محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مراسمی که در سازمان ملل برای واگذاری ریاست گروه ۷۷ + چین از مصر به فلسطین برگزار شد، اظهار کرد: ادامه شهرک‌سازی‌ها و اشغال فلسطین روند توسعه اراضی فلسطینی‌ها و توان آن‌ها برای همکاری و هماهنگی را تضعیف می‌کند و آینده توسعه تمامی ملت‌های منطقه را به تعویق می‌اندازد.

عباس در این مراسم گفت که به راه‌حلی مسالمت‌آمیز که به اشغالگری پایان داده و استقلال کشور فلسطین را به پایتختی قدس شرقی محقق کند و درعین‌حال به زندگی مسالمت‌آمیز و در صلح و امنیت در کنار کشور اسرائیل پایبند است.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین روز سه‌شنبه (25 دی ماه) طی مراسمی که در مقر مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد  ریاست گروه ۱+۷۷ در سال ۲۰۱۹ را تحویل گرفت.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین وفا، محمود عباس در این مراسم تصریح کرد که دولت فلسطین از هیچ تلاشی برای تضمین فعالیت دست جمعی به منظور استفاده از دستاوردهای گروه ۱+ ۷۷ طی ۵۵ سال گذشته فروگذار نخواهد کرد.

وی افزود: بی‌شک، تحویل گرفتن ریاست این گروه مسئولیت بزرگی است که دولت فلسطین با نهایت تواضع، اخلاص و ازخودگذشتگی آن را بر دوش خواهد کشید و عزم خود برای دفاع از منافع این گروه و تقویت مواضع کشورهای عضو سازمان ملل را جزم خواهد کرد.

عباس با تأکید کرد؛ فلسطین در دوره ریاست گروه ۱+۷۷ تلاش خواهد کرد زمینه تحکیم روابط میان این گروه و تمامی اعضای سازمان ملل را فراهم کند، خاطرنشان ساخت که برگزاری دومین اجلاس سازمان ملل در سطح مقامات عالی‌رتبه در راستای همکاری میان کشورهای جنوب که به میزبانی بوئنوس آیرس در مارس (اسفند ماه) آینده برگزار خواهد شد، از اهمیت زیادی برخوردار است.

 عباس با اشاره به این‌که تقویت صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه، عرصه‌های وسیعی برای تحقق توسعه پایدار و ثابت تمامی کشورهای منطقه بر اساس توافقنامه‌ها و معاهدات بین‌المللی فراهم خواهد کرد، اعلام کرد که تداوم شهرک‌سازی و اشغالگری رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین مانع از اجرای برنامه توسعه و همکاری و ارتباط منطقه‌ای تمامی ملت‌ها می‌شود.

عباس بر پایبندی فلسطین به قوانین بین‌المللی و نهادهای بین‌المللی و نیز حل مسالمت‌آمیز منازعه بر اساس پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی و تحقق استقلال کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی که بتواند در کمال صلح و امنیت در مرزهای سال ۱۹۶۷ و در کنار کشور اسرائیل به حیات خود ادامه دهد، تأکید کرد. وی همچنین خواستار حل تمامی مسائل مشمول حل نهایی و به‌ویژه مسئله آوارگان و اسرا بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل و طرح صلح عربی ارائه‌شده در سال ۲۰۰۲ شد.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین از اعضای گروه ۱+۷۷ و به‌ویژه گروه آسیا پاسفیک به خاطر اعتماد به وی تقدیر و تشکر کرد و از کشورهای عضو سازمان ملل نیز به خاطر تصویب قطعنامه برخورداری دولت فلسطین از اختیارات خود به‌موجب ریاست گروه ۱+۷۷ قدردانی نمود. ریاست فلسطین بر گروه مذکور به آن اجازه می‌دهد که نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل و کنفرانس‌های بین‌المللی که زیر نظر این مجمع یا سازمان ملل برگزار می‌شود، شرکت کند و در کنار صدور بیانیه‌ها، پیشنهاد‌ها و اصلاحاتی را به نمایندگی از گروه ۱+۷۷ ارائه دهد.

فلسطین به‌عنوان یک کشور ناظر و غیر عضو در سازمان ملل حضور دارد، این امر امتیازاتی از جمله پیوستن به قراردادهای بین‌المللی را به فلسطین می‌دهد اما این کشور حق رأی‌دهی در مجمع عمومی این سازمان را ندارد.

فلسطینی‌ها به‌شدت نسبت به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در دسامبر(آذر ماه) برای به رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل واکنش نشان دادند، عباس نیز روابط خود با دولت ترامپ را قطع کرده و مخالفت خود را با هرگونه طرح صلح پیشنهادی آمریکا ابراز داشته و گفتند آمریکا حامی اسرائیل است.