ادامه حملات تندروها به رئیسجمهور؛
چرا برخی از گفتوگوی پزشکیان با کارلسون خشمگیناند؟

مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در گفتوگویی با «تاکر کارلسون» خبرنگار آمریکایی مواضع کشورمان درخصوص همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، جنگ اخیر با اسرائیل و شرایط ایران برای از سرگیری مذاکرات با آمریکا را تشریح کرد و با تاکید بر اینکه ما با مذاکره مشکلی نداریم، اما فجایعی که رژیم صهیونیستی در منطقه و کشور ما رقم زده وضعیت را بحرانی کرده است، گفت: «امیدواریم پس از عبور از این بحران، باز بتوان به میز مذاکره بازگشت، البته این نیازمند یک شرط و آن اعتماد به روند گفتوگو است. نباید در میانه گفتوگو، مجدداً به رژیم صهیونیستی اجازه حمله داده شود.»
این مصاحبه رئیسجمهور واکنشهای بسیار گوناگون به دنبال داشت. عدهای به ویژه تندروهای داخلی و خارجی برانگیخته، خشمگین و دلواپس شدند و برخی دیگر به تحسین پزشکیان و هوشمندی او در پاسخگویی پرداختند.
پاسخهای ضعیفتان به خبرنگار آمریکایی شرمآور بود
امیرحسین ثابتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی نیز در نقد این مصاحبه به تهدید رئیسجمهور پرداخت و در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آقای پزشکیان؛ پاسخهای ضعیفتان به خبرنگار امریکایی خلاف وحدت ملی و شرمآور بود. ظاهرا هنوز از مذاکرات غیرعاقلانه و غیرشرافتمندانه قبلی با امریکا عبرت نگرفتهاید و دوست دارید باز هم فریب بخورید.اگر دست فرمان دولت در سیاست خارجی تغییر نکند برخورد مجلس با دولت عوض خواهد شد.»
فقط باید چای بخورد و حرفی نزند
نماینده تندروی تهران در مجلس نیز به مصاحبه رئیسجمهور با تاکر کارلسون، مجری آمریکایی حمله کرد. حمید رسایی، به نقل از یک فعال سیاسی آذربایجانی نوشت: «امروز بعد از شنیدن مصاحبه آقای پزشکیان با تاکر کارلسون، مجری شبکه آمریکایی، توییت یکی از فعالان سیاسی جمهوری باکو درباره ایشان را دیدم.» وی افزود: «سوگمندانه و با عرض شرمندگی باید بگویم توصیف دقیقی کرده است: پزشکیان مثل دکتر رشید محمدوف ماست. خوشزبان و مهربان است، اما فقط به درد مراسم خواستگاری میخورد نه ریاست. آن هم به شرطی که فقط چای بخورد و حرف نزند، چون ممکن است با یک جمله همه چیز را خراب کند.»
مصاحبه پزشکیان با تاکر کالرسون هوشمندانه بود
در دیدگاهی متفاوت از نمایندگان تندروی تهران؛ سید عطاالله مهاجرانی در واکنش به مصاحبه رئیسجمهور با تاکر کالرسون، خبرنگار آمریکایی در شبکه ایکس نوشت: «مصاحبه رئیسجمهور مسعود پزشکیان را سه بار گوش کردم. همان دانش و دقت و حساسیت و هوشمندی که یک جراح قلب در عمل قلب باز مراعات میکند. در این مصاحبه که در زمان حساس منتشر شد. پزشکیان رعایت کرده است. مخاطب او مردم آمریکا و جهان است؛ و نه جماعت انقلابی داخل ایران. تفکیک منافع آمریکا از اهداف اسرائیل و تفکیک ترامپ از نتانیاهو عالی بود! این سخن در آمریکا شنونده دارد. موضوع بحث در یک نشست آکادمیک نیست. بحث در شرایط توقف عملیات جنگی و مخاطب مردم معمولی و البته نخبگان آمریکاست.بدیهی است برخی مصاحبه را نپسندیده باشند. مثل آب زلال در کام بیمار.»
پزشکیان ساختمان پاستور را به مدیر مسئول کیهان تحویل دهد!
احمدزیدآبادی، تحلیلگر سیاسی نیز به نقد اظهارات اخیر حسین شریعتمداری درباره مصاحبه رئیسجمهور با تاکر کارلسون پرداخت و در کانال تلگرامی خود تصریح کرد: حسین شریعتمداری: «اظهارات آقای پزشکیان در این مصاحبه با «مواضع کشورمان» فاصلهای پرناشدنی دارد! جناب ایشان مواضع برخی از مشاوران غربگرای خود را بیان کردهاند و نه مواضع ایران عزیز و سربلند را(!).» در مملکتی که اظهارات رئیسجمهورش با «مواضع کشور» «فاصلۀ پرناشدنی» داشته باشد، یا رئیسجمهور، رئیسجمهور نیست و یا آن مملکت، مملکت نیست! آخر این چه مملکتی است که به جای رئیسجمهور، مدیر مسئول یک روزنامه «مواضع کشور» را تعیین و اعلام میکند! با این وضع، بهتر است آقای پزشکیان ساختمان پاستور را به مدیرمسئول کیهان تحویل دهد و خودش به شغل شریف طبابت مشغول شود!
اسرائیل خشمگین شد؛ برخی دوستان داخلی چرا برافروخته شدهاند؟
سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور، در شبکه اجتماعی ایکس در مطلبی با عنوان «چند نکته درباره مصاحبه رئیسجمهور با تاکر کارلسون»، به تحلیل این مصاحبه پرداخت:
۱. مصاحبه به صورت غیرحضوری و در شرایطی انجام شد که ملاحظات امنیتی ویژهای حاکم بود. طبیعی است فرم و قاب تصویر از حالت مطلوب و ایدهآل برخوردار نبود، گرچه آنچه منتشر شد هم نسخه اینترنتی مجری با قاب بستهتر و متفاوت نسخه اصلی است. نسخه باکیفیت بسیار بهتری با ترجمه دقیقتر برای کارلسون ارسال شده بود که استفاده نشده است.
۲. فردی که واسطه انجام مصاحبه بود صرفا نقش هماهنگی زمانی با تاکر کارلسون را داشت. با لحاظ ملاحظات اخلاقی از فرآیند مصاحبه کنار گذاشته نشد، گرچه با عدم رعایت اصول حرفهای مانند ادعای مالکیت کار و انتشار نسخه فیلم بدون هماهنگی از رعایت این ملاحظه پشیمان شدیم.
۳. مخاطب این مصاحبه جامعه آمریکایی پایگاه رأی ترامپ بود، طبیعی است در عین پایبندی به اصول کلی صلحطلبی در عین ایستادگی که رکن اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، ادبیات گفتگو میبایست با مخاطب سازگار باشد.
۴. اکانت توئیتری رژیم صهیونیستی پیام اصلی مصاحبه را شناسایی کرد و نتوانست خشم خود را مهار کند. برخی دوستان داخلی چرا چنین برافروخته و خشمگین شدهاند؟ نمیدانم.
۵. محور وحدت امروز همه ما ایران و پاسداری از آن است. برای دفاع از این آرمان بزرگ و مقدس، یکپارچه و متحد، تابع و پیرو رهبر فرزانه و عزیز انقلاب اسلامی بمانیم. مهاجمین به این وحدت خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید