نگاهی به چند چهره نامآشنا روی نیمکتها
اسکو در صدر

آریا طاری
لیگ برتر بیستوچهارم هم به پایان رسید و از زمانی که آخرین هفته این رقابتها برگزار شده، بیش از هر چیزی بهترین بازیکنان و بهترین تیمها در دست بررسی قرار گرفتهاند. 16 تیم حاضر در لیگ برتر اما از نیمکتی هدایت شدهاند که حالا وقت آن است که در صف بررسی قرار بگیرند. سرمربیانی که تلاش کردند تیمهایشان را به نتیجه دلخواه برسانند و برخی در این هدف موفق بودهاند و برخی هم نتوانستند انتظارات را برآورده کنند. برخی از این مربیها همین ابتدای راه تصمیم گرفتند که مسیرشان را از تیم جدا کنند و به دنبال یک ماجراجویی جدید بروند. برخی هم از حالا به دنبال بستن تیمی جدید هستند تا فصل بیستوپنجم را پرقدرتتر و با حضور بازیکنان مد نظر خود آغاز کنند.
اسکوچیچ در صدر است
همانطور که تراکتور جام قهرمانی را بالای سر برد و بازیکنان این تیم جوایز فردی را درو کردند، باید عنوان بهترین مربی لیگ را هم به سرمربی این تیم یعنی دراگان اسکوچیچ داد. مردی که در تابستان گذشته به تبریز رفت تا یک تیم مدعی بسازد. درست است که تیم اسکو در جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا ماندگار نشد و وداع تلخی با این دو میدان داشت، اما او در طول فصل اخیر آمار کمنظیری از خود به جا گذاشته و همیشه در فهرست بهترین مربیان لیگ قرار داشته است. ثباتی که تراکتور در نتیجهگیری داشت، نقش بسیار زیادی در موفقیت این تیم و سرمربی ایفا کرد. تراکتور تحت هدایت اسکوچیچ در 30 بازی صاحب 21 برد، پنج تساوی و چهار شکست شد تا با 68 امتیاز و تفاضل 38+ مقتدرانهترین قهرمانی تاریخ لیگ برتر را به دست بیاورد. او در ماه اردیبهشت سه پیروزی و یک تساوی را رقم زد و تنها بازی بدون برد این مربی پس از مسجل شدن قهرمانی برابر نساجی بود.
پاتریس نمره قبولی گرفت
سرمربی فرانسوی سپاهان با اینکه از همان ابتدا روی نیمکت سپاهان ننشسته بود، توانست جزو بهترین مربیهای مسابقات قرار بگیرد. پاتریس کارترون از زمان حضور در اصفهان 24 بار سپاهان را در لیگ برتر هدایت کرد. او از همان ابتدا روندی را در پیش گرفت که خودش و تیمش را از شکست دور نگه میداشت. اما کارترون در حالی که تلاش میکرد رکورد شکستناپذیریاش را تا پایان مسابقات حفظ کند، درنهایت نتوانست این آمار را به دست بیاورد. او ابتدا مقابل ملوان در ضربات پنالتی شکست خورد و در ادامه هم نخستین شکستش را در خانه مقابل گلگهر سیرجان تجربه کرد. با این حال تنها یک شکست در 24 بازی برای تیمی که جزو مدعیهای اصلی قهرمانی به شمار میرفت، قابل قبول است و پاتریس را در لیست بهترین مربیها قرار میدهد.
ذوبآهن اصفهان با محمد ربیعی توانست فصل خوبی را سپری کند. تیمی که با 42 امتیاز در رده ششم به کار خود پایان داد. سرمربی این تیم اما تقریبا از چند ماه پیش ساز جدایی را کوک کرده بود و درنهایت در پایان فصل خداحافظی بیسروصدایی از جمع گاندوها داشت
کارتال خوب بود اما...
تیم سوم جدول ردهبندی یعنی پرسپولیس هم با اینکه روند پرنوسانی از ابتدای فصل داشت، میتواند با ارفاق جایی در فهرست مربیهای برتر داشته باشد. این تیم فصل را با خوان کارلوس گاریدو آغاز کرد اما بعد از شکست سنگین مقابل مس رفسنجان راه دو طرف از هم جدا شد و بعد از چند بازی که کریم باقری به عنوان سرمربی موقت هدایت تیم را برعهده گرفت، اسماعیل کارتال روی نیمکت نشست تا ماموریت دفاع از عنوان قهرمانی را به سرانجام برساند. پرسپولیس اما روند پر فراز و نشیب خود را ادامه داد و درنهایت نتوانست با کارتال به سوی قهرمانی پرواز کند. شاید اگر سرخپوشان سال جدید را دور از انتظار آغاز نمیکردند، حالا حداقل سهمیه پلیآف لیگ نخبگان آسیا را در دست داشتند اما جدا از بحث اینکه چه اتفاقی در پایان لیگ افتاد، باید اشاره داشت که اسماعیل کارتال در سه ماه حضور در فوتبال ایران، عملکرد خوبی داشته و به جز فروردین، دو ماه در جمع بهترین مربیها قرار گرفته است.
ربیعی و وداع در سکوت
ذوبآهن اصفهان با محمد ربیعی توانست فصل خوبی را سپری کند. تیمی که با 42 امتیاز در رده ششم به کار خود پایان داد. سرمربی این تیم اما تقریبا از چند ماه پیش ساز جدایی را کوک کرده بود و درنهایت در پایان فصل خداحافظی بیسروصدایی از جمع گاندوها داشت. ربیعی با کارنامهای موفق از مس رفسنجان به ذوبآهن رفت و طی دو فصل این تیم را به ردههای پنجم و ششم رساند. با توجه به شرایط باشگاه به خصوص در ابتدای فصل اخیر، باید گفت که این ردهها عملکرد خوبی به حساب میآید اما ربیعی نتوانست روی سکوها به محبوبیت برسد. شاید دلیل این موضوع، احتیاطی بود که تیم او در زمین مسابقه از خود نشان میداد. تیمی بیبرناممه در حمله و گاها شکننده در دفاع. با این حال آنها با ربیعی یک پیروزی مهم خارج از خانه به دست آوردند و توانستند در هفته بیستوسوم لیگ بیستوسوم تراکتور را در تبریز چهار بر یک شکست بدهند. بدترین شکست خانگی این تیم هم باخت چهار بر صفر مقابل آلومینیوم اراک در هفته هفتم فصل بیستوچهارم بود. اوضاع در جام حذفی برای ربیعی بر وفق مراد پیش نرفت. آنها در دو فصل اخیر بیشتر از مرحله یکهشتم نهایی را ندیدند و یک بار به دست تراکتور و یک بار به دست ملوان از رقابتها حذف شدند.
همانطور که تراکتور جام قهرمانی را بالای سر برد و بازیکنان این تیم جوایز فردی را درو کردند، باید عنوان بهترین مربی لیگ را هم به سرمربی این تیم یعنی دراگان اسکوچیچ داد. مردی که در تابستان گذشته به تبریز رفت تا یک تیم مدعی بسازد و این تیم را به قهرمانی رساند
درمجموع محمد ربیعی در طول زمان ۶۹۲ روز، در ۶۴ بازی لیگبرتر و جامحذفی روی نیمکت ذوبآهن نشست و به ترتیب ۲۳ پیروزی، ۲۱ تساوی و ۲۰ شکست در این تیم بهثبت رساند. ۶۸ گلزده، ۶۳ گلخورده و ۹۰ امتیاز که میانگین امتیازی ۱.۴ در هر بازی است، همچنین استفاده از ۵۰ بازیکن مختلف، دیگر آمار ربیعی بهعنوان سرمربی طی دو فصل حضور در جمع گاندوها بود.
حالا گاندوها قاسم حدادیفر را به عنوان سرمربی در کنار خود میبینند و باید دید فصل جدید با شماره هشت ابدی این تیم رو به بالا جلو خواهد رفت یا نه.
رحمتی-شمسآذر سر دو راهی
سیدمهدی رحمتی فصل را با هوادار آغاز کرد اما نتوانست در این تیم به نتایج دلخواه برسد. دروازهبان سابق استقلال و تیم ملی در میانه فصل از تهران راهی قزوین شد تا کارش را در شمسآذر ادامه دهد. سالی که برای این تیم سخت گذشت و در پایان بقای آسانی در لیگ برتر نداشتند.
رحمتی با اضافه کردن 16 امتیاز به 13 امتیازی که دقیقی و مهاجری در نیمفصل اول کسب کرده بودند، این تیم را در لیگ برتر حفظ کرد اما حالا اما و اگرهایی دربارها ادامه همکاری او با تیم قزوینی وجود دارد. شمسآذر در هفتههای پایانی عملکرد خوبی نداشت و همین موضوع ابهاماتی را درباره آینده او روی نیمکت شمسآذر ایجاد کرده است. درواقع شکستهای متوالی نساجی و هوادار سبب شد تا رحمتی و شاگردانش با وجود چهار شکست پیاپی در چهار هفته پایانی، سقوط نکنند. در این بین برخی خبرها حکایت از بازگشت سعید دقیقی به شمسآذر دارند و از سوی دیگر شنیده میشود مدیران باشگاه به ادامه همکاری با رحمتی تمایل دارند؛ کسی که هم تیم را در لیگ برتر نگه داشته و هم به بازیکنان جوان و مستعد اجازه بروز تواناییهایشان را بدهد. از سوی دیگر، رحمتی هم از تلاش چند مربی برای گرفتن جای خودش آگاه شده و در حال بررسی شرایط ادامه همکاری با شمسآذر با در نظر گرفتن جزییات دقیق است. باید دید در پایان این راه، سرنوشت رحمتی و تیم قزوین به کجا ختم میشود.
خیبر و مس در مدار تغییر
سعید دقیقی عملکرد قابلقبولی از خود در خیبر خرمآباد به جای گذاشت و بعد از تجربه نافرجام همکاری با ملوان و دوره کوتاه حضورش روی نیمکت شمسآذر، توانست خیبر را در اولین فصل حضورش در لیگ برتر به رتبه یازدهم برساند. گفته میشود که مدیران باشگاه خیبر منتظر پاسخ فوری دقیقی برای ادامه همکاری هستند اما این سرمربی جوان قصد دارد که پیشنهادات خود را بررسی کند و همین مساله باعث شده تا بحث عبور احتمالی از سعید دقیقی مطرح شود! از سوی دیگر، گفته میشود با وجود بقای مس رفسنجان، دودستگیها در مسیر حمایت و یا عدم حمایت از سیروس پورموسوی زیاد است و طبق آخرین خبرها، این سرمربی باتجربه هم فعلا نیمکت خود را لرزان میبیند و گفته میشود که احتمالا فصل آینده پورموسوی هم روی نیمکت مس نخواهد بود!
دیدگاه تان را بنویسید