برخی کشورهای جنوب شرق آسیا مانند تایلند و ویتنام واردات انواع ضایعات الکترونیکی را پس از بسته شدن مرزهای چین بر روی این نوع کالاها،متوقف کردند. به گزارش روز شنبه ایرنا از رسانه های منطقه ، تایلند واردات 432 نوع از انواع ضایعات الکترونیکی را از دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا متوقف کرد. این قطعات از مدارهای ساده الکترونیکی تا تلویزیون و رادیوهای قدیمی است که دولت تایلند از واردات آنها در شش ماه آینده جلوگیری می کند.

وزیر محیط زیست تایلند گفت که این اقدام پس از ممنوعیت ورود ضایعات وسایل الکترونیکی پیشرفته توسط چین اتخاذ شده است . چین چند ماه گذشته اعلام کرد که دیگر ضایعات الکترونیکی وارد نمی کند.

تایلند پس از چین به عنوان مرکز جدید واردات زباله های الکترونیکی از سراسر جهان قرار گرفته بود که این معضل چالش های زیاد زیست محیطی و انتقادات گسترده ای را توسط فعالان محیط زیست برانگیخته بود. علاوه بر تایلند دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا نیز نگران آن هستند که به دلیل بسته شدن مرزهای چین به روی زباله ها، این کشورها به عنوان جایگزین چین درنظرگرفته شده و زباله های خطرناک به سوی آنها سرازیر شود.

ویتنام نیز پس از پکن اعلام کرد که دیگر به تجار مجوز ورود زباله های الکترونیک نمی دهد و با واردات غیرمجاز زباله های کاغذی، پلاستیکی و فلزی برخورد قانونی خواهد کرد.

وزارت محیط زیست چین اوایل سالجاری اعلام کرد از واردات 16 نوع قراضه فلزی و دیگر ضایعات شیمیایی به این کشور جلوگیری می کند.  این ضایعات شامل قراضه های آهن با محتویات بیش از 25 درصد منگنز و اتیلن می باشد. ممنوعیت واردات زباله های الکترونیک و پلاستیکی به چین که در سال 2015 بیش از 47 میلیون تن بود بخشی از برنامه ‹جنگ علیه آلودگی› این کشور است که برای کمک به ارتقاء اقتصاد کشور و افزایش زنجیره تامین جهانی معرفی شده است. ضایعات الکترونیکی برای واردکنندگان کابل های الکترونیکی یا انواع باطری به عنوان منابعی برای استخراج فلزات با ارزش مانند طلا، نقره و مس مورد استفاده قرار می گیرد، اما درعین حال، می تواند مواد خطرناکی همچون سرب، جیوه و کادمیوم را نیز وارد محیط زیست کند. علاوه براین بسیاری از این کشورها از ضایعات آهن آلات شامل آلومینیوم، مس، فولاد نیز می توانند در بخش صنایع خود استفاده کنند.

اما اکنون کشورهای جنوب شرق آسیا با توجه به چالش های زیست محیطی بسیار از واردات انواع زباله های الکترونیکی جلوگیری می کنند. طبق گزارش رسانه های تایلندی، بانک مرکزی این کشور هفته گذشته اعلام کرد که دیگر به هیچ یک از پروژه هایی که دوستدار محیط زیست نیستند، تسهیلات ارائه نمی کند.

براین اساس ،دولت تایلند تا سال 2025 راهبرد مدیریت مسائل زیست محیطی را در اولویت برنامه ها خود قرار داده است. تایلند همچنین اعلام کرد که تا دو سال آینده از واردات ضایعات پلاستیکی نیز به این کشور جلوگیری خواهد کرد. مرگ تعداد زیادی از آبزیان و یک نهنگ باله کوتاه خلبان در سواحل تایلند به دلیل خوردن زباله های پلاستیکی انتقادات زیادی را علیه دولت نظامی تایلند به همراه داشت و پس از آن دولت تایلند تدابیر جدیدی برای مسائل زیست محیطی را اعلام کرد. نظامیان تایلند گفتند که بهبود زیرساخت های مدیریت زباله از اولویت و اهداف تعیین شده برنامه های دولت تا سال 2021 است.

‹پرایوت چان اوچا› ،نخست وزیر تایلند پیشتر قول داده بود تا برنامه نظارت و مبارزه با واردات زباله های الکترونیکی غیرقانونی در دولتش تدوین و مورد پیگیری قرار گیرد.