این است تیم ملی فوتبال زنان ایران...
سلام به جام ملتها

وقتی تیم ملی فوتبال زنان ایران مقابل لبنان شکست خورد و سرنوشت صعودش به آخرین دیدار گره خورد، نگرانیها آغاز شد. چراکه شاگردان مرضیه جعفری باید مقابل اردن قرار میگرفتند که با سه پیروزی متوالی در صدر جدول حضور داشت و از امتیاز میزبانی برخوردار بود. تنها راهی که میتوانست زنان ایران را به جام ملتهای آسیا برساند و دومین صعود تیم ملی را رقم بزند، پیروزی مقابل اردن بود. این در حالی بود که اردنیها حتی با کسب یک امتیاز هم سهمیه دوازدهم را به دست میآوردند. درنهایت اما دختران کشورمان میزبان خود را دو بر یک شکست دادند تا یک صعود شیرین و به یادماندنی را به هواداران هدیه کنند. صعودی که شاید اگر چند ماه پیش، از آن صحبت میکردیم هیچکس باورش نمیشد که اتفاق بیفتد!
نگار رشیدی
این اردن دوستداشتنی
یکی از نکات این برد مهم فوتبال زنان این است که ایران هر دو تجربه صعودش به جام ملتهای آسیا را با عبور از اردن به دست آورده است. آنها در دوره قبل (2022) هم باید از سد تیم ملی این کشور میگذشتند و این بار هم اردنیها را شکست دادند و یک حسرت چهارساله را به آنها تحمیل کردند. حالا اردن به یک رقیب دوستداشتنی برای تیم ملی ایران تبدیل شده و همین موضوع میتواند در دیدارهای احتمالی آینده برای تیم ملی کشورمان انگیزه ایجاد کند.
12 تیم جام ملتها را بشناسید
با صعود ایران، پرونده مسابقات مرحله انتخابی جام ملتهای آسیا 2026 بسته و ترکیب 12 تیم حاضر در این رقابتها بسته شد. به این ترتیب ایران در کنار تیمهای استرالیا، چین، کرهجنوبی، ژاپن، هند، بنگلادش، چینتایپه، ویتنام، ازبکستان، فیلیپین و کرهشمالی در جام ملتهای آسیا 2026 شرکت خواهد کرد.
در این لیست جای تیم ملی تایلند خالی به نظر میرسد و درواقع نرسیدن تایلندیها به جام ملتها یک شوک بزرگ در مرحله انتخابی به شمار میرود. چراکه این تیم سابقه 9 دوره حضور متوالی در جام ملتها را در کارنامه دارد اما این بار نتوانست در گروه دوم جایی در میان برترینها داشته باشد تا پس از سالها این رقابتها را از خانه دنبال کند. رقابتهایی که هند به جای آنها به عنوان صدرنشین گروه به آن راه پیدا کرده است. همچنین باید اشاره داشت که از گروه سوم نیز بنگلادش با ارائه نمایشی شایسته برای نخستینبار جواز صعود به جام ملتها را کسب کرد. در گروه چهارم هم چینتایپه توانست رقیبان را پشت سر گذاشته و به جمع ۱۲ تیم پایانی برسد.
حالا مرضیه جعفری باید شاگردانش را برای یکی از مهمترین مسابقاتی که پیش روی تیم ملی است، آماده کند. دخترانی که بیشترشان دهه هشتادی هستند و توانستند با آمادهسازی دشواری که جنگ هم روی آن سایه انداخته بود درخشان ظاهر شوند و یک صعود به یادماندنی را رقم بزنند
جام ملتهای فوتبال زنان آسیا 2026 از اول تا 21 مارچ (10 اسفند 1404 تا یک فروردین 1405) به میزبانی کشور استرالیا و در شهرهای سیدنی، گلد کوست و پرث به انجام خواهد رسید.
