رئیس‌جمهور با اشاره به برخی حواشی ایجاد شده در ارتباط با ساماندهی وضعیت مهاجران افغانستانی و بازگشت مهاجران غیرقانونی تصریح کرد: نمی‌توان ادعا کرد که کاری در چنین سطح و کمیتی بدون اشکال است و باید تلاش شود بازگرداندن این مهاجران در کمال احترام و آرامش انجام شود؛ در این زمینه تاکیدات لازم به وزیر کشور نیز شده، اما نکته‌ای که محل تعجب شده، ادعای دلسوزی کسانی است که چشم خود را بر روی کشتار زنان و کودکان بی‌گناه با بمب و حتی بدتر از آن با بستن راه ورود غذا و دارو و گرسنگی دادن بسته‌اند، اما در مواجهه با موضوع ساماندهی مهاجران افغانی به حقوق بشر به عنوان یک حقه متوسل شده‌اند.

به گزارش ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان پیش از ظهر دیروز در نشستی با رئیس و معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران، افزود: شهروندان افغانستانی برادران و خواهران ما هستند و آنچه در حال انجام است، اقدامی ضروری در راستای ساماندهی حضور آنها در ایران است که در نهایت به نفع خودشان نیز خواهد بود، تلاش هم خواهیم کرد که این اقدامات در نهایت احترام به پیش برود.

وی با بیان اینکه با بیان اینکه تصمیمات لازم برای رسیدگی هرچه سریع‌تر به وضعیت آسیب‌دیدگان از جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر اتخاذ شده است، اظهار داشت: هرگونه کاستی و ضعف در اجرای این تصمیمات را پیگیری و چنانچه نیاز به مصوبه یا اقدامی از سوی دولت بود، اقدامات مقتضی انجام خواهد شد.

مخالف، دشمن نیست

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نباید به صرف ابراز یک نظر مخالف کسی را دشمن تلقی کنیم، گفت: این مردم نشان داده‌اند و اثبات کردند که حاضرند جان خود را فدای میهن و کشور کنند؛ باید بپذیریم که اگر کسی نظری مخالف ما داشت، لزوما دشمن ما نیست و چه بسا از دیگران که چاپلوسی هم می‌کنند، نسبت به ما دلسوزتر است.

پزشکیان همچنین با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مسئولان قوه