محمد صدر تشریح کرد؛
شرط اصلی حل و فصل پرونده FATF در دولت پزشکیان
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است: در صورتی که پزشکیان و دولت به این نتیجه رسیدند که برای حل مشکلات کشور FATF ضروری است و به عنوان مشاور این موارد را خدمت رهبری ببرند، فکر میکنم با توجه به همراهیهایی که رهبری با دولت دارند و حمایتهایی که انجام میدهند، این کار انجام شود.
محمد صدر در گفتوگویی با خبرآنلاین، درباره پرونده FATF که در خلال مناظرات انتخاباتی مطرح شد و پیشبینیاش در خصوص مذاکرات رفع تحریم و تعیین تکلیف پرونده FATF، گفت: فکر میکنم برای حل مشکلات کشور حتما این دو پرونده باید فعال شوند و به صورت جدی پیگیری شوند. منتها چه بسا در برخی موارد FATF مهمتر باشد چراکه اگر حتی تحریمها رفع شوند ولی FATF حل نشود، مجدداً مبادلات بانکی و خارجی ما و در واقع ارتباطات اقتصادی خارجی همچنان با مشکل مواجه میشود.
وی افزود: بنابراین فکر میکنم با توجه به اینکه دولت جدید این قضایا را میداند، هر دو را پیش میبرد و و امیدوار هستیم که به سمت حل مشکلات اقتصادی کشور حرکت کنیم.
این عضو مجمع تشخیص در خصوص اینکه پیشتر در دولت حسن روحانی اجازه تصویب لوایح FATF از سوی برخی افراد در مجمع داده نشد، توضیح داد: فکر میکنم اگر دولت جدید به صورت جدی بخواهد این مسئله در مجمع تشخیص حل میشود. آن مسئله خیلی اهمیت ندارد.
وی تصریح کرد: همه چیز به خود آقای پزشکیان و دولت بستگی دارد، به این ترتیب که اگر این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند، با توجه به هماهنگیهای رئیس جمهور با رهبری، این موارد حل میشوند چراکه فکر میکنم همه متوجه شدند آن روشهایی که در گذشته انجام میشد، به هیچ وجه حلکننده مشکلات کشور نیستند و در واقع باید تغییر روشی مخصوصا در سیاست خارجی و تعاملات بینالمللی ایجاد شود که به نظر میرسد این کار انجام میشود.
به سمت ساخت خردشهر میرویم
وی با تاکید بر اینکه فضای طرح مسئله FATF در شرایط فعلی مهیاست، افزود: در دورههای مختلف همیشه دولتها از مشاورهای مهم رهبری بودند؛ در صورتی که پزشکیان و دولت به این نتیجه رسیدند که برای حل مشکلات کشور انجام این کار ضروری است و به عنوان مشاور این موارد را خدمت رهبری ببرند، فکر میکنم با توجه به همراهیهایی که رهبری با دولت دارند و حمایتهایی که انجام میدهند، این کار انجام شود.
صدر در پاسخ به اینکه نقش تیم دیپلماسی و اقتصادی در اقناع مخالفان این پرونده را چطور ارزیابی میکنید، بیان کرد: FATF خیلی به وزارت امور خارجه ارتباط ندارد، بلکه مربوط به وزارت اقتصاد و دارایی است که مذاکرات و اقداماتش را هم آنها انجام میدهند و باز هم آنها باید انجام دهند. منتها وزارت امور خارجه باید جو سیاسی خارجی مثبتی را درست کند که زمینه آن کار هم فراهم شود. در واقع مجموعه دولت باید همکاری کنند که بحث رفع تحریمها و FATF حل شود.
این سیاستمدار همچنین درباره نقش دولت سایه در این پرونده و احتمال تاثیرگذاری آنها گفت: آنها تاثیرگذار نیستند؛ در گذشته تبلیغ کرده بودند که نظر رهبری بر روی آنها است اما در جریان انتخابات همه چیز مشخص شد. فکر میکنم ماهیت تندروها، دولت سایه، چه در مجلس و جاهای مختلف به مرور مشخص و روشن میشود و در مسیر رنگ باختن قرار دارند و طبیعتاً اثرگذاری کمتری خواهند داشت.
وی در پایان تصریح کرد: با بررسیهایی که انجام دادم و تحلیلی که از شرایط قبل از شروع انتخابات اخیر دارم و به ویژه اقداماتی که از سوی حاکمیت و شورای نگهبان صورت گرفت و پزشکیان تایید صلاحیت شد، مقداری مشکلات گذشته را کنار گذاشتیم و به سمتی میرویم که عقلانیت به صورت جدی در کل کشور، حاکمیت و ارگانهای مختلف حاکم میشود و انشاءلله به سمت ساخت خردشهر میرویم، خردشهری که بعد از مدتها تبدیل به داناشهر میشود و عقل و خرد تبدیل به دو عنصر اثرگذار اصلی در تصمیمات حاکمیتی میشوند و در آینده دورتر منافع جمهوری اسلامی ایران، ایران و ملت ایران تامین میشود.
دیدگاه تان را بنویسید