نگار رشیدی 

تیم ملی بسکتبال با سومی در کاپ آسیا و مدال برنز به کارش در این رقابت‌ها پایان داد. مسابقاتی که می‌توانست ایران را به عنوان قهرمان بشناسد اما آسمانخراش‌های کشورمان در نیمه‌نهایی مغلوب استرالیا شدند تا تنها فرصت‌شان برای رفتن روی سکو، سومی باشد. شاگردان مونولوپولوس یونانی از این فرصت هم به خوبی استفاده کردند و با پیروزی مقابل نیوزیلند با نتیجه ۷۹ بر ۷۳، مدال برنز کاپ آسیا را به دست آوردند. با این حال ملی‌پوشان جوان کشورمان عملکردی از خود به جا گذاشتند که این مدال برنز را به اندازه قهرمانی ارزشمند کرد؛ چراکه آنها نور امید را برای آینده بسکتبال امید دوباره تاباندند و حالا همه منتظر هستند تا این نسل پرانگیزه سکوهای بزرگ‌تر و مهم‌تری را در آینده‌ای نزدیک فتح کنند. 

تیم ملی ایران در حالی عازم عربستان شد که می‌توان گفت سقف انتظاری برای‌شان گذاشته نشده بود. چراکه آنها تیمی بودند که بعد از دوره‌ای افت تیم ملی وارد کاپ آسیا شدند و شاید انتظار نمی‌رفت که تا پای فینال پیش بروند. جوان‌هایی که در کنار خود از معدود چهره‌های باتجربه باقی‌مانده در تیم ملی بهره می‌بردند اما بیش از آنها توی چشم آمدند. اوج کار آنها پیروزی مقابل ژاپن بود که در مرحله گروهی اتفاق افتاد. سامورایی‌ها مهم‌ترین حریف ایران در این مرحله بودند و با توجه به پیشرفتی که طی چند سال اخیر داشتند، برخی شانس پیروزی آنها را بیشتر می‌دانستند. اما ملی‌پوشان کشورمان شمشیر ژاپنی‌ها را غلاف کردند تا با سه برد و به عنوان صدرنشین راهی مرحله بعد شوند. جایی که چین‌تایپه انتظارشان را می‌کشید و این انتظار با ناکامی مقابل ایران همراه شد. درنهایت استرالیای قدرتمند گریبان ایران را گرفت و با تحمیل نخستین شکست به این تیم، رویای چهارمین قهرمانی را از تیم ملی کشورمان گرفت.  اما با وجود این شکست سنگین و غیبت محمد امینی به دلیل مصدومیت در بازی مقابل نیوزیلند، بازیکنان کشورمان در دو کوارتر نخست فراتر از انتظار ظاهر شدند و فاصله خوبی با نیوزلند ایجاد کردند. کنترل بازی در کوارترهای سوم و چهارم در دستور کار شاگردان مانولوپولوس قرار داشت، اتفاقی که به خوبی رخ داد و در نهایت ایران با نتیجه ۷۹ بر ۷۳ مقابل حریف قدرتمند خود به برتری رسید و صاحب مدال برنز شد. 

ناگفته نماند سه قهرمانی‌ای که پیش از این به دست آمده است، در زمانی بوده که هم نسل طلایی ایران روی کار بود و هم آن زمان استرالیا و نیوزیلند جایی در کاپ آسیا نداشتند. حالا با حضور این تیم‌ها و بالاتر رفتن سطح مسابقات، می‌توان نمره قبولی به جوان‌های کشورمان داد. درواقع این مدال بزرگ، درهای بازگشت ایران به جمع قدرت‌های بسکتبال را دوباره باز کرد. حالا آنها مسابقات بعدی در قاره کهن را به عنوان یک حریف مدعی آغاز می‌کنند و می‌توانند برای رقبای حتی قوی‌تر خط و نشان بکشند. 

درمجموع به نظر می‌رسد بعد از یک افت محسوس و غیبت تیم ملی بسکتبال ایران در میان برترین‌های آسیا در سال ۲۰۲۲ و همچنین بازی‌های آسیایی هانگژو، تیم ملی با سرمربی یونانی خود به دوران اوج خود نزدیک می‌شود. مردی که در شروع کاپ آسیا درخواست کرد برای تیم ملی صبر کنیم و نتیجه این صبر را هم دیدیم. فدراسیون بسکتبال که مدت‌هاست برای تیم‌های ملی این رشته در مسیر پیشرفت قدم برمی‌دارد نشان داد که با انتخاب سرمربی یونانی تصمیم درستی گرفته است چراکه پروژه با او به خوبی جواب داده و جوانگرایی هم در مسیر درستی پیش می‌رود. حالا هدف بعدی تیم ملی می‌تواند بازی‌های آسیایی ناگویا باشد؛ جایی که خبری از استرالیا و نیوزیلند هم نیست و ایران بهترین فرصت را دارد تا با یک نسل جدید برای مدال طلای این رقابت‌ها بجنگد.