معاون اقتصادی رئیس‌جمهور درباره احتمال تهاتر نفت با کالاهای اساسی، گفت: نیازهای وارداتی و امکانات صادراتی ما کاملاً معلوم است اینکه آیا این مبادله با ارز صورت گیرد یا طریق دیگری، بسته به همین امر است.

محمد نهاوندیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا تاکید کرد: این‌که کالاها با چه ارزی مورد مبادله قرار گیرند و یا سازوکار تهاتر انجام شود در نوع صادرات و واردات اثری ندارد.

نهاوندیان: این‌که کالاها با چه ارزی مورد مبادله قرار گیرند و یا سازوکار تهاتر انجام شود در نوع صادرات و واردات اثری ندارد

وی ادامه داد: به طور مثال اگر ایران به ماشین‌آلاتی احتیاج پیدا کند می‌تواند برای واردات آن ارز بدهد و یا می‌تواند کالا بدهد، نحوه تسویه حساب اثری در تعیین کالایی که وارد و یا صادر می‌شود، ندارد.

نهاوندیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که گفته می‌شود این شیوه تهاتر به دلیل شرایط تحریمی است که به ایران تحمیل شده است،‌ گفت: آن چیزی را که توان صادراتش را داریم صادر و آن چیزی را هم که نیاز وارداتی داریم، وارد می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: لیست بلند بالایی از کالاها در سال جاری به دلیل شرایط کشور تهیه شده که  ورودشان ممنوع است و به هیچ وجه نباید وارد شود.

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور ادامه داد: دولت کارهای بسیار زیادی در زمینه اقتصادی و مبادلات انجام داده و سیاست‌های تشویقی بسیاری در نظر گرفته است.

وی تاکید کرد: این که مبادلات با یورو، ارز سایر کشورها و یا تهاتر انجام شود در اجرای سیاست‌های اقتصادی دولت اثری ندارد زیرا ما به دنبال فائق آمدن بر مشکلاتی هستیم که آمریکا در سیستم بانکی بین‌المللی ایجاد کرده است.

نهاوندیان تاکید کرد: مطمئناً با این سازوکارهای مختلفی که دولت در نظر گرفته است مسیرهای جدیدی برای تسویه‌حساب ارزی پیدا می‌شود.