دو قطبی شدن در عرصه سیاست کشور موضوع جدیدی نیست و هر چند وقت یکبار با بهانه های مختلف این دوقطبی گرایی تشدید یا شفاف می شود. این روزها نیز دو قطبی مذاکره و عدم مذاکره و دو قطبی حمایت از رئیس جمهور و تیم سیاست خارجی در برابر حمله به این دو، تشدید شده است. برخی چهره های تندرو معتقدند سیاست های دولت چهاردهم در حوزه روابط خارجی اشتباه است و باید هر مذاکره ای را متوقف کرد.

سیاستمدار اصلاح طلب که پیشینه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری را نیز دارد در  گفتگو با فرارو،  به بررسی این موضوع پرداخته است.

مصطفی هاشمی طبا، به فرارو گفت: «برخی افراد اگرچه دم از ولایت مداری می زنند اما رفتار و گفتارشان رنگ و بوی نفوذ دشمن را دارد. البته این را تاکید کنم که حرف ها و سخنان تندرو ها نمی تواند روی تصمیم گیری های دشمن موثر باشد، اما می تواند هر نوع عملیات دشمن علیه ما را توجیه کند. این دو مقوله با یکدیگر بسیار متفاوت است. آن ها در نهایت تصمیم خود را می گیرند و کاری به سخنان تندروهای داخلی ندارند. اما حرفهای تند داخلی و موضع گیری های شدید باعث افزایش جسارت دشمن و توجیه هر نوع تخاصم علیه کشور ما می شود. برای مثال آن شخصی که نقشه ای از اصابت بمب اتم در اسرائیل را منتشر کرده دقیقا همین کار را کرده است. نکته عجیب این که در این نقشه، بمب به ساحل غربی رود اردن اصابت کرده است. اتفاقا این منطقه فلسطینی نشین است و همین هم ثابت می کند تهیه کننده چنین نقشه ای، فردی دارای انحراف فکری است. چه لزومی دارد ما اکنون بخواهیم با بمب اتم اسرائیل را تهدید کنیم؟ اسرائیل توسط افرادی اداره می شود که هم جنگ طلب محسوب می شوند و هم مدعی هستند از ماوراء نیل تا ماوراء فرات را باید در اختیار داشته باشند.»

این سیاستمدار اصلاح طلب ادامه داد: «تاریخ نشان می دهد که این مسلمانان بوده اند که همیشه مامنی برای یهودیان آواره فراهم کرده اند نه مسیحیان و اروپایی ها. اتفاقا یهودی ستیزی در برخی کشورهای اروپا و به ویژه آلمان زبانزد بود نه در کشورهای مسلمان. به اعتقاد من بعد از تثبیت اسرائیل در منطقه، این احتمال وجود دارد که بخشی از سلاح های خود را به سمت اروپا نشانه بگیرد. اکنون نیز، اسرائیل در حال باج خواهی از اروپایی ها است. اروپایی ها به باج خواهی اسرائیل تن داده اند. اما در نهایت اسرائیل از اروپایی ها نیز انتقام 

خواهد گرفت.»

هرچه تندروها گفتند غلط از آب درآمد

عضو حزب کارگزاران سازندگی به فرارو گفت: «جالب است که هر آن چه تندروها گفته اند و خواهند گفت، غلط از آب در می آید. از زمانی که برجام امضا شد، این ها همان حرف هایی را می زدند که نتانیاهو می زد. نتانیاهو با برجام مخالف بود، این ها هم با برجام مخالفت می کردند. متاسفانه بین تندروها و دشمنان ایران هماهنگی نظر دیده می شود. تندروها در خصوص مذاکراتی که با آقای ویتکاف انجام شد نیز به شیوه ای وانمود کردند که گویی رهبری از این مذاکرات مطلع نبوده اند یا وزارت خارجه، مستقل و بی خبر این مذاکرات را انجام داده است. این در حالیست که هریک از مقامات رسمی کشور که با هر مقام خارجی دیدار یا مذاکره می کند، قطعا بر اساس جمع بندی حاکمیت این اقدام را انجام می دهد. مقام معظم رهبری نیز بارها صراحتا مشخص کرده اند که سیاست های خارجی توسط ایشان ترسیم می شود و وزارت خارجه، مجری اجرا است. اما تندروها به شیوه ای وانمود می کنند که رئیس جمهور و وزارت خارجه به شکل خودسرانه چنین اقدامی را انجام داده اند.»

وی افزود: «همین تندروها بودند که صحبت از زمستان سخت اروپا و نیاز اروپایی ها به گاز ما صحبت می کردند. اصلا ما گازی برای صادرات نداشتیم، حالا خواه آن ها نیاز داشتند یا نداشتند. این نوع فرضیه ها از ابتدا غلط بود و بسیار زود هم فاش شد. به اعتقاد من افرادی با این طرز تفکر از نقاطی مشخص هدایت می شوند. این ها مجری سیاست های ضد ایران محسوب می شوند. به اعتقاد من وقتی ما در حال مذاکره با ویتکاف بودیم و در چنین شرایطی مورد هجوم قرار گرفتیم، حقانیت ما به وضوح روشن شد. تبلیغات متعددی علیه ما انجام شده بود که القا کنند، ایرانیان حاضر به مذاکره نیستند اما ما ثابت کردیم که اینطور نیست و دشمنی متجاوز داریم که حتی در حین مذاکره اقدامی تجاوزکارانه در پیش می گیرد.»