رئیس‌جمهوری در تماس تلفنی رئیس شورای اروپا هشدار داد: برخورد غیرسازنده در آژانس انرژی اتمی، مخل مسیر مذاکره خواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، شارل میشل، رئیس شورای اروپا پس از درخواست رسمی برای گفت و گوی تلفنی با رئیس جمهور کشورمان، ظهر دیروز چهارشنبه با ابراهیم رئیسی گفت و گو کرد.

رئیسی در این مکالمه تلفنی گفت: جمهوری اسلامی ایران تمایل دارد مناسبات خود با اتحادیه و کشورهای اروپایی‌ها را در عرصه‌های مورد علاقه دو طرف توسعه دهد.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه استمرار و پایداری روابط دو جانبه با اتحادیه اروپا و هرکدام از کشورهای عضو، در گرو رعایت اصل احترام متقابل، تمرکز روی مشترکات و جلوگیری از تاثیرگذاری عوامل برون زا بر این روابط است، افزود: این موضوع نیازمند اراده عملی طرف اروپایی و وابسته نکردن آن به اراده قدرت‌های یکجانبه‌گرا مثل آمریکا است. رئیسی همچنین با اشاره به تحولات افغانستان اظهار داشت: همه کشورها باید با هم تعامل کنند تا دولتی در افغانستان روی کار بیاید که بتواند صلح، امنیت، آرامش و توسعه را برای این کشور به ارمغان بیاورد و از طرف دیگر مورد اعتماد مردم افغانستان باشد.

رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز آشکارتر از هر زمان دیگری اثبات شده است که حضور دولت‌های خارجی به ویژه آمریکا در افغانستان امنیت ساز نبوده و ارمغانی جز جنگ، خونریزی و خراب یبرای این کشور نداشته است.

 رئیسی اضافه کرد: همه دنیا شاهد بودند ایران تنها کشوری بود که به شکلی جدی و واقعی به مقابله با داعش در عراق و سوریه پرداخت.

 رئیسی با اشاره به سخنان رئیس شورای اروپا مبنی بر تلاش برای استقلال استراتژیک در رابطه این اتحادیه با آمریکا تصریح کرد: امیدواریم اروپا در مسیر استقلال استراتژیک پیشرفت داشته باشد.

 رئیسی درباره همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: همکاری‌های جدی جمهوری اسلامی ایران با آژانس نمونه بارزی از اراده ایران برای شفافیت در فعالیت‌های هسته ای اش است. طبیعی است در صورت برخورد غیرسازنده در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، انتظار اینکه ایران واکنش سازنده داشته باشد، منطقی نیست. اقدامات غیرسازنده طبیعتا مخل مسیر مذاکره نیز هست.

تحریم‌ها تاثیر نامطلوبی بر روابط اتحادیه اروپا و ایران گذاشته‌اند

«شارل میشل» رئیس شورای اروپا نیز در این گفت و گوی تلفنی با تاکید بر علاقه جدی اتحادیه اروپا برای تقویت روابط دوجانبه و گسترش همکاری‌های اقتصادی با ایران، گفت: تحریم‌ها تاثیر نامطلوبی بر روابط اتحادیه اروپا و ایران باقی گذاشته‌اند و این یکی از دلایلی است که مفهوم استقلال استراتژیک برای اتحادیه اروپا اهمیت یافته است. وی تاکید کرد: شخصا یکی از حامیان جدی این ایده هستم که اتحادیه اروپا باید در درجه اول منافع خودش را پیش ببرد. اتحادیه اروپا مایل است شریک صادق ایران بماند تا ثبات بیشتری را در منطقه شاهد باشیم. رئیس شورای اروپا در ادامه اظهار داشت: معتقدم باید درس‌های زیادی از ۲۰ سال حضور ناتو و آمریکا در افغانستان بگیریم.

شارل میشل با ابراز نگرانی از سرازیر شدن موج بزرگی از پناهجویان به اروپا، خواستار نقش آفرینی ایران و تلاش برای بازگشت ثبات به افغانستان شد و تصریح کرد: اولویت اول اروپا خروج امن اتباع اروپایی و افغانستانی‌هایی است که در این کشور با ما همکاری داشته اند.