«سامانه معرفی مدیران» که یکی از وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهور منتخب برای معرفی مدیران جهت تصدی مسئولیت‌ها در دولت سیزدهم بود، چندی است راه‌اندازی شده و آخرین آمار‌ها حکایت از آن دارد که هم نخبگان در معرفی مدیران مشارکت خوبی داشته‌اند و هم افراد باسابقه و تجارب مناسب برای رده‌های مختلف مدیریتی معرفی شده‌اند و امروز مهلت معرفی و پیشنهاد برای وزرا و معاونان رئیس جمهور منتخب در سامانه یاران به پایان رسید.

به گزارش ایلنا،‌ بر اساس آخرین آمار استخراج شده از این سامانه، ۳۶ درصد از معرفی کنندگان که از این سامانه برای ارایه پیشنهادات خود استفاده کرده اند، دارای مدرک دکتری بودند. ۳۴۰ نفر از معرفی کنندگان، وزیر، معاون وزیر یا معادل آن بوده و ۱۱۳۵ نفر هم از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها بودند.

مشارکت دو گروه از معرفی‌کنندگان نیز در سامانه قابل توجه است: ۴۲۵۱ نفر از معرفی‌کنندگان از معلمان و ۹۲۵ نفر هم ازصنعتگران بودند. بررسی روی اطلاعات این سامانه نشان می‌دهد، افرادی که به عضویت این سامانه درآمده‌اند، از همه استان‌ها مشارکت داشته‌اند، اما در عین حال استان‌های تهران، خوزستان، فارس و خراسان رضوی بیشترین مشارکت را داشتند.

بر اساس آخرین آمار‌های اعلام شده، تاکنون ۲۲۵۰ نفر از معرفی‌شدگان و به تعبیری گزینه‌های پیشنهادی به «سامانه معرفی مدیران» را اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و نیز ۲۳۰ نفر را وزرای سابق، معاونان پیشین ریاست جمهوری و معادل آن تشکیل می‌دهند. در این میان ۷۸۰ نفر نیز با سابقه معاونت وزیر و معادل آن به «سامانه معرفی مدیران» معرفی شده‌اند. بیش از ۵۵ درصد از معرفی‌شدگان نیز دارای مدرک دکترای تخصصی بوده و بیش از ۳۶ درصد آن‌ها نیز در بازه سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال قرار دارند. ۲۵۲۶ نفر در این میان توسط گروه‌های تخصصی مثل تشکل‌ها و انجمن‌های علمی معرفی شده‌اند. دو عدد قابل توجه دیگر هم درباره سن و سابقه کار و تجربه گزینه‌های پیشنهادی وجود دارد: جوانترین مدیران پیشنهادی مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده و بالاترین سطح سابقه مدیران پیشنهادی نیز مربوط به وزارت امور خارجه است.