بمباران گسترده مناطقی از لبنان توسط ارتش اسرائیل

 

 

علیرغم آتش‌بس اعلام شده بین ایران و آمریکا، اسرائیل در لبنان دست به ارتکاب کشتار خونین علیه غیرنظامیان زده، به طوریکه صلیب سرخ لبنان اعلام کرد بیش از ۳۰۰ لبنانی در بمباران‌های شدید روز چهارشنبه کشته شدند. وزارت بهداشت لبنان نیز اعلام کرد: ده‌ها شهید و صدها زخمی در تلفات اولیه حملات هوایی اسرائیل ثبت شده‌اند. در پی موج شدید حملات اسرائیل در سراسر لبنان، صلیب سرخ این کشور اعلام کرد که ۱۰۰ آمبولانس صلیب سرخ لبنان در حال حاضر در مناطق مورد هدف در حال امدادرسانی و تیم‌های آن در حال انتقال مجروحان به بیمارستان‌ها هستند.

خبرنگار المیادین در جنوب اعلام کرد: توپخانه اسرائیل شهر مجدل سلم، ضاحیه جنوبی بیروت، صیدا، بیروت پایتخت لبنان، شمشتر، حوش الرفقا، دورس، سحمر، کرک، اطراف طاریه، حوش الرفقه و اطراف هرمل در دره بقاع در شرق لبنان، تعدادی روستا و شهرک در منطقه نبطیه را هدف قرار داد. اسرائیل همچنین غرب بیروت مناطق برج ابی حیدر، مناره، عین التینه، باربور و کورنیش المزرعه را هدف قرار داد. نیروهای اسرائیل با مهمات جنگی به ضاحیه جنوبی بیروت، از جمله محله‌های بئر حسن، حاره حریک، چیاه، حی السلوم و رحاب حمله کردند.

خبرنگار المیادین در دره بقاع ادامه داد: تاکنون دو کشته و ۱۱ زخمی در تلفات اولیه تجاوز اسرائیل به یک آپارتمان مسکونی در شهر دوریص گزارش شده است. خبرنگار المیادین در ادامه با اشاره به بمباران منزل رئیس پارلمان لبنان گفت: نبیه بری، رئیس پارلمان برخلاف شایعات، حالش خوب است. بیمارستان‌های لبنان به دلیل تعداد زیاد تلفات غیرنظامیان، درخواست فوری اهدای خون کرده‌اند.

خبرنگار المیادین افزود: جنگنده‌های اسرائیلی سلسله حملاتی را به غرب و جنوب بیروت و همچنین شهرها و شهرستان‌های دره بقاع و جنوب لبنان انجام دادند. نیروهای اسرائیلی در بیروت، دره بقاع، جنوب لبنان و جبل لبنان مرتکب قتل عام شدند. صلیب سرخ و بیمارستان‌های لبنان درخواست فوری برای اهدای خون از همه گروه‌های خونی را صادر کردند.

به گفته این خبرنگار، هواپیماهای جنگی اسرائیل یک سری حملات هوایی به محله‌های مسکونی در دره بقاع، شرق لبنان انجام دادند.

خبرگزاری لبنان نیز گزارش داد: سه دختر در حمله هوایی اسرائیل به خانه‌ای در شهر عدلون، جنوب لبنان کشته شدند. در حمله اسرائیل به شهر شمشتر در دره بقاع نیز حداقل ۱۰ نفر کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

این خبرنگار در ادامه به صدها کشته و زخمی در قتل عام‌های مداوم ارتش اسرائیل در لبنان اشاره کرد و گفت: نیروهای اشغالگر در شهر کفون، واقع در شهرستان جبل لبنان، مرتکب قتل عام شدند. خبرنگار المیادین همچنین گفت: هواپیماهای جنگی اسرائیل به یک مراسم تشییع جنازه در شهر شمشتر در دره بقاع حمله کردند. ۶ شهید و ده‌ها زخمی نیز در حمله هوایی اسرائیل به ساختمانی در شهر صیدا، جنوب لبنان به جا ماند.

ترور شیخ صادق النابلسی، برادر فرمانده شهید محمد عفیف النابلسی در این حملات تایید شد. حزب‌الله  شهادت شیخ صادق النابلسی که در حمله هوایی اسرائیل به مجتمع الزهرا در صیدا شهید شد را تسلیت گفت. کانال‌های اسرائیلی گزارش دادند که اسرائیل قصد ترور نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله، را نداشته است.

کانال ۱۲ عبری مدعی شد که «از جمله اهداف در لبنان، مقر اضطراری شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله، بوده و این احتمال وجود دارد که او در این مکان حضور نداشته است».

وبگاه خبری واللا نیز گزارش داد که تقریباً ۵۰ هواپیمای جنگی اسرائیلی در یک دقیقه ۱۶۰ بمب را روی مکان‌های مختلف لبنان پرتاب کردند. وزیر بهداشت لبنان درباره جنایت اسرائیل گفت: بیمارستان‌های ما مملو از شهید و زخمی است. صدها شهید و زخمی در تجاوز اشغالگران به مناطق مختلف کشور گزارش شده است.

درباره جنایت امروز «سعد حریری»، نخست وزیر اسبق لبنان گفت: حملات وحشیانه به مناطق مسکونی غیرنظامی در بیروت و سراسر لبنان جنایات جنگی آشکار است. نواف سلام، نخست وزیر لبنان نیز گفت: اسرائیل تمام تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای توقف جنگ را نادیده می‌گیرد. 

وی ادامه داد: اسرائیل آشکارا اصول قوانین بین‌المللی و بشردوستانه را نقض می‌کند. از دوستان ما خواسته می‌شود تا به ما در توقف تجاوز اسرائیل به هر طریق ممکن کمک کنند. ژوزف عون، رئیس جمهور لبنان نیز گفت: حملات وحشیانه اسرائیل بارها بی‌اعتنایی آن را به تمام قوانین و هنجارهای بین‌المللی نشان داده است. ما بر لزوم ایفای مسؤولیت‌های جامعه بین‌المللی و پایان دادن به رویکرد تهاجمی که منطقه را تهدید می‌کند، تأکید می‌کنیم.

این در حالیست که انور العنونی، سخنگوی امور خارجی اتحادیه اروپا دیروز (چهارشنبه) اعلام کرد که این اتحادیه در پی آتش‌بس اخیر میان ایران و آمریکا، از اسرائیل می‌خواهد تمامی حملات خود به لبنان را متوقف کند. العنونی در یک نشست خبری در بروکسل گفت: «ما از اسرائیل می‌خواهیم عملیات خود در لبنان را متوقف کند، به حاکمیت و تمامیت ارضی لبنان احترام بگذارد». سخنگوی امور خارجی اتحادیه اروپا در ادامه گفت: «ما به‌طور کامل از نیروهای یونیفل (نیروی موقت سازمان ملل در لبنان) در انجام ماموریت‌شان حمایت می‌کنیم. هرگونه حمله علیه یونیفل غیرقابل‌قبول است و باید فورا متوقف شود».

خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا عصر چهارشنبه در گفت‌وگویی با الجزیره گفت: «اسرائیل باید بمباران بی‌رویه و نسنجیده علیه لبنان را متوقف کند». وزیر خارجه اسپانیا گفت که ما خواستار کاهش تنش، استفاده از دیپلماسی و بازگشت به مذاکرات هستیم.