رئیس‌جمهور با اشاره به بحران ناترازی آب در پایتخت خاطرنشان کرد: امروز تهران با کاهش شدید منابع آبی مواجه است و ذخایر ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارد. ارزیابی‌های دقیق نشان می‌دهند که ذخایر آبی در حال پایان یافتن است و نحوه مدیریت منابع تاکنون نادرست بوده است.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان صبح دیروز، دوشنبه،  با حضور در نشست سراسری استانداران در محل وزارت کشور، تصریح کرد:‌ بدون هماهنگی با مردم، امکان عبور از این بحران وجود ندارد. 

تصمیمات اشتباه گذشته درمورد آب 

ما را به این نقطه رسانده

رئیس‌جمهور با تاکید بر این‌که نمی‌توان مسئولیت وضعیت کنونی را به گردن طبیعت یا دیگران انداخت، تاکید کرد: تصمیمات اشتباه گذشته ما را به این نقطه رسانده، لذا امروز باید مسئولانه و دقیق مسیر اصلاح را در پیش بگیریم؛ نیازمند مدیریتی دقیق، علمی و آینده‌نگرانه هستیم. هم دولت و هم مردم باید نهایت مراعات را داشته باشند و در کنار هم، با مشارکتی فعال، در این روند ملی برای نجات کشور از بحران آب ایفای نقش کنند.

هر استاندار رئیس‌جمهور استان خود است

رئیس‌جمهور با تأکید اینکه هر استاندار به عنوان رئیس جمهور استان خود، باید با آگاهی، تسلط و سرعت، امور را تحلیل و هدایت کند، گفت: اگر می‌خواستیم از طریق ساختارهای سلسله‌مراتبی به این سطح از تصمیم‌گیری و اجرا برسیم، به نتیجه مطلوب دست نمی‌یافتیم.

رئیس جمهور همچنین در تشریح شاخص‌های توسعه، توانمندی‌های اداری را از ارکان مهم در پیشرفت جوامع دانست و گفت: انتخاب استانداران، یکی از نمونه‌های مشخص ارزیابی این توانمندی‌هاست. و در دولت کنونی، استانداران با لحاظ تجربه، دانش و علم برگزیده شده‌اند. ساختار اداری کشور زمانی قدرتمند خواهد شد که ارتقا در آن به‌صورت پلکانی و بر پایه شایستگی صورت گیرد، نه ناگهانی و براساس سلیقه. بر همین اساس استاندارانی در میدان عمل درخشیدند که شاید کمتر کسی تصور می‌کرد در جنگ ۱۲ روزه چنین عملکرد موفقی از خود 

نشان دهند. پزشکیان با بیان اینکه تنها از طریق هم‌فکری و بهره‌برداری از توانمندی‌های اجتماعی است که می‌توان به طراحی نقشه راه، تصمیم‌سازی و اقدامات مؤثر در کشور دست یافت، افزود: تجربه جنگ ۱۲ روزه به‌عنوان نمونه‌ای بارز از تجلی توانمندی‌های اجتماعی در کشور بود که افراد در عرصه‌های مختلف با وجود آنکه حتی در نوبت کشیک نبودند، داوطلبانه به محل خدمت خود آمدند و به عنوان مثال کادر درمان، بدون توجه به منافع مادی، از خواب و آسایش خود گذشتند و صحنه‌هایی کم‌نظیر از ایثار و همدلی را به نمایش گذاشتند. رئیس جمهور با اشاره به اینکه چنین رفتارهایی نشان از قدرت توانمندی‌های اجتماعی دارد که باید آن را تقویت و سازمان‌دهی کنیم، اظهار داشت: خوشبختانه در این حوزه زیرساخت‌های خوبی داریم؛ از جمله مساجد، نهادهای عمومی، بسیج، حیات مذهبی و ساختارهای مردمی که می‌توانند پایه‌گذار الگوی جدیدی در حکمرانی باشند.

باید همه مردم را ببینیم

پزشکیان تأکید کرد: همه ما در دولت موظف هستیم که همه مردم را ببینیم، به‌ویژه آنان که در شرایط محرومیت قرار دارند و توان مالی ندارند. این مسئولیت از دوش ما برداشته نمی‌شود و نباید نسبت به رنج و محرومیت بخشی از جامعه بی‌تفاوت باشیم. هیچ‌کسی در این کشور نباید تنها به این دلیل که نان شب ندارد، با شکم گرسنه سر بر بالین بگذارد. همه استانداران، بخشداران و فرمانداران وظیفه دارند مردم را ببینند، صدای آنان را بشنوند و برای رفع مشکلات‌شان اقدام کنند. رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت جلب مشارکت فراگیر در اداره کشور اظهار داشت: باید از همه احزاب، گروه‌ها، جناح‌ها و آحاد ملت خواست که بخشی از مسئولیت‌ها را برعهده بگیرند و در مسیر حل مشکلات کشور مشارکت کنند. باور دولت این است که مسئول مردم است؛ به‌ویژه نسبت به کسانی که محروم‌ترند و نیاز بیشتری به حمایت دارند.

رئیس جمهور تصریح کرد: باید باور کنیم که مردم می‌توانند در حل مشکلات همراه ما باشند. کافی است آنان را به‌عنوان شریک و همدل در تصمیم‌سازی‌ها وارد کنیم تا بخش بزرگی از چالش‌ها با تکیه بر همین سرمایه اجتماعی رفع شود.

پزشکیان همچنین با تاکید بر ضرورت برگزاری جلسات به صورت کارگاهی اظهار داشت: باید نقشه‌ای پیش رو بگذاریم، مسائل را به‌صورت دقیق شناسایی و بازیگران اصلی آن را مانند احزاب، نهادهای مردمی و انجمن‌های تخصصی بشناسیم و در فرآیند تصمیم‌سازی مشارکت دهیم. باید هر بخش متولی امور مربوط به خود شود و دلیلی ندارد مثلا یک کارمند دولتی برای هنرمند تصمیم بگیرد؟

رئیس جمهور افزود: امروز در کشور ۸۰ هزار مسجد داریم و به ازای هر هزار نفر، یک نهاد فرهنگی-مذهبی وجود دارد. در حوزه بهداشت و درمان نیز تجربه‌ای مانند پزشک خانواده در وزارت بهداشت شکل گرفته که می‌تواند الگوی مناسبی برای روابط بین‌بخشی باشد. نهادهایی مانند شهرداری، گمرک و ادارات آب و برق نیز باید تسهیل‌کننده این روابط باشند و از ایجاد گره‌های اداری جلوگیری کنند.

پزشکیان با انتقاد از طولانی شدن فرایندهای اجرایی گفت: برخی مجوزها که می‌تواند در ۳۰ دقیقه صادر شود، شش ماه زمان می‌برد. این تعلل‌ها ناشی از نبود هماهنگی میان ساختارهاست. ساختار کارآمد زمانی شکل می‌گیرد که هماهنگی بین‌بخشی در آن نهادینه شود.

رئیس جمهور همچنین با تأکید بر نقش‌آفرینی زنان در توسعه کشور اظهار داشت: زنان و خواهران را در همه سطوح مدیریتی و اجتماعی باید جدی گرفت و به آن‌ها میدان داد تا توانمندی‌های خود را به‌کار گیرند.