ایران در سید چهارم
طبق برنامه کنفدراسیون فوتبال آسیا، قرار است هفتم مردادماه مراسم قرعهکشی جام ملتهای 2026 در تالار شهر سیدنی برگزار شود تا تیمها در فاصله هشت ماه تا آغاز این مسابقات، رقبای خود را بشناسند. این در حالی است که گفته میشود تا پیش از مراسم قرعهکشی، رنکینگ فیفا بهروزرسانی نخواهد شد و این یعنی زنان ایران با رنکینگ شصتوهشتم جهان قرعهشان مشخص میشود. آنها در سید چهارم در کنار تیمهای ملی زنان هند و بنگلادش قرار گرفتند. تیمهای ملی زنان استرالیا، ژاپن و کرهشمالی نیز در سید نخست هستند و چینیها به همراه کرهجنوبی و ویتنام در سید دوم حضور دارند. تیمهای ملی زنان فیلیپین، چینتایپه و ازبکستان هم در سید سوم نامشان به چشم میخورد.
ارتش دهه هشتادی
حالا مرضیه جعفری باید شاگردانش را برای یکی از مهمترین مسابقاتی که پیش روی تیم ملی است، آماده کند. دخترانی که بیشترشان دهه هشتادی هستند و توانستند با آمادهسازی دشواری که جنگ هم روی آن سایه انداخته بود درخشان ظاهر شوند و یک صعود به یادماندنی را رقم بزنند. دخترانی که انگیزههای زیادی دارند تا ثابت کنند شایسته حمایتها و برنامهریزیهای بیشتر هستند و اگر مثل چند سال اخیر به حال خود رها نشوند، میتوانند دست به افتخارات بزرگی بزنند.
جعفری و یک تصمیم مهم
از سوی دیگر نباید فراموش کرد این تیم با هدایت سرمربیای توانست با موفقیت مرحله انتخابی را پشت سر بگذارد که قراردادش با فدراسیون فوتبال تا پایان این مسابقات بود. زمانی که مرضیه جعفری به عنوان سرمربی جدید تیم ملی انتخاب شد، تمام واکنشها مثبت بود و فدراسیون که نشان داده تیم ملی زنان در اولویتهایش قرار ندارد، در این یک مورد تحسین شد. حالا موضوع مهم این است که سرنوشت جعفری خیلی زود مشخص شود. او پرافتخارترین مربی باشگاهی فوتبال زنان ایران است و طبیعتا خاتون نمیخواهد سرمربی موفق خود را از دست بدهد. اما قانون هم این اجازه را به او نمیدهد که همزمان با تیم ملی، تیم باشگاهیاش را هم حفظ کند.
درباره سرنوشت جعفری باید به این نکته هم اشاره کرد که او نیز فرصت تصمیمگیری دارد. اگر فدراسیون بخواهد کماکان درباره تیم زنان در مسیر قبلی قدم بردارد، ممکن است او عطای کار در تیم ملی را به لقایش ببخشد و ترجیح بدهد کارش را در رده باشگاهی دنبال کند. به هر حال وظیفه یک سرمربی آمادهسازی تکنیکی، تاکتیکی و روانی تیمش است نه اینکه به خاطر اجرا شدن برنامههایش با فدراسیون در میدان نبرد قرار بگیرد.
حمایت، برنامهریزی و انگیزه
کار دیگری که فدراسیون فوتبال باید از همین امروز انجامش را در دستور کار قرار دهد، این است که برای موفقیت تیم ملی زنان در جام ملتهای آسیا برنامهریزی کند. در غیر این صورت هیچ تضمینی وجود ندارد که تیم ملی با یک برنامه پر افت و خیز باز هم بتواند درخشان ظاهر شود و در مرحله اصلی مسابقات شگفتی بیافریند. تا به اینجا وزیر ورزش و رییس فدراسیون لب به تمجید و تحسین این تیم گشودهاند اما آنچه که زنان ایران نیاز دارند این است که این تحسینها جامه عمل بپوشند و در لباس حمایت و برنامهریزی ظاهر شوند.
دیدگاه تان را بنویسید