در سیاست ژاپن شگفتی‌های زیادی وجود ندارد، اما ظهور یوشیهیده سوگا به‌عنوان نخست‌وزیر بعدی، دقیقاً یکی از همان اتفاقاتی است که از قبل تعیین نشده بود. به گزارش ایندیپندنت، روز دوشنبه، یوشیهیده سوگا اکثریت آرای انتخاباتی را که برای تعیین رهبری حزب محافظه‌کار لیبرال دموکرات برگزار شد به دست آورد. این حزب از زمان جنگ جهانی دوم، بجز چهار سال، حزب حاکم ژاپن بوده است. حالا به احتمال بسیار زیاد سوگا، دبیر اول و سخنگوی کابینه ژاپن، نخست‌وزیر بعدی می‌شود. نیویورک‌تایمز در تحلیلی نوشته است که او با پیروزی قاطع خود در رقابت حزبی، مهارت‌های سیاسی خود را به‌عنوان اپراتوری که تقریباً هشت سال از پشت‌صحنه کار می‌کرد، نشان داد. شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن چند هفته قبل اعلام کرد که به دلیل وخیم شدن وضعیت بیماری کولیک روده از مقامش کناره‌گیری می‌کند. سوگا پسر یک کشاورز توت‌فرنگی و یک معلم مدرسه از روستاهای شمال ژاپن است. او یکی از معدود قانون‌گذاران برجسته ژاپنی است که از یک خانواده سیاسی نخبه نیست. او ۷۱ سال دارد و حتی از شینزو آبه مسن‌تر است. به نوشته نیویورک‌تایمز، آنچه سوگا، دبیر کابینه آبه، به همراه می‌آورد، تداوم است. او قول داده که از همان جایی که آبه متوقف شده، حرکت کند؛ حرکتی که موجب اطمینان دوباره مردم می‌شود. در ژاپن، جایی که اغلب ثبات بر ایدئولوژی می‌چربد، سوگا به یک دستگاه سیاسی متصل به سنت متوسل شده که در برابر تغییر مقاومت می‌کند.

میریا سولیس، مدیر مرکز مطالعات سیاست شرق آسیا در موسسه بروکینگز واشنگتن در این باره به نیویورک‌تایمز گفت: این‌که مذاکرات با این سرعت به سوگا ختم شد، بیانگر ذکاوت سیاسی اوست. به نوشته نیویورک‌تایمز، سوگا درخواست مصاحبه را رد کرده، که نشانه‌ای از سال‌ها کار او به‌عنوان مشاور وفادار آبه است. او همچنین قول داده است که برخی از مهم‌ترین اهداف نخست‌وزیر در حال عزیمت را دنبال کند. انتظار می‌رود که او سیاست‌های بازنگری در قانون اساسی صلح‌طلبانه ژاپن و بازگشت شهروندان ژاپنی ربوده شده توسط کره‌شمالی را ادامه دهد.

وی همچنین گفته است که تقریباً به فرمول اقتصادی که امضای آبه بر آن است، و به «اقتصاد آبه» معروف شده، پایبند خواهد ماند. این فرمول ترکیبی از سیاست‌های پولی آسان، هزینه‌های دولت و اصلاح ساختاری صنایعی مانند کشاورزی است. به نوشته نیویورک‌تایمز، با بحران جهانی همه‌گیری ویروس کرونا و افزایش تهدیدات ژئوپلیتیکی در آسیا، جانشینی که در مسیر سابق باقی بماند ممکن است همان چیزی باشد که ژاپن به آن نیاز دارد. کریستینا ال. دیویس، مدیر برنامه روابط آمریکا و ژاپن در هاروارد معتقد است: «ژاپن کشوری نیست که اصلاحات انقلابی آن اغلب اتفاق بیفتد. به‌ویژه این‌ نکته برایش یک مزیت است که در مواقع بحران و عدم اطمینان، یک مدیر خوب بحران دیده شود». شایعاتی وجود دارد مبنی بر این‌که سوگا به‌زودی پس از تصدی نخست‌وزیری می‌تواند انتخابات زودهنگام را اعلام کند. او در صورت موفقیت، می‌تواند محبوبیت خود را تثبیت کند. در غیر این صورت، «شاید فقط یک رهبر موقت باشد». این نظر کن هیجینو، پروفسور حقوق دانشگاه کیوتو است: «و ممکن است آن‌ها با چهره‌ای جوان‌تر و جذاب‌تر برای حضور در انتخابات عمومی آینده آماده ‌شوند». در حوزه سیاست خارجی، سوگا تلاش کرده تا جاهای خالی برنامه‌ها و پروژه‌های خود را پر کند. او سال گذشته به واشنگتن سفر کرد و اولین وزیر ارشد کابینه بود که طی سه دهه گذشته چنین سفری را انجام داد. برای آبه، دیپلماسی فردی با رئیس‌جمهور ترامپ بسیار مهم بوده است. خانم سولیس، از موسسه بروکینگ، به نیویورک‌تایمز گفته است که اگر ترامپ دوباره پیروز شود، سؤال این است که آیا سوگا می‌تواند جادو کند، یا این‌که روابط رمانتیک برادرانه میان ترامپ و آبه است دیگر تکرار نخواهد شد.