سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره آزادسازی کامل قلمرو جمهوری خلق لوهانسک گزارش داد. به گزارش اسپوتنیک، در بیانیه مطبوعاتی وزارت دفاع روسیه آمده است: دیروز (یکشنبه) 3 ژوئیه 2022، وزیر دفاع فدراسیون روسیه، ژنرال ارتش سرگئی شویگو، به فرمانده عالی نیروهای مسلح فدراسیون روسیه ولادیمیر پوتین خبر آزادی جمهوری خلق لوهانسک را اعلام کرد. پیشتر نظامیانی متشکل از ارتش روسیه و جنگجویان شبه نظامی خلق لوهانسک، لیسیچانسک، آخرین شهر منطقه لوهانسک را که تحت کنترل نیروهای امنیتی اوکراین بود، محاصره کردند. مساحت کل مناطق آزاد شده 182 کیلومتر مربع بوده است.

در همین راستا هم رمضان قدیروف، رهبر چچن در کانال تلگرامی خود نوشت: حلقه کاملا بسته شده و لیسیچانسک تحت محاصره کامل نیروهای تحت امر روسیه قرار دارد. می‌توان گفت که به زودی حمله‌ای تمام عیار علیه این شهر آغاز خواهد شد. دشمن جایی برای فرار ندارد چون تمامی مسیرهای ورودی و خروجی بسته شده‌اند. بر اساس گزارش‌های اولیه، بیش از ۲۰۰۰ نیروهای واحدهای دفاع ارضی اوکراین در لیسیچانسک مستقر بوده و از نیروهای خارجی تحت امر کی‌یف محافظت می‌کنند. این در حالیست که حدود پنج روز پیش ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که به زودی به اهداف نظامی و میدانی در شرق اوکراین دست پیدا می‌کنند و پیشروی ادامه خواهد داشت.

از سوی دیگر خبرگزاری راشاتودی طی تحقیقات و گزارشی اعلام کرد که تسلیحات مرگباری که از ایالات متحده، انگلیس و سایر کشورهای ناتو به اوکراین ارسال می‌شوند، منجر به ایجاد خرید و فروش‌های غیرقانونی و بازار سیاه شده است. اوکراینی‌ها در بازارها و شبکه‌های غیرقانونی ایجاد شده، نه تنها تسلیحات کوچک بلکه سخت‌افزارهای پیچیده‌ای از جمله سیستم‌های ضدتانک جاولین و پهپادهای انفجاری (Phoenix Ghost) را عرضه می‌کنند. چند تن از خبرنگاران راشا تودی در اقدامی تواسته‌اند با افرادی که در این بازار سیاه هستند، گفت‌وگو کنند و معامله خرید یکی از همین پهپادهای انفجاری را به قیمت ۴ هزار دلار انجام دهند. برخی از این خبرنگاران نیز خود را علاقه‌مند به خرید مین‌های ضدنفر آمریکایی نشان دادند اما به آن‌ها گفته شده که موجودی این نوع از مین‌ها تمام شده است. یکی از خبرنگاران از فروشنده سوال کرده که آیا امکان ارسال این نوع پهپاد به شهر مرزی پرزمیسی در لهستان وجود دارد، فروشنده پاسخ داده که مشکلی نیست اما ۱۰۰۰ دلار دیگر خرج دارد. راشاتودی همچنین با یک فروشنده دیگری ارتباط برقرار کرده که علاوه بر تسلیحات آمریکایی طیف گسترده‌ای از تسلیحات قدیمی ساخت روسیه و شوروی از جمله کلاشنیکف، تفنگ‌های دستی، نارنجک‌ها و تفنگ‌های تک تیرانداز را ارائه کرده است.

این گزارش خاطرنشان کرده که نکته قابل‌توجه فروش این تسلیحات در بازار سیاه، قیمت آنهاست که به طرز عجیبی پایین می‌باشد. برای مثال، ‌سیستم سلاح ضدتانک سبک نسل بعدی (NLAW) ساخت انگلیس تنها به قیمت ۱۵ هزار دلار فروخته می‌شود در حالیکه به گفته این رسانه، خرید سلاح ضدتانک به صورت قانونی ممکن است از ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار هزینه داشته باشد. این در حالیست که یورگن استاک، دبیرکل اینترپل ماه گذشته هشدار داد که درگیری در اوکراین موجب خواهد شد تا این تسلیحات پیشرفته غربی از بازارهای سیاه سردرآورند. وی اذعان داشت: گروه‌های جنایتکار سعی می‌کنند از این شرایط آشفته و در دسترس بودن سلاح‌ها استفاده کنند و آنها ممکن است نه تنها در کشورهای همسایه اوکراین بلکه به سایر قاره‌ها ارسال شوند. از طرفی لوید آستین، ‌وزیر دفاع آمریکا در ماه مه گفت که او درخصوص اهمیت ردیابی و حفاظت از تسلیحات آمریکایی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین و وزیر دفاع این کشور گفت‌وگو کرده و به وی این اطمینان خاطر داده شده است که تسلیحات غربی از بازارهای قانونی سر درنمی‌آورند.