یک نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم در روزهای نخست با آقای میرسلیم برخورد کرد چراکه می‌گفت کسی که معاونش پرونده در قوه قضائیه دارد، اساساً صلاحیت اینکه بخواهد ریاست مجلس را بر عهده بگیرد ندارد و نباید اجازه داد چنین اتفاقی بیفتد.

پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی در خصوص ارزیابی عملکرد محمدباقر قالیباف در سمت ریاست مجلس شورای اسلامی و همچنین حاشیه‌های پیش آمده از سوی برخی نمایندگان مجلس یازدهم افزود:  اگر خاطرتان باشد، همان روزهای اول به گونه‌ای با آقای میرسلیم به عنوان شخصی که سال‌های زیادی از عمرش را در صنعت گذارنده است و همه ایشان را به سلامت اقتصا‌دی می‌شناسند، رفتار کردند که منجر به انزوا کشیدن ایشان شد؛ اما چه می‌شود کرد که سیاست ما چه در  مجلس و چه در جاهای دیگر مبنی بر شایسته‌سالاری نیست.

 در بحث قیر که یک بحث رانتی است دیدید که نمایندگان مجلس یازدهم چه کردند، جالب اینجاست که ژست مبارزه با فساد هم می‌گیرند؛ آقای تاجگردون را به جرم فساد کنار می‌گذارند اما رئیسی را انتخاب می‌کنند که معاونش در قوه قضائیه پرونده دارد

رفتار قالیباف در روسیه به شدت تحقیرآمیز بود

وی ادامه داد: این روزها علاوه بر اینکه مشاهده می‌کنیم تصمیم‌گیری در مجلس شورای اسلامی ایرادات محتوایی دارد، همچنین به طور مرتب شاهد گاف‌هایی توسط رئیس مجلس و بعضی از نمایندگان هستیم که اگر مجلس قبلی بود شاید از طرف شبکه‌های رسانه‌ای که از سوی جریان مخالف مجلس وجود داشت، نمایندگان را با اتهامات متعددی روبه‌رو می‌کرد اما از آنجایی که در این دوره نمایندگان حمایت می‌شوند حتی نه تنها  اشکالات و اشتباهات‌شان را گوشزد نمی‌کنند و تذکری به ایشان نمی‌دهند بلکه این اقدامات برای آن‌ها به نوعی توجیه نیز می‌‌شود.

سلحشوری با اشاره به سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به روسیه گفت: رفتارهایی که در سفر اخیر رئیس مجلس به مسکو مشاهده کردیم، واقعاً در شأن رئیس قوه نبود؛ به خصوص آن قسمتی که ایشان دست‌هایشان را روی هم گذاشته بودند و مانند یک بچه مطیع رفتار می‌کردند به شدت تحقیرآمیز بود. بهتر از من می‌دانید در دنیای دیپلماسی و سیاست هر حالتی  که انسان در بدنش می‌گیرد معنای خودش را دارد.

وی افزود: بنده با دیدن رفتارهای رئیس مجلس بسیار حسرت خوردم چراکه این خضوع و خشوع باید در مقابل مردم مملکت صورت گیرد و اتفاقاً در مقابل بیگانگان باید سرفراز و مقتدر رفتار کنیم.

متاسفانه باید بگویم با رفتارهایی که رئیس مجلس داشتند از رهبری هزینه کردند و بعداً هم مشاهده کردیم که حسین شریعتمداری گفت اصل این سفر برای بردن پیام‌ رهبری نبوده است و این نشان می‌دهد این‌ها حتی حاضر هستند از رهبری هم برای اهداف خودشان هزینه کند.

وی ادامه داد: ایشان در این سفر رفتارهایی را انجام دادند که نه تنها عزت‌ خودشان بلکه عزت یکی از ارکان‌های نظام را نیز زیر سوال برد؛ واقعا شایسته بود ایشان برای این کارشان تذکر بگیرند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد.

لاریجانی در مدیریت صحن بسیار موفق بود

نماینده مردم تهران در مجلس دهم خاطر نشان کرد: مانده‌ام در شرایطی که کشور از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و  سیاسی در حالت بدی به سر می‌برد، این همه رقابت برای ریاست جمهوری چیست؟ مگر ریاست جمهوری چه چیزی دارد که همه برای آن خودکشی می‌کنند؟ امروز یکی از قوای مهم در دست آقای قالیباف است.

رفتارهایی که در سفر اخیر رئیس مجلس به مسکو مشاهده کردیم، واقعاً در شأن رئیس قوه نبود؛ به خصوص آن قسمتی که ایشان دست‌هایشان را روی هم گذاشته بودند و مانند یک بچه مطیع رفتار می‌کردند به شدت تحقیرآمیز بود

وی ادامه داد: آقای رفسنجانی هنگامی که رئیس مجلس شد بسیار مقتدر بودند، یا آقای لاریجانی کم اقتدار نداشتند؛ کاری ندارم که ایشان متعلق به چه جناحی بودند اما به خوبی می‌توانستند صحن را مدیریت کنند. خاطرم هست روزی گفتم که لاریجانی هر چیزی را که بخواهد می‌گذارد تصویب شود و هر چیزی را که نخواهد نمی‌گذارد؛ بعدا ایشان به من گفت که چرا درباره من چنین حرفی می‌زنی؟ گفتم مگر دروغ گفته‌ام همیشه سبک شما همین است اما با این وجود شما وقتی ریاست آقای لاریجانی را با آقای قالیباف مقایسه می‌کنید، متوجه می‌شوید در مدیریت صحن ایشان بسیار موفق بودند.

رفتار نمایندگان با ژست مبارزه با فسادشان جور درنمی‌آید

این فعال سیاسی گفت: نکته دیگری که در صحبت‌هایم در خصوص عملکرد مجلس به آن اشاره کردم بحث محتوایی است که به شدت عملکرد نمایندگان را زیر سوال برده است. برای مثال در بحث رأی دادن به لایحه بودجه، نمایندگان به لایحه‌ای که توسط خودشان در کمیسیون تلفیق مصوب شده بود، رأی ندادند! سوال اینجاست چرا به چیزی که خودشان مصوب کردند رأی ندادند؟

وی ادامه داد: مجلس یازدهم یکدست است اینگونه نیست که بگوییم اختلاف آرا وجود دارد؛ در مجلس دهم سه گروه متفاوت وجود داشت و مستقلین نقش بالاسر را در آن بازی می‌کردند، یعنی ممکن بود در کمیسیون تلفیق لایحه تصویب شود اما تعداد آرای نمایندگان متفق‌القول نبود، اما نمایندگان مجلس یازدهم که با هم یکدست هستند.

وی افزود: مثال دیگر را نیز در بحث قیر که یک بحث رانتی است دیدید که نمایندگان مجلس یازدهم چه کردند، جالب اینجا است که ژست مبارزه با فساد هم می‌گیرند؛ آقای تاجگردون را به جرم فساد کنار می‌گذارند اما رئیسی را انتخاب می‌کنند که معاونش در قوه قضائیه پرونده دارد و اختلاس کرده است. باید گفت این رفتارها با گفته‌هاشان که می‌گفتند می‌خواهند با فساد مبارزه کنند و پاک‌دست هستند جور در نمی‌آید.

سلحشوری گفت: اگر بحث پاک‌دستی مطرح باشد، هیچ کسی نباید از اموال عمومی به جهت سفرهای هدفمند استفاده کند؛ این درست نیست که به خاطر رئیس‌جمهور شدن یا هر هدف دیگر، سفرهایی را در این شرایط کشور انجام دهند.