مرضیه جعفری در اولین تجربه حضورش در تیم ملی، هدایت یک تیم بحران‌زده را عهده‌دار شده و حالا مسئولیتی خطیر بر گردن اوست تا بتواند این تیم را به جام ملت‌ها برساند. به گزارش فوتبال 360، کمیته فنی فدراسیون فوتبال در اقدامی ویژه که شاید معدود اقدامات مثبت این کمیته از زمان تشکیل دوباره‌اش محسوب می‌شود، توانست تیم مدیریتی فدراسیون را در زمینه اعمال تغییرات در حوزه فوتبال زنان اقناع کند؛ به ‌طوری‌ که رأس هرم کادر فنی تیم ملی فوتبال زنان بعد از حدود دو سال فعالیت تغییر کرد و مریم آزمون که کارنامه‌ای ضعیف و ناامیدکننده از خود به جای گذاشته بود، از سمتش برکنار شد و تلاش‌ها برای جلب رضایت مرضیه جعفری جواب داد. جعفری که با کسب 11 قهرمانی در 17 دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال زنان، رکورددار کسب عنوان قهرمانی در فوتبال باشگاهی زنان محسوب می‌شود، در هیچ دوره‌ای در نقش سرمربی به او در تیم ملی اعتماد نشده بود. با این وجود، تصمیم متفاوت مدیران فدراسیون با واکنش‌های مثبت در بدنه فوتبال زنان همراه شد و حالا در روزهای گذشته، اولین اردوی تیم ملی زیر نظر مرضیه جعفری آغاز شده و او دو ماه سرنوشت‌ساز را پیش‌روی خود برای موفقیت در اولین پروژه ملی می‌بیند. 

از تیم ملی، خاتون بساز! 

مرضیه جعفری در دوره باثبات حضورش در خاتون، نه‌تنها توانست در لیگ داخلی قدرت‌نمایی کند و خاتون (شهرداری) بم را به پرافتخارترین تیم ایران تبدیل کرد، بلکه در عرصه آسیایی هم تاریخ‌ساز شد؛ به ‌طوری ‌که در دوره اخیر لیگ قهرمانان زنان آسیا که بعد از چهار دوره انجام آزمایشی رقابت‌ها به عنوان اولین دوره رسمی مسابقات شناخته می‌شد، خاتون با هدایت مرضیه جعفری توانست به جمع هشت تیم برتر رقابت‌ها راه پیدا کند که این اولین حضور یک تیم فوتبال زنان از ایران (در عرصه باشگاهی و ملی) در بین هشت تیم برتر قاره کهن بود. سرمربی باتجربه فوتبال زنان حالا بعد از این موفقیت تاریخی، در تیم ملی عهده‌دار مسئولیت شده است؛ تیمی که در 12 بازی اخیرش، رنگ پیروزی را به خود ندیده و در چنین وضعیت بغرنج و بحرانی باید مهیای حضور در مسابقات انتخابی جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا 2026 شود. مشخصا خروج تیم از وضعیت بحرانی با توجه به فرصت کوتاه باقی‌مانده تا شروع مسابقات انتخابی جام ملت‌ها، ماموریتی سخت برای سکان‌دار جدید تیم ملی زنان است اما با توجه به تجربه موفق جعفری در خاتون، انتظارها از او این است که بتواند پروژه‌ای موفق مثل خاتون را این‌بار در عرصه ملی پیاده‌سازی کند. 

قرار ما؛ 53 روز دیگر! 

زنان فوتبال ایران در طول 12 بازی اخیر خود به حریفانی چون روسیه، استرالیا، فیلیپین، بلاروس، اردن و حتی پورتوریکو باخته‌اند و روزهای خوشی را سپری نکرده‌اند. پروژه بازسازی وضعیت تیم ملی زنان و خروج از بحران در حالی آغاز شده که ملی‌پوشان باید از 23 ژوئن تا پنج جولای 2025 (دوم تا چهاردهم تیرماه 1404) در مسابقات انتخابی جام ملت‌ها حضور پیدا کنند؛ آن‌هم در شرایطی ‌که با تیم‌های سنگاپور، بوتان، لبنان و اردن همگروه شدند و مسابقات به میزبانی اردن در امان برگزار می‌شود و مهم آنکه فقط یک تیم از بین پنج تیم می‌تواند به جام ملت‌ها برود! مسئولان فدراسیون فوتبال به مرضیه جعفری قول برگزاری اردوهای مداوم تا زمان برگزاری مسابقات مقدماتی جام ملت‌ها را داده‌اند و گفته می‌شود قرار است یک بازی دوستانه با ازبکستان و یا هند هم پیش از اعزام به امان برگزار شود. در تاریخ جام ملت‌ها، زنان ایران فقط یک‌ بار توانسته‌اند حضور در این مسابقات را تجربه کنند و حالا مسئولیتی خطیر برعهده مرضیه جعفری است تا دومین صعود را ثبت کند و باید دید او می‌تواند از تیمی بحران‌زده، تیمی در سطح صعود از مسابقات مقدماتی جام ملت‌ها بسازد و 53 روز دیگر در امان و بعد از انجام دیدار با اردن، جشن صعود به جام ملت‌ها به پا خواهد شد یا خیر. 

 

جوان‌گرایی؛ نه فورا ولی حتما!

جعفری مشخصا در وضعیتی بغرنج و بحرانی هدایت تیم ملی را بر عهده گرفته و فاصله زیادی هم تا برگزاری مسابقات انتخابی جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا نیست. در چنین وضعیتی، اعمال تغییر و تحولات گسترده در فهرست تیم ملی و کلید زدن پروژه تغییر نسل، مشخصا اقدام مثبتی محسوب نمی‌شود اما اینکه جعفری بتواند با شیب ملایم پروژه جدیدی را در تیم ملی آغاز کند، می‌تواند بر شمار تحسین‌ها از او بیفزاید و بیش از پیش این سرمربی را در مقام تعریف و تمجید شدن قرار بدهد. سرمربی جدید تیم ملی فوتبال زنان اولین فهرست خود برای برپایی اردوی ملی را در حالی چینش کرد که نه‌تنها از اکثریت تیم‌های لیگ برتری در فهرست او نام بازیکن جدید دیده می‌شد، بلکه جعفری به سراغ بازیکنان لیگ یکی هم رفت تا با دیدی باز بتواند فهرست نهایی‌اش برای سفر به امان را انتخاب کند. این نگرش مثبت در مسیر انتخاب بازیکن خود تحسین‌برانگیز است اما کافی نیست؛ چراکه تیم ملی فوتبال زنان نیاز به تغییر نسل دارد و یکی از پروژه‌های پیش‌روی جعفری در تیم ملی باید این مساله باشد که باید دید او چه زمانی این پروژه مهم را 

کلید خواهد زد.