جوانگرایی، چالشی که هنوز در تیم ملی ادامه دارد
یک توفیق اجباری

رقابتهای باشگاهی با تمام فراز و فرودهایش در تمام دنیا به روزهای پایانی کار خود در فصل جاری رسیده و در ایران هم پس از اینکه تکلیف قهرمان لیگ برتر مشخص شد، روز پنجشنبه هم قهرمان جام حذفی از بین استقلال و ملوان معرفی میشود تا پیش از ورود به هیجان رقابت جام باشگاههای جهان که برای اولین مرتبه با حضور ۳۲ تیم برگزار خواهد شد، برای چند روزی تمام نگاهها به مسابقات ملی در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ دوخته شود؛ رقابتهایی که اگرچه برای فوتبال ایران به دلیل نتایجی که امیر قلعهنویی و شاگردانش در هشت بازی اخیر با کسب ۲۰ امتیاز کسب کردهاند و صعودشان به جام جهانی قطعی شده اما برای بسیاری از تیمها حکم مرگ و زندگی را دارد. به گزارش فوتبال 360، در واقع برای امیر قلعهنویی دو بازی در فیفادی خردادماه در حکم دو بازی تدارکاتی به شمار میآید که میتواند تا حد زیادی از حجم انتقادات علیه او که بخش عمدهای از آنها تکیه بر فرصت دادن به بازیکنان جوانتر و پایین آوردن میانگین سنی تیم ملی دارند، بکاهد.
ناقص ماندن پروژه جوانگرایی
رخ دادن شرایط ویژه در تیم ملی درحالی است که قلعهنویی و دیگر اعضای کادر فنی تیم ملی به شدت برای جوانگرایی در تیم ملی تحت فشار هستند. کار به قدری جدی شد که قلعهنویی برای چندمین بار وعده جوانگرایی مشروط در تیم ملی را داد؛ او گفت زمانی که وضعیت صعود تیم ملی به جام جهانی قطعی شود، فرصت بیشتری به جوانان خواهد داد. فعلا ولی به نظر میرسد با توجه به داستان اهمیت سیدبندی در جام جهانی، محقق شدن کامل این وعده، دوباره غیرممکن باشد.
درست است که ایران تا زمان قرعهکشی جام جهانی چند فیفادی دیگر هم پیش رو دارد ولی با توجه به فاصله کم موجود بین رقبای تعقیبکننده تیم ملی در رنکینگ، هر آن این استرس برای اعضای کادر فنی وجود دارد که حضور در سید دو از کف برود. شاید با چنین نگاهی است که حتی با وجود وعده جوانگرایی دادن در تیم ملی، قلعهنویی هنوز هم بازیکنان ۳۶ و ۳۳ ساله را به اردو فرامیخواند؛ به این امید که بتواند قرعه مناسبتری در جام جهانی بردارد. تفکری که صدالبته پوستاندازی در تیم ملی را به
عقب و عقبتر میاندازد.
توفیق اجباری به دست آزمون
در این بین اتفاق دیگری نیز رخ داده که سبب میشود دست امیر قلعهنویی برای بازی دادن به بازیکنان جوانتر باز باشد و آن هم مصدومیت سردار آزمون است که روز ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در دقیقه ۷۳ دیدار برابر دبا الحصن برای این مهاجم آماده ایجاد شد تا نتواند همراه با سایر بازیکنان در فیفادی خردادماه شرکت داشته باشد.
رقابت چهار مهاجم برای جانشینی سردار
کادر فنی تیم ملی با آگاهی از غیبت سردار آزمون اقدام به انتخاب لیست نهایی در فیفادی خردادماه و دو بازی برابر قطر و کرهشمالی در ورزشگاه آزادی کرد و بدون در نظر گرفتن لژیونرها از امیرحسین حسینزاده و علی علیپور دعوت به عمل آمده است. با پایان رقابتهایی که لژیونرها درگیر آنها هستند، میتوان از احتمال دعوت سعید سحرخیزان و شهریار مغانلو یا حداقل یکی از آنها در بخش هجومی صحبت کرد و در این شرایط کار کادر فنی تیم ملی برای انتخاب زوج مهدی طارمی اصلا ساده نیست.
حسینزاده زوج طارمی میشود؟
با اضافه شدن سحرخیزان و شهریار مغانلو رقابت شدیدی برای حضور در ترکیب اصلی ایجاد خواهد شد اما امیرحسین حسینزاده فصل فوقالعادهای را با کسب عنوان آقای گلی در لیگ برتر پشت سر گذاشته و یکی از ستارههای تراکتور در قهرمانی تاریخی قرمزپوشان تبریزی بوده است. در این شرایط به نظر میرسد با وجود اینکه علی علیپور، سعید سحرخیزان و حتی شهریار مغانلو فرم خوبی دارند، انتخاب اول کادر فنی تیم ملی امیرحسین حسینزاده باشد. ضمن اینکه استفاده از حسینزاده ۲۴ ساله تاثیر قابلتوجهی در میانگین سنی تیم ملی در دو مسابقه برابر قطر و کرهشمالی خواهد داشت. البته که وضعیت مهدی طارمی پس از حضور در فینال لیگ قهرمانان اروپا هم بسیار تعیینکننده خواهد بود و اگر مهاجم اینتر فشار زیادی در مصاف با پاریسنژرمن متحمل شده باشد، شاید مصاف با قطر را از روی نیمکت آغاز کند که در این صورت فضا برای حضور مهاجمان دیگر بازتر میشود و شاید حتی کادر فنی تصمیم به استفاده از یک مهاجم بگیرد و با آرایش ۳-۳-۴ بازی کند.
دیدگاه تان را بنویسید