بر اساس اسناد برنامه‌ریزی نظامی آمریکا که توسط گاردین مشاهده شده، نیروهای خارجی در ابتدا در کنار سربازان اسرائیلی در شرق غزه مستقر خواهند شد و این باریکه ویران‌شده با «خط زرد» فعلی تحت کنترل اسرائیل تقسیم خواهد شد.

 به نوشته روزنامه گاردین، یکی از مسئولان آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت: «به صورت ایده‌آل شما می‌خواهید همه چیز را کامل کنید، درست است؟ اما این یک آرزوی بزرگ است. این مساله زمان‌بر است. انجام آن به این آسانی نیست». طرح‌های ارتش آمریکا سوالات زیادی را درباره تعهد واشنگتن به تبدیل آتش بس غزه به یک سازش مداوم سیاسی با حکمرانی فلسطینی‌ها در سراسر غزه که ترامپ وعده‌اش را داده بود، مطرح می‌کند. برنامه‌های آینده غزه با سرعت سرسام‌آوری در حال تغییر است که نشان‌دهنده رویکردی آشفته و بداهه برای حل یکی از پیچیده‌ترین و لاینحل‌ترین درگیری‌های جهان و ارائه کمک‌هایی از جمله غذا و سرپناه به دو میلیون فلسطینی است. این مقام آمریکایی گفت، ایالات متحده برای چندین هفته طرح بازسازی به شکل اردوگاه‌های حصارکشی شده برای گروه‌های کوچک فلسطینی با عنوان «جوامع امن جایگزین» را ترویج می‌کرد، اما همین چند روز پیش از این طرح‌ها صرف نظر شد. 

وی افزود: «این یک تصویر کلی از مفهومی است که در یک زمان خاص مطرح شد. آنها قبلا از آن عبور کرده‌اند». سازمان‌های بشردوستانه که بارها نگرانی‌هایی درباره این طرح جوامع امن جایگزین مطرح کرده بودند، گفتند که هنوز درباره تغییر این طرح‌ها مطلع نشدند. بدون یک طرح کاری برای نیروی صلح بان بین‌المللی، خروج نیروهای اسرائیلی و ساخت و سازهایی در مقیاس بزرگ، این خطر برای غزه وجود دارد که پس از دو سال جنگ، این منطقه وارد یک برزخ شود. میانجی‌گران نسبت به وضعیتی «نه جنگ، نه صلح» برای غزه تقسیم شده هشدار داده‌اند؛ غزه‌ای که حملات منظم اسرائیل، اشغال ریشه‌دار، نبود خودمختاری فلسطینی و بازسازی محدود خانه‌ها و جوامع فلسطینی را در پی دارد. تشکیل «نیروی بین‌المللی ایجاد ثبات» زیرساخت طرح صلح ۲۰ بندی ترامپ است. آمریکا امید دارد که پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که به این نیرو مجوز رسمی می‌دهد، در روزهای آتی تصویب شود و انتظار دارد جزئیات قطعی تعهدات نیروها متعاقبا اعلام شود.