اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره فعال شدن مکانیسم ماشه:
مجلس آماده اقدام متقابل و دست ایران باز است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: مجلس شورای اسلامی همانطور که در پاسخ به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه زیرساختهای کشور، قانون تعلیق همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تصویب کرد، در قبال تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه نیز نقشه و برنامه دارد و اقدامات متقابل شدیدتری را در دستور کار قرار داده است. دولت نیز موظف خواهد شد بر اساس این چارچوب، واکنش مناسبی نشان دهد.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ عباس گلرو، در واکنش به تلاش مقامات تروئیکای اروپایی برای افزایش فشار بر ایران و تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه به دلیل فعالیتهای هستهای، تأکید کرد: وضعیت پرونده هستهای ایران کاملاً روشن است و در این میان، حقوق مسلم جمهوری اسلامی ایران بهطور سیستماتیک از سوی کشورهای غربی نادیده گرفته شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با یادآوری اقدامات مجلس در مواجهه با سیاستهای خصمانه پیشین گفت: مجلس شورای اسلامی همانطور که در پاسخ به جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه زیرساختهای کشور، قانون تعلیق همکاریها با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تصویب کرد، در قبال تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه نیز نقشه و برنامه دارد و اقدامات متقابل شدیدتری را در دستور کار قرار داده است. دولت نیز موظف خواهد شد بر اساس این چارچوب، واکنش مناسبی نشان دهد. وی با اشاره به خسارات وارد شده به زیرساختهای هستهای کشور اظهار داشت: ادامه این زیادهخواهیها و اتخاذ مواضع خصمانه از سوی اروپا، مردود است و نمیتواند مبنای تعامل باشد.
وی در پایان هشدار داد: عقلای عرصه روابط بینالملل به کشورهای اروپایی توصیه میکنند که از پیچیدهتر کردن شرایط خودداری کرده و به تعهدات خود پایبند بمانند، چرا که فعالسازی مکانیسم ماشه نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه وضعیت را برای خود اروپاییها دشوارتر خواهد ساخت.
گلرو با اشاره به بررسی گزینههای مختلف در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تصریح کرد: هر اقدامی که در راستای منافع ملی و حقوق مردم باشد، با جدیت پیگیری خواهد شد.
دست ایران از نظر حقوقی باز است که جلوی فعال شدن
مکانیزم ماشه را بگیرد
یک عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با بیان این که هنوز اقدام رسمی و عملیاتی در زمینه فعالسازی مکانیزم ماشه انجام نشده است، به دیده بان ایران گفت: آنچه این روزها درباره اسنپبک توسط رسانهها و مسئولان اروپایی و آمریکایی مطرح میشود، فعلا گمانهزنی رسانهای و تهدید است. از نظر حقوقی دست ایران باز است که این مسأله را مطرح کند که وقتی معاهدهای بین ما و برخی کشورها وجود داشته و آن کشورها تعهدات خود را اجرا نکردند و حتی برخی از آنها از این توافق خارج شدند، حالا آیا این کشورها میتوانند بخشی از این توافق یعنی فرآیند اسنپبک را اجرا کنند؟ این مساله حتما از منظر حقوق بینالملل پذیرفتنی نیست.
وحید احمدی، تاکید کرد: وزارت امور خارجه ما در جلساتی که پیرامون فعالسازی مکانیزم ماشه برگزار خواهد شد، حتما باید این مباحث را مطرح کند و این را هم بگوید که بعد از خروج آمریکا از برجام، سه کشور اروپایی قرار بود با استفاده از ساز و کار اینستکس، شرایطی را فراهم کنند که ایران از مواهب برجام بهرهمند شود، ولی اروپاییها حتی به این تعهد خود هم عمل نکردند.
نماینده شهرستانهای صحنه، کنگاور و هرسین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حمله آمریکا و اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران گفت: مگر تمام بحثهای مربوط به مکانیزم ماشه مرتبط با برنامه هستهای ما نیست، خب آمریکاییها الان مدعی هستند که تاسیسات هستهای ما را از بین بردهاند، خب در چنین شرایطی دیگر اصلا مسأله اسنپبک موضوعیتی پیدا نمیکند. وزارت خارجه ما میتواند با کار کردن روی این مباحث حقوقی، تلاش کند که جلوی فعالسازی مکانیزم ماشه را بگیرد.
وی با تاکید بر این که سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس از نظر حقوق بینالملل حق ندارند مکانیسم ماشه را فعال کنند، به دیدهبان ایران گفت: اگر بخواهیم از منظر حقوق بینالملل نگاه کنیم، با خروج آمریکا از برجام و پایبند نبودن اروپاییها به تعهدات برجامی خود، اکنون برجام دیگر موضوعیتی ندارد که اروپاییها بخواهند براساس یکی از بندهای آن، مکانیزم ماشه را فعال کنند./ سه پیششرط برای انجام مذاکرات مجدد داریم که نخست، محکوم شدن تجاوز به خاک ایران در مجامع بینالمللی، دوم مشخص شدن خسارتها و غرامتهای وارده به کشورمان در جنگ ۱۲ روزه و سوم تضمین این مسأله است که دیگر تعرض به خاک ایران
تکرار نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید