یک‌هشتم از عمر دولت سیزدهم گذشته است، ولی همچنان گشایش خاصی در حوزه اقتصاد رخ نداده و مردم به سنوات گذشته، قناعت و کوچک کردن سفره‌ها را در پیش گرفتند تا با این رویکرد بتوانند تاب آوری خود در برابر فشارهای بی‌سابقه اقتصادی را بالا ببرند. حال، دولت سیزدهم به تجربه خود در بودجه نویسی رسیده است؛ بودجه‌ای که منتقدان زیادی دارد و خبر حذف ارز ترجیحی در آن، صدای نمایندگان همسو با دولت را هم درآورده است.

چنین است که به گزارش خبرانلاین احمد نادری، نماینده تهران که اصولگرا هم هست می‌گوید اگر برخی رویه‌ها تغییر نکند، کیان نظام به خطر می‌افتد.

او گفت: آواربرداری از فجایعی که دولت نئولیبرال آقای روحانی در هشت سال به بار آورد، نیاز به زمان دارد و طبیعی است که دولت سیزدهم در شش ماه نمی‌تواند معجزه کند، اما موضوع حائز اهمیت این است که دولت نوپا باید ریل‌گذاری‌هایش درست باشد.

نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس افزود: وقتی نگاهی به لایحه بودجه ۱۴۰۱ می‌اندازیم، می‌بینیم که ریل‌گذاری در برخی جاها درست نیست. مثلاً در بحث بودجه آسیب‌های اجتماعی درصد کمی به این حوزه اختصاص داده‌شده و یا در موضوع مهم و حساس ارز ترجیحی، دولت دچار اشتباه شده است.

این چهره اصولگرای مجلس یازدهم در پایان خاطرنشان کرده: ضرورت دارد تا دیر نشده است، تجدیدنظر جدی در رویه‌ها شود. اگر کارها باخرد جمعی و برنامه جلو برود و مجلس و دولت با کمک هم، ریل‌های درستی را مخصوصاً در حوزه اقتصادی جاگذاری کنند، روزهای بهتری برای همه مردم در پیش خواهد بود.

این‌ها در حالی است که چندی قبل تقی رستم وندی، معاون وزیر کشور ایران و رئیس سازمان امور اجتماعی، گفته بود «میل به ایجاد تغییرات اساسی در کشور» در حال افزایش است و از سوی دیگر ظرف سالیان اخیر با افزایش فشار اقتصادی و معیشتی تاب آوری مردم کاهش‌یافته است.

رئیس سازمان امور اجتماعی ایران در یک گردهمایی گفته بود که «شاخص میل به اعتراض از نشان‌گرهای مهم است. این اعتراض می‌تواند در قالب رفتارهای هنجارشکنانه یا کج‌روی خود را نشان دهد. از سوی دیگر ظرف سالیان اخیر با افزایش فشار اقتصادی و معیشتی تاب‌آوری مردم کاهش پیداکرده است.»

به گزارش ایرنا رستم‌وندی گفته بود: «حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم اعلام کرده‌اند که نه خود مردم و نه مسئولین قانون را رعایت نمی‌کنند و حدود ۵۰ درصد اعتقاددارند که میزان تحقق عدالت و برابری در جامعه کم است.»

هم چنین همین چند وقت قبل سعید حجاریان نیز در گفت‌وگو باانصاف نیوز پیش بینی کرده بود: ممکن است جامعه متشنج شود و مردم دوباره به خیابان بیایند. ترکیب استانداران را ببینید! بیشتر نظامی‌اند؛ گویی برای درگیری آماده می‌شوند، برای مواجهه با وقایع غیرمترقبه. منتظرند خبری بشود.

او همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه جنس اعتراضات ۷۸، با ۸۸ و ۹۶ و ۹۸ خیلی باهم متفاوت‌اند، فکر می‌کنید اعتراض بعدی چه جنس و شکلی داشته باشد؟ اظهار داشته بود:جنسی شبیه به بعد از ماجرای بنزین؛ یعنی اعتراضات سال ۹۸. این‌ها می‌خواهند یارانه‌های پنهان را کم کنند یا بردارند. از طرفی، امسال به‌اندازه‌ی خود بودجه، کسری بودجه داریم. و این یعنی، تورم بیشتر خواهد شد. اگر یارانه‌های حامل‌های انرژی را بردارند، یارانه‌های خورد و خوراک و آب را حذف کنند، خواهید دید که چقدر تورم بالا خواهد رفت؛ مردم چگونه باید زندگی کنند؟!