نازنین دشتی 

لیگ نخبگان آسیا به دومین هفته خود رسیده تا فوتبال ایران شاهد دومین مسابقه تنها نماینده کشورمان در این رقابت‌ها باشد. تیمی که توانست با قهرمانی تاریخی‌اش در لیگ برتر سهمیه مستقیم حضور در لیگ نخبگان آسیا را به دست بیاورد و حالا نگاه‌های زیادی را سمت خود دارد. 

تراکتور که با فرار از قرعه دشوار و رویارویی با غول‌های لیگ عربستان باید دیدارهایی سریالی با نماینده‌های امارات داشته باشد، در هفته نخست این مسابقات مهمان شباب الاهلی بود که به تساوی یک-یک رسید اما حالا این تیم در خانه باید از الوحده‌ای میزبانی کند که یک چهره آشنا را روی نیمکت دارد. موضوعی که می‌تواند جذابیت این مسابقه را دوچندان کند؛ به خصوص که حتی در کنفرانس خبری پیش از بازی نیز 

بحث آن باز شد. 

مورایس و ستاره‌هایش 

زمانی که ژوزه مورایس از سپاهان جدا شد، این تیم در صدر جدول دیده می‌شد. اما سکوها او را نمی‌خواستند تا مردی که قهرمانی جام حذفی را به دست آورده بود و روزی محبوبیت ویژه‌ای در بین هواداران داشت، دنبال ماجراجویی در تیم دیگری برود. اما حالا این چهره آشنا بار دیگر به فوتبال ایران آمده و این بار البته نه میزبان، بلکه به عنوان مهمان در کشورمان حضور دارد. تراکتور امروز باید در خانه به مصاف الوحده برود که سرمربی سابق سپاهان را روی نیمکت دارد. یک تیم پرستاره با یک سرمربی موفق که هدفی جز کسب سه امتیاز در مسابقه امروز ندارد. البته که الوحده دو بازیکن ایرانی خود یعنی محمد قربانی و مبین دهقان را نیز به همراه دارد اما هیچ‌کس به اندازه مورایس در این بازی توی چشم نیست؛ حتی ترکیب پرستاره تیم اماراتی! 

تیم خوب، تیم عالی

تراکتور بعد از قهرمانی در سوپرجام، آن‌طور که انتظار می‌رفت عمل نکرد. این تیم لیگ را با شکست مقابل استقلال آغاز کرد اما رفته رفته خودش را پیدا کرد و حالا در صدر جدول دیده می‌شود. درمجموع می‌توان گفت که تراکتور در وضعیت خوبی به سر می‌برد اما اگر بخواهیم تی‌تی‌ها را در یک کفه ترازو بگذاریم و حریف امروزش را در کفه دیگر، باید گفت وزن تیم مورایس سنگین‌تر است. الوحده در فرم فوق‌العاده و در اوج آمادگی به تبریز آمده و در سودای این است که دومین برد آسیایی‌اش را رقم بزند. 

این تیم با سومی در لیگ امارات سهمیه حضور در لیگ نخبگان آسیا را به دست آورد اما با تغییر سرمربی و حضور مورایس، از نظر کیفیت چند رده بالاتر رفته است. در این یک ماهی که مورایس کارش را در تیم اماراتی آغاز کرده، هنوز سایه شکست روی این تیم نیفتاده و همین روند باعث شده که تعداد بازی‌های بدون شکست مورایس به دو رقمی شدن نزدیک شود. مورایس در هشت مسابقه الوحده که روی نیمکت بوده، پنج برد و سه تساوی به دست آورده اما نکته مهم این است که الوحده در همین هشت بازی با ۱۵ گل زده، میانگین گل نزدیک به دو دارد. همچنین الوحده در نیمی از مسابقات خود کلین‌شیت کرده و ۶ گل دریافت کرده تا این آمار نشان دهد که تراکتور شب سختی را مقابل مهمان خود دارد. 

حرکت تراکتور رو به جلو است

اگر بخواهیم نیمه پر لیوان را درباره تراکتور ببینیم و لغزش‌های ابتدای فصل را نادیده بگیریم، باید بگوییم که تیم دراگان اسکوچیچ از فصل گذشته تا الان باثبات‌ترین تیم ایران بوده است. تیمی که حالا به نظر می‌رسد ثبات خود را بار دیگر به دست آورده و رو به جلو حرکت می‌کند. آنها البته در هفته اول در حالی که خیلی‌ها برد را برای‌شان کنار گذاشته بودند، مقابل الشباب در حالی که یک بر صفر جلو بودند، به تساوی یک-یک رضایت دادند و درمجموع ۹۰ دقیقه تیمی نشان ندادند که بتوان به آینده‌شان امیدوار بود. اما حالا آنها در شرایط بهتری دیده می‌شوند و اگر بتوانند کابوس بازی خانگی را به رویا تبدیل کنند، می‌توانند در بازی حیثیتی امشب مقابل الوحده تیم قدرتمند و مدعی‌ای نشان بدهند که سکوها از آنها انتظار دارند. درنهایت آنچه که اهمیت دارد این است که تراکتور هرچقدر هم حریفش روی کاغذ دست بالاتر را داشته باشد، باید از همین امشب به فکر برد باشد. اسکوچیچ و تیمش تنها نماینده کشورمان در لیگ نخبگان آسیا هستند و نگاه‌های زیادی را سمت خود دارند و حذف زودهنگام از مسابقات اصلا چیزی نیست که فوتبال ایران، تبریزی‌ها و خود این تیم بتواند به راحتی با آن کنار بیاید. به خصوص که این اولین میزبانی تراکتور در تبریز است و هواداران به ویژه بعد از آخرین تساوی که مقابل فجر اتفاق افتاد، انتظار بردی شیرین را از 

تیم‌شان دارند. 

سوت قضاوت دست داور عربستانی

کمیته داوران کنفدراسیون فوتبال آسیا قضاوت این مسابقه را به تیم داوری عربستانی سپرده و قرار است محمد الهویش، نبرد شاگردان دراگان اسکوچیچ و ژوزه مورایس را در تبریز سوت بزند. محمد الهویش که بیش از یک ‌دهه از فعالیت او در عرصه بین‌المللی می‌گذرد، برای نخستین‌بار قرار است مسابقه یک تیم باشگاهی از ایران را سوت بزند. سه قضاوت قبلی او برای تیم‌های ایرانی، صرفا برای تیم ملی بوده که ایران در دو دیدار دوستانه با آنگولا و اردن با قضاوت الهویش به پیروزی چهار بر صفر و سه بر یک دست یافته است. همچنین تیم ملی در مسیر انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶، با یک گل مغلوب قطر شد که داور آن مسابقه هم محمد الهویش بود که رای به اخراج میلاد محمدی داد و حالا در فاصله سه ماه از آن مسابقه، او باید دیدار تراکتور - الوحده را 

سوت بزند. 

اما اماراتی‌ها خاطرات خوشی از این داور دارد. او چهار بار برای اماراتی‌ها سوت زده که مثل ایران تمام قضاوت‌ها در سطح ملی بوده اما نکته جالب ‌توجه این است که تیم ملی امارات تحت قضاوت محمد الهویش توانسته با نتیجه پنج بر صفر مقابل اندونزی پیروز شود و برددو گله مقابل بحرین، پیروزی دو بر یک برابر کره‌شمالی و برد سه بر یک در جدال با سوریه به دست بیاورد. باید دید اولین قضاوت او برای ایران و امارات در رده باشگاهی، به سود کدام تیم خواهد شد.