای محرومیت هواداران را که ابتدا روی آن تاکید داشت را ملغی کرد تا این مسابقه حساس با سکوهای پر برگزار شود و محرومیت هواداران در بازی برگشت لیگ برتر اعمال خواهد شد. البته که برگشتن این رای هم به نوبه خود عجیب بود. چراکه اعلام شد یک اشتباه سهوی در املای حکم باعث شده بود که محرومیت هواداران از حضور در جام حذفی اعلام شود! 

از سوی دیگر باید منتظر واکنش پرسپولیس به این ماجرا هم باشیم. سرخ‌پوشان با اینکه پنج نماینده در تیم ملی دارند اما قرار نیست در آسیا به میدان بروند و شاید برای‌شان منطقی باشد که رقابت مهم‌شان در جام حذفی مقابل تراکتور را در تاریخ از پیش‌تعیین‌شده برگزار کنند. به خصوص که سرخ‌پوشان تهرانی به تازگی توانسته‌اند از شکست در تبریز فرار کنند و این تیم را از برد خانگی و کسب سه امتیاز مهم در تبریز محروم کنند. البته از سوی دیگر این احتمال هم وجود دارد که اوسمار ویرا بخواهد زمان بیشتری با تیمش را دور از مسابقات بگذراند و شروع پرقدرت‌تری در بازگشت به لیگ برتر داشته باشد. او از بازی استقلال خوزستان به صورت رسمی روی نیمکت پرسپولیس نشست و برد باارزشی را به دست آورد اما او زمان زیادی نیست که به این تیم آمده و برای هماهنگی بیشتر با تیم، نیاز به زمان دارد. به این ترتیب اینکه آنها هم تعویق این مسابقه را بپذیرند، سوالی است که بعد از تصمیم سازمان لیگ و درواقع بعد از مشخص شدن سرنوشت تیم ملی در امارات پاسخ آن مشخص خواهد شد. 

اهمیت این مسابقه تا جایی است که مدیران دو باشگاه تصمیم گرفته‌اند پیش از این مسابقه سرنوشت‌ساز، پرداختی جدیدی به بازیکنان خود داشته باشند تا تیم‌ها با روحیه و انگیزه بیشتری وارد زمین شوند. طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است بخشی از قرارداد بازیکنان دو تیم پیش از دیدار ۳۰ آبان‌ماه پرداخت شود که این اتفاق می‌تواند شرایط روانی بازیکنان را بهبود ببخشد و آنها را برای نبرد حساس در ورزشگاه یادگار امام تبریز آماده‌تر کند.

در اینجا جا دارد بار دیگر انتقادی به سازمان لیگ و برنامه‌ریزی‌هایش داشته باشیم. سازمان لیگ که معمولا و به خصوص در سال‌های اخیر عملکرد قابل قبولی در برنامه‌ریزی و برگزاری مسابقات نداشته، این بار هم در همین مسیر گام برداشته است. درواقع باید اشاره کرد با توجه به تعطیلات فیفادی و از سوی دیگر بازی‌های تیم‌ها در آسیا، قرار دادن مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی در این مقطع تصمیم بی‌انتقادی نیست. به عبارتی باید گفت حتی اگر در این مرحله قرار نبود دیدار تراکتور و پرسپولیس هم برگزار شود، باز هم جام حذفی اهمیت زیادی دارد و تیم‌های مدعی آن را ساده برگزار نمی‌کنند.