یک تحلیلگر سیاست خارجی معتقد است که بسته پیشنهادی آقای ظریف برای اعضای برجام شانس بالایی برای موافقت و اجرا دارد.

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با «انتخاب» درمورد طرحی که ظریف از آن اخیرا برای ارائه به ۱+۴ سخن گفته، اظهار داشت: ما درباره جزئیات این پیشنهاد نمی‌توانیم صراحتا صحبت کنیم، چراکه ما اطلاعی از جزئیات این بسته پیشنهادی نداریم. ولی من فکر می‌کنم که آقای ظریف در این پیشنهاد با حفظ اصولی که مدنظر جمهوری اسلامی ایران بود، یک سری مواردی را مثل لغو تحریم‌ها را شاید مطرح کرده که باید قبل از هر اقدامی از جانب طرفین برجام، این اتفاق رخ بدهد.

این کارشناس سیاست خارجی ادامه داد: مسئله بعدی احتمالا می‌تواند موضوع نحوه برگزاری دیدار و نشست جهت هموار شدن نشان ‌دادن مواضع طرفین برای اجرای تعهدات خودشان در قبال برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و در نهایت چگونگی احیای برجام باشد.

وی افزود: من تصور می‌کنم که با توجه به آنکه پیشتر آمریکایی‌ها با درخواست ایران برای لغو تحریم‌ها مخالفت کردند و ایران نیز پیشنهاد جلسه غیررسمی را نپذیرفته بود، این طرح پیشنهادی آقای ظریف شانس بالایی برای پذیرش و موافقت را دارد.

حسینی تاکید کرد: این بسته پیشنهادی نشان‌دهنده جدیت ایران در این مسئله است؛ منتها برای ایران بازگشت به قطعنامه ۲۲۳۱ یعنی لغو تحریم‌ها بسیار مهمتر از اجرا و احیای برجام است و احتمالا ایران در این بسته پیشنهادی به دنبال آن بوده که راه‌های بهانه‌گیری از جانب آمریکا را برای لغو تحریم منتفی کند.

این تحلیلگر بین‌الملل خاطرنشان کرد: دولت آقای بایدن به دلیل شرایط سختی که در عرصه سیاست داخلی دارد به دنبال زمان بیشتر است تا بتواند به مرور همراهی جمهوری‌خواهان و حتی متحدان منطقه‌ای را برای بازگشت به قطعنامه ۲۲۳۱ جلب کند؛ لذا امروز پذیرش و اجرای این پیشنهاد ایران بستگی به آن دارد که آمریکا چقدر در سخن و عزم و اراده برای احیای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ جدی است.

گفتنی است محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران عصر جمعه گذشته در توئیتی نوشته بود: «به عنوان وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران، به زودی طرح اقدام سازنده و دقیق خودمان را ارائه خواهم کرد- البته از طریق کانال‌های دیپلماتیک.»