معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت سند توافق جامع راهبردی ایران و روسیه، اعلام کرد که اجرای کامل این توافقات و تقویت همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف، از جمله حمل‌ونقل ریلی، علمی و گردشگری، در اولویت برنامه‌های تهران قرار دارد.

به گزارش ایرنا، محمد رضا عارف که با هدف شرکت در بیست‌وچهارمین نشست نخست‌وزیران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به مسکو سفر کرده است، در نخستین برنامه سفر رسمی خود با میخائیل میشوستین نخست‌وزیر روسیه دیدار داشت.

وی که در رأس هیأتی سیاسی و اقتصادی از جمله با همراهی وزیر صنعت، معدن و تجارت به مسکو سفر کرده است، بر اراده جمهوری اسلامی ایران بر تقویت مناسبات با روسیه تاکید کرد.

معاون اول رئیس جمهوری کشورمان در آغاز این دیدار ضمن ابراز خرسندی از روند توسعه مناسبات دوجانبه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، از مواضع مسکو به ویژه در مجامع بین‌المللی به ویژه در مسائل اخیر مربوط به مکانیزم ماشه قدردانی کرد.

عارف با اشاره به عضویت و همکاری مشترک تهران و مسکو در سازوکارها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همچون بریکس، شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: این سازمان‌ها از ظرفیت های فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند و همکاری دو کشور در این چارچوب می‌تواند به همکاری‌ها تحرک بیشتری ببخشد.

وی با بیان اینکه به توسعه روابط با مسکو اعتقاد داریم، خاطرنشان کرد: روابط ایران و روسیه فارغ از تحولات جاری می تواند در مسیر توسعه حرکت کند.

معاون اول رئیس جمهوری کشورمان با اشاره به امضای معاهده جامع راهبردی تهران و مسکو در سفر دیماه ۱۴۰۳ مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری ایران به مسکو گفت: این سند، راهنمای حرکت و ارتقای روابط دو کشور به بالاترین سطح است. عارف در ادامه با اشاره به نهایی شدن قانون موافقتنامه همکاری در حوزه امنیت اطلاعات بین دولت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به تهدیدات مشترک علیه دو کشور در فضای سایبر اشاره و بر ضرورت تسهیل روند فعلی برای حفاظت از زیرساختهای حیاتی دو کشور تاکید کرد.

معاون اول رئیس جمهوری کشورمان با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در اردیبهشت‌ماه سال جاری در مسکو، نسبت به عملیاتی شدن اسناد و رفع موانع فراروی اجرای توافقات صورت گرفته ابراز امیدواری کرد.

وی پیشنهاد داد که نشست آتی این کمیسیون ۲۷ تا ۲۹ بهمن به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.

نخست‌وزیر روسیه نیز در این دیدار با اشاره به سفر اخیرش به تهران و ملاقات خود با رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، از عارف خواست که گرم‌ترین و بهترین سلام ها را به دکتر پزشکیان ابلاغ کند.

میشوستین با بیان اینکه فدراسیون روسیه به دنبال تحکیم روابط با جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول همجواری است، به امضای معاهده جامع راهبردی میان دو کشور اشاره کرد و بر اهتمام به اجرای توافقات در چارچوب این سند تاکید کرد. وی اشاره به لازم‌الاجرا شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: اجرای این موافقت‌نامه، فرصت ارتقای مبادلات دوجانبه را فراهم می‌کند.

میشوستین در ادامه از کریدور شمال-جنوب به عنوان مسیر استراتژیک برای منطقه اوراسیا یاد کرد و بر تقویت ترانزیت کالا و تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز تاکید کرد.

وی با اشاره به تحصیل ۹ هزار و ۵۰۰ دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های روسیه بر تقویت تعاملات در حوزه های مختلف تأکید کرد.