دور جدید مذاکرات هسته‌ای از دیروز آغاز شد و همین اتفاق، این روزها بازارهای کشور را وارد فاز سردرگمی کرده؛ تا آن‌جا که فعالان اقتصادی می‌گویند هر گونه خبر خوش یا منفی از مذاکرات، شوک متفاوتی را به بازارها منتقل می‌کند.

کارشناسان بازارهای مالی تاکنون پیش‌بینی‌های خود از قیمت طلا را در سناریوهای مختلف برجامی و روند قیمتی آن را در ماه‌های آینده بیان کرده‌اند. این در شرایطی است که روند قیمت طلا از ابتدای سال صعودی بوده است.

پایین‌ترین سطح قیمتی طلا در سال جاری مربوط به ۱۵ اردیبهشت‌ماه است که هر گرم طلای ۱۸عیار که ۸۹۸ هزار تومان قیمت داشت، اما از آن زمان مسیر صعودی را طی کرده است؛ به طوری که با افزایش حدود ۴۱ درصدی، به دامنه یک میلیون و ۲۶۹ هزار تومان رسیده است.

منتظر شوک لحظه‌ای نباشید

حال در این شرایط، فعالان بازار طلا معتقدند با وضعیتی که بازار دارد، احتمال این‌که شوک شدید قیمتی را در بازار طلا شاهد باشیم، کم است. ابراهیم محمدولی، رییس اتحادیه طلا و جواهر در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین می‌گوید: این‌گونه نشست‌ها در کل دنیا بدون تاثیر در حوزه اقتصاد نمی‌تواند باشد. این نشست هم به دلیل این‌که یک نشست بین‌المللی است، تاثیرهایی هم برای کشور ما و هم کشورهای دنیا خواهد داشت.

وی می‌افزاید: امیدوارم نتیجه این نشست آن چیزی باشد که نفع مردم و کشور در آن باشد. اگر توافقی صورت گیرد، به‌هرحال روی بحث قیمت‌ها اثرگذار است و احتمال این‌که بازار را به سمت آرامش ببرد و مقداری نوسانات را کاهشی کند، به طور طبیعی وجود خواهد داشت؛ هم در بحث اونس جهانی و هم در بازار ارز و طلای داخلی.

رییس اتحادیه طلا و جواهر متذکر می‌شود: در صورتی هم که خروجی مذاکرات مثبت نباشد، باز هم اثرات آن را در بازار خواهیم دید؛ البته مدیریت دقیق اقتصادی اگر اتفاق بیفتد، واکنش بازار کم خواهد بود.

محمدولی با تاکید بر تعادل بین عرضه و تقاضا، در پاسخ به این پرسش که در صورت توافق، احتمال این‌که قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار به کمتر از یک میلیون تومان کاهش یابد، وجود دارد؟ می‌گوید: این رفتارها خیلی سخت اتفاق می‌افتد. اگر هم یک زمانی قرار باشد این اتفاق بیفتد، این‌گونه نیست که این نشست امروز انجام شود و از فردا قیمت‌ها سقوط کند.