درگیری نظامی بین نیروهای نظامی آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ مجددا از سرگرفته شده است. به گزارش اسپوتنیک، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان گفته که آذربایجان حملاتی هوایی و توپخانه‌ای‌ انجام داده است و نیروهای ارمنستان در پاسخ دو هلی‌کوپتر و سه پهپاد آذربایجان را سرنگون کرده‌اند. آذربایجان نیز می‌گوید که ارمنستان آغازکننده درگیری‌ها بوده و یک حمله سنگین را در خط مقدم انجام داده است. یک سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در همین رابطه گفت، نیروهای مسلح ارمنستان به روی منازل در امتداد خط مرزی در منطقه «ناگورنو قره‌باغ» آتش گشوده‌اند و در بین جمعیت غیرنظامی تلفاتی وجود داشته است. این سخنگو اظهار کرد: صبح روز گذشته (یکشنبه)، نیروهای مسلح ارمنستان که تحریکات گسترده انجام داده بودند، به گلوله‌باران شدید مواضع ارتش جمهوری آذربایجان در امتداد خط مقدم و منازل ما در ناحیه خط مقدم پرداختند. بنا بر گفته این سخنگو، دست‌کم شش خانه مورد حمله قرار گرفته و افرادی از میان مردم محلی، کشته و زخمی شده‌اند. وی افزود که زیرساخت‌های غیرنظامیان به طور جدی آسیب دید و اطلاعات درباره تلفات و زخمی‌ها در بین جمعیت غیرنظامی و ارتش، در حال تأیید است. وی ادامه داد: واحدهای پیشرفته ارتش جمهوری آذربایجان در حال انجام اقدامات تلافی‌جویانه به منظور سرکوب تحریک دشمن و تضمین امنیت جمعیت غیرنظامیانی هستند که در نزدیکی خط مقابله نظامی زندگی می‌کنند. در چند ماهه اخیر درگیری‌ها بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ مجددا از سر گرفته شده است. دو ماه پیش نیز در درگیری‌های مرزی حداقل ۱۶ نفر کشته شدند. هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ جزئی از آن بودند.

چهار دهه است که مناقشه بر سر مالکیت منطقه قره‌باغ موجب تنش در این منطقه شده است، از لحاظ حقوق بین‌الملل این منطقه بخشی از جمهوری آذربایجان است اما تحت کنترل اقوام ارمنی قرار دارد. در سال ۲۰۱۶ درگیری نظامی در این منطقه به مدت چهار روز به طول انجامید. سازمان امنیت و همکاری اروپا سال‌هاست تلاش دارد تا از طریق دیپلماتیک به راه حلی برای این مسئله از طریق گفتگو و تفاهم دست یابد و صلح را در این منطقه برقرار کند.

در این میان به دنبال تشدید تنش‌ها و درگیری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه ناگورنو قره‌باغ، دولت ارمنستان حکومت نظامی و بسیج کامل مردمی در کشور اعلام کرد. در این رابطه نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرد که بر اساس تصمیم دولت، حکومت نظامی و بسیج کامل مردمی در جمهوری ارمنستان اعلام شده است این تصمیم بلافاصله پس از انتشار اجرایی می‌شود. من به تمامی پرنسل ارتش تاکید دارم تا در کمیسیون‌های نظامی منطقه‌ای اوضاع را گزارش دهند. این در حالی است که اتحادیه اروپا، روسیه، فرانسه و ترکیه کاهش تنش‌ها میان دو طرف و آغاز مذاکرات را خواستار شده‌اند. وزارت خارجه روسیه روز گذشته (یکشنبه) از تمامی طرف‌های درگیر در منطقه مورد مناقشه ناگورنو-قره‌باغ خواست تا هر چه سریع‌تر با اعلام آتش‌بس مذاکرات را آغاز کنند. در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: ما از تمامی طرف‌های درگیر در مساله ناگورنو-قره‌باغ می‌خواهیم تا هر چه سریع‌تر آتش‌بس را اعمال کنند و برای ثبات در منطقه به مذاکره بنشینند. مسکو همچنین به گزارش‌هایی درباره افزایش تنش‌ها و درگیری‌ها در این منطقه مورد مناقشه اشاره کرد و اذعان داشت که شواهدی درباره تلفات در نتیجه درگیری‌های اخیر در منطقه وجود دارد. اوایل روز گذشته همچنین رئیس منطقه خودمختار ناگورنو-قره‌باغ نیز منع آمد و شد وضع کرده و خواستار بسیج کلی در منطقه شد.