مرتس:
روسیه تهدید مشترک برای اروپاست

فدریش مرتس صدراعظم آلمان اتهامات ایالات متحده مبنی بر اینکه اروپا برای تأمین بودجه دفاعی و امنیت خود خیلی کم کار میکند را پذیرفت اما اکنون معتقد است که آنها در یک جبهه قرار دارند.
مرتس که با شبکه بیبیسی گفتوگو میکرد، افزود: ما میدانیم که باید کارهای بیشتری را خودمان انجام دهیم و در گذشته مجانی سواری میگرفتیم! آنها از ما میخواهند که کارهای بیشتری انجام دهیم و ما اکنون کارهای بیشتری انجام میدهیم.
او که برای تقویت روابط دفاعی، بهعنوان بخشی از یک پیمان دوستی تاریخی میان لندن و برلین که هدف آن مقابله با مهاجرت نامنظم و ترویج تبادل جوانان نیز هست، به انگلیس سفر کرده بود در ادامه به بیبیسی گفت که تاکنون سه بار با ترامپ ملاقات کرده و آنها در گفتوگوها شرایط خوبی دارند.
وی با اشاره به جنگ اوکراین خاطرنشان کرد: من فکر میکنم رئیس جمهور ترامپ و ما در یک جبهه هستیم؛ ما در تلاشیم تا این جنگ را به پایان برسانیم.
فردریش مرتس در حالی فعالیت خود بهعنوان صدراعظم آلمان را آغاز کرد که جنگ روسیه و اوکراین و همچنین تهدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اعمال ۳۰ درصد تعرفه واردات بر کالاهای اتحادیه اروپا از اول اوت، هفتههای اولیه کاری او را شکل دادند.
او با بیان اینکه گفتوگوهای منظمی با رئیس جمهور آمریکا دارد، اظهار داشت: ما هفتهای یک بار تلفنی با هم در تماس هستیم؛ تلاشهایمان را هماهنگ میکنیم. یکی از مسائل، جنگ اوکراین است و دومی، بحثهای تجاری و تعرفههای ماست.
مرتس در جریان مبارزات انتخاباتی از حامیان سرسخت اوکراین بود و ماهها قبل از اینکه حزب دموکرات مسیحی راست میانه آلمان را در انتخابات فوریه به پیروزی برساند، به کییف، پایتخت اوکراین سفر کرده بود.
صدراعظم آلمان همچنین روسیه را تهدید مشترک اروپاییها عنوان کرد و گفت: ما شاهد یک تهدید بزرگ هستیم و این تهدید روسیه است. این تهدید فقط متوجه اوکراین نیست. بلکه متوجه صلح ما، آزادی ما و نظم سیاسی اروپا است.
وی با اشاره به اظهارات «جی. دی ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ که فهرستی از اتهامات را علیه متحدان اروپایی واشنگتن مطرح و حاضران در این کنفرانس را شوکه کرد، گفت که «دولت باید پیامدهای این موضعگیری را درک کند. به عبارت دیگر، پیام رفتار کاملا آشکار ونس، بلند و واضح شنیده شده است».
صدراعظم آلمان حتی قبل از اینکه سوگند یاد کند، تلاش کرد تا تغییر در قانون اساسی آلمان را برای افزایش چشمگیر هزینههای دفاعی اعمال کند و تاکید کرد که «قانون فعلی برای دفاع آلمان این است که هر کاری که لازم است، باید انجام شود».
او در مصاحبه خود با رسانه انگلیسی تصریح کرد: ما به اندازه کافی قوی نیستیم، ارتش ما به اندازه کافی قوی نیست، به همین دلیل است که پول زیادی خرج میکنیم. انگلیس، آلمان و فرانسه بهطور مشترک روی یک اتحاد مثلثی از قدرتهای اروپایی، ملقب به تروئیکای اروپا کار میکنند که به گفته مرتس، نه تنها بر امنیت و سیاست خارجی، بلکه بر رشد اقتصادی نیز تمرکز
خواهد داشت.
صدراعظم آلمان گفت که اکنون با «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس و همچنین با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه بسیار نزدیک هستند. ماکرون قرار است طی روزهای آینده در برلین با او دیدار کند.
این در حالیست که سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه هم اعلام کرده که آنچه پیش از چرخش غمانگیز وقایع در اوکراین و آغاز عملیات ویژه نظامی رخ داد، همان جایی است که علل و ریشههای وضعیت فعلی در آن نهفته است».
طبق گزارش خبرگزاری تاس، معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: «برای مدت بسیار طولانی، ما به دنبال راهحلهای جایگزین بودهایم و هر بار، اوکراینیها با شکست مواجه شدهاند. در مورد توافقنامههای مینسک، آنها قاطعانه از اجرای آنها خودداری کردند. در مورد مسائل مربوط به امنیت یوروآتلانتیک، بلوک غرب به رهبری ایالات متحده و ناتو به طور کلی، برای دههها تمایلی برای دادن حتی کوچکترین امتیازی نداشتند».
وی افزود: «این ما نبودیم که به ناتو نزدیک میشدیم بلکه ناتو به ما نزدیک میشد و همه چیز به طرز غمانگیز و دردناکی پایان یافت».
ریابکوف ضمن اشاره به اهداف روسیه در عملیات نظامی خود در اوکراین تصریح کرد: «عزم ما برای دستیابی به اهداف عملیات ویژه نظامی، از جمله تغییر یک عنصر کلیدی یا بهتر بگوییم، سیاست اصلی رژیم فعلی کییف که عمیقا ضدروسی است، همچنان پابرجاست. این سیاست اساسا ضدروسی و جدا از دولت روسیه است. اگر بخواهیم مسائل را با نام واقعیشان بنامیم، این موضع بدون تغییر باقی میماند».
دیدگاه تان را بنویسید