از مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود در کنار صنعت و تولید کشور باشد و اگر به دنبال رفع برخی کاستی‌ها در فولاد مبارکه استاین کار را از مسیرهای منطقی‌تر و در فضایی دوستانه‌ پیش ببرد.

به گزارش ایلنا، فولادمبارکه در دو سال گذشته حجم گسترده‌ای از کوشش‌ها و اقدامات سازنده را پشت سر گذاشته است. باید توجه داشت که فولاد مبارکه درزمان خودش در حدود 28 سال پیش یک شرکت فولاد ساز کاملا مدرن و پیشرفته بود که توان پاسخگویی به نیازهای کشور را داشت و درآن زمان قادر بود با تکنولوژی روز و پیشرفته به تولید فولاد بپردازد و پاسخگوی نیاز صنایع گوناگون کشور باشد.

 اما باید توجه داشت که در 30 سال گذشته صنعت فولاد در دنیا بسیار تحول یافته و محصولات فولادی تنوع و تکثر قابل ملاحظه ای پیداکرده است. این تحولات در صنعت فولاد به نحوی است که فولاد مبارکه به عنوان پیشران فولاد ایران دیگر قادر نیست با خط نورد 30سال پیش به فعالیت ادامه بدهد و همان چنان پیشرو باقی بماند. اکنون در دنیا پیشرفت صنعت فولاد عمدتا حرکت به سمت فولادهای سبک تراما مستحکم تر و عریض تر بوده است و این موضوع شامل مصرف تمام صنایع از جمله صنعت خودرو، لوازم خانگی، صنعت نفت و گازو سایر صنایع فلزی می شود. امروز در دنیا هم باید موارد کمتری مصرف شود و هم انرژی و بهره وری نیروی کار مدیریت شود.

در گذشته در صنعت لوازم خانگی، صنعت خودرو از تعداد محدودی گرید استفاده می شد اما اکنون این تعداد به بیش از 30 گرید رسیدهاست و تنوع انواع فولاد مصرفی در صنایع بسیار گسترده است. ابعاد و مقاطعی خط نورد گرم 1 فولاد مبارکه توان و امکان تولید آن راندارد. فولاد مبارکه به عنولن لیدر و راهبر صنعت فولاد کشور قطعا نباید از قافله صنعت فولاد عقب بماند. چرا که در غیر این صورت هم بازارهای رقابتی صادراتی را در سال های آینده از دست می دهد و هم نیاز کشور به واردات افزایش پیدا می کند. در نهایت با تداوم وضعیت کنونی در نهایت فولاد مبارکه باید به خام فروشی فولاد بپردازد. واقعیت این است که اکنون بخشی از صادرات صنعت فولاد، خام فروشی محصولات فولادی است که فاقد ارزش افزوده است. این در حالی است که عمده بهای تمام شده و هزینه تولید تا مرحله تختال است. فولادمبارکه با تکنولوژی خود بهترین اسلب را تولید می کند ولی نمی تواند آن را به انواع محصولات فولادی و نهایی تبدیل کند و مجبور آن را به صورت خام به فروش برساند. در عوض برای نیازهای کشور به انواع ورق‌ها و محصولات فولادی، واردات انجام می شود که هم به خروج ارز از کشور منجر می شود و هم مغایر با اصول و سیاست های اقتصاد مقاومتی است. این در حالی است که بیشترین مصرف انرژی از آب و برق و گاز و سایر مصارف، عمدتا تا مرحلۀ اسلب است و ارزش ‌افزوده و صرف کمترین انرژی و کسب بیشترین بازدهی در نوردگرم است. طبق پیش‌بینی‌هایی که در زمینۀ این نوع فولاد شده، فولاد مبارکه همه نیازهای کشور را در این حوزه برطرف می‌کند. حتی درچشم‌انداز فولاد مبارکه تا 10 سال آینده، امکان تولید گریدهای جدیدی را هم که به بازار فولاد عرضه می‌شود، وجود دارد.

اگر چه بیش از یک دهه است که فولاد مبارکه، احداث خط نورد گرم 2 را در دستور کار دارد اما پس از آغاز به کار مهندس عظیمیان و باهمت و انگیزه ایشان، تحقق این پروژه به صورت جدی در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت و اینک مزین به نام شهید حاج قاسم سلیمانی مزین شده و به مرحله اجرا رسیده است. در ابتدا هدف این بود که نورد گرم 2 با کمک اروپایی ها احداث شود اما مسائل تحریم موجب کنار کشیدن آنان شد. فولاد مبارکه اما به امید اروپایی ها ننشست و این بار با نگاه شرق و عقد قرارداد با چینی‌ها احداث خط نورد گرم 2 را در دستور کار قرار داده است و با قدرت در حال اجرای آن است. امری که اتمام آن پشتیبانی جدی تر دولت و مجلس را میطلبد. حال که چنین عزم و اراده‌ای برای اجرای طرح نورد گرم 2 در مدیریت فولاد مبارکه وجود دارد، ضروری است تمامی ارکان تصمیم‌گیری واز جمله مجلس محترم و انقلابی نیز به یاری بیایند تا تحقق این ایده را در آینده نزدیک شاهد باشیم.

فولاد مبارکه مجموعه‌ای بزرگ با طیف وسیعی از سهامداران و ذی نفعان است. از مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود در کنار صنعت و تولید کشور باشد و اگر به دنبال رفع برخی کاستی‌ها در فولاد مبارکه است این کار را از مسیرهای منطقی‌تر و در فضایی دوستانه‌پیش ببرد.

اما در مورد تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه توسط نمایندگان محترم مجلس، قابل ذکر است، مجلس طبق قانون حق تحقیق و تفحص رادارد. فولاد مبارکه نیز همچون دیگر بنگاه‌های اقتصادی از این قاعده مستثنی نیست اما تحقیق و تفحص، آخرین مرحله نظارت مجلس ورسانه‌ای شدن آن است. پیش از تحقیق و تفحص، مجلس از ابزارهای نظارتی قانونی دیگری همچون طرح سوال در کمیسیون مربوطه نیزبرخوردار است که مجلس محترم می‌تواند دغدغه های خود را در فضایی بهتر و به دور از حاشیه‌سازی و ایجاد خوراک رسانه‌ای برای شبکه‌های معاند، از آن ابزارها استفاده کند.

این در حالی است که مدیرعامل فولاد مبارکه در گفتگو با رسانه‌ها همواره از بازدید، تحقیق و تفحص  مسئولان و نمایندگان مجلس از فولاد مبارکه  استقبال کرده و آمادگی خود برای پاسخگویی به ابهامات را ابزار داشته است. در نهایت امیدواریم مجلس انقلابی با رویکرد انقلابی و تمکین از منویات مقام معظم رهبری ضمن انجام وظایف قانونی خود در سال جهش تولید یاری‌گر صنعت کشور باشد.