استاد دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: در همین شرایط که می‌گویند دَم مردم برای ایستادگی در جنگ با رژیم صهیونسیتی گرم، می‌بینیم به سوداگران بازار سرمایه یارانه وحشتناک می‌دهند اما قیمت نان را برای مردم گران می‌کنند.

به گزارش ایلنا، فرشاد مومنی در مراسم بزرگداشت مرحوم عالی نسب با محوریت «سازوکارهای دفاع از تولید ملی؛ مقایسه تطبیقی دوران جنگ و پساجنگ» اظهار داشت: رسانه‌ها مکرراً تعبیری برای تهاجم جنایتکار اسراییل مطرح کردند آن هم مفهوم جنگ روایت‌ها بود، بحث بر سر این است که اراده‌های جدی برای اینکه حتی مواردی در جنگ که جهان به صورت عینی مواجه می‌شود را دستکاری کند، وجود دارد تا در راستای منافعی جلوه دگرگون شده‌ای از آن را ارایه دهند.

او افزود: باورم این است که بالاترین سطح سرمایه‌گذاری‌ها در این زمینه درباره کارنامه ١٠ سال اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد. آقای راغفر گفته بود که به روش علمی و با اعتبار پروژهش علمی تا به امروز مطالعه‌ای انجام نشده که نشان دهد که دقیقا کاستی های دوره ١٠ ساله اول چه بود که براساس آن بررسی شود که آیا رویکرد جایگزین اوضاع را بهتر کرد یا بدتر؟ و در حال حاضر به انجام چنین مطالعه‌ای بسیار نیاز داریم.

این اقتصاددان اظهار کرد: وجه اصلی موضوع، وجه اندیشه‌ای است. مجموعه جهت‌گیری‌هایی که در ١٠ سال اول پیروزی انقلاب اتخاذ شد حکایت از این دارد که این نظام جدید جایگزین شده متکی بر سه گروه اندیشه است که عبارت آمد از دانایی‌های بسیار عمیق درباره تاریخ اقتصادی ایران ، دانایی‌های بسیار عمیق درباره ذخایر دانایی مرتبط با اندیشه توسعه در سطح جهان و دانایی‌ها با رویکرد محوریت شهید بهشتی درباره اسلام.

مومنی  با بیان اینکه یکی از گرفتاری‌های بزرگ ما این است که موازین علمی قربانی تصلب ایدولوژی زده می‌شود، تاکید کرد: در مطالعاتی آمده است که همین کاهش ٨٠ درصدی خام فروشی در سال ١٣۵٨ باید شوک منفی ٣٠ درصدی به تولید ناخالص ملی ایران وارد می‌کرد اما گزارش‌های رسمی می‌گوید که رشد منفی رخ داده در آن سال، حدود ٨ درصد بود یعنی اینکه آن انرژی که انقلاب ما آزاد کرد باعث شده که سه چهار‌م از آن شوک منفی ٣٠ درصدی با تولید ملی جایگزین شود.

او ادامه داد: اگر حکومتی با الفبای حکومتداری اقتصادی را بفهمد، معنی این مطالعات را می‌داند چراکه الان با تک تک سلول‌هایمان عوارض ریشه‌دار شده بیماری هلندی در سال ١٣٨۴ تا به امروز را لمس و با آن زندگی می‌کنیم. در این باره تعبیر بسیار عجیبی بکار گرفته می‌شود مبنی بر اینکه صورت حساب آلوده شدن به بیماری هلندی فقط مربوط به خام فروشی نیست و هر حکومتی که در اسارت این مناسبات قرار می‌گیرد، شفافیت در فرایند تصمیم‌گیری را کنار می‌گذارد و در اسارت ١٢ گروه عارضه بحران ساز از جمله شکننده شدن حکومت، نوسانی و شکننده شدن رشد اقتصادی، افزایش سطح فقر، نابرابری و بیکاری، فساد گسترده، اشاعه فرهنگ رانت جویی، کاهش رفاه اجتماعی و اضمحلال تولید ملی و ... قرار می‌گیرد. به گفته این استاد دانشگاه، در دوره ۵٠ سال گذشته به موازات هر شوک افزایش قیمت نفت، خشن‌ترین برخوردها از موضع حذف رقبای بالقوه در ساخت سیاسی و ساخت اجتماعی دیده می‌شود. 

مومنی همچنین مطرح کرد: در سال ١۴٠٠ کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی را منتشر کرده مبنی بر اینکه از روزی که بانک‌های خصوصی فعال شدند بی‌سابقه‌ترین سطوح فقر و فلاکت و وابستگی ذلت‌آور در اقتصاد ایران پدیدار شدند و باید توجه داشت این گزارش کمیسیون اقتصادی است نه اینکه یک حزب رادیکال آن را نوشته باشد . موضوع این است که بزرگترین رانت بانک‌های خصوصی خلق پول از هیچ است و به ازای هر واحد خلق پول از سوی بانک مرکزی، بانک‌های خصوصی بیش از ۶ برابر خلق پول می‌کنند اما وقتی از رشد نقدینگی حرف می‌زنیم می‌گویند هر چه فریاد دارید بر سر بانک مرکزی بزنید و الان در این اقتصاد مشخص نیست چه کسی سلطان بانو است.

او تصریح کرد: اگر میزان صادرات خام فروشی کشور را با میانگین جهانی مورد مقایسه قرار دهیم اعداد و رتبه شرم آور است. در تاریخ ٧٠ ساله گذشته ایران برای اولین در نیمه دوم دهه ٩٠،  اندازه جمعیت فقیر  در کمتر از سه سال دو برابر می‌شود. اندازه جمعیت با فقر شدید -به این معنا که اگر کل درآمد خود را فقط صرف خورد و خوراک کند آن حداقل‌ها را برای سالم زنده ماندن را نمی‌تواند تامین کند- از ٧ میلیون نفر بیشتر شده‌است. در شرایطی که کشور در تهدید امنیتی قرار دارد به تولید کنندگان رسیدگی کنند هر وزیری که صحبت می‌کند درباره نقش خود در تسهیلگری در واردات حرف می‌زند و گزارش ارایه می‌دهند و به آن افتخار می‌کند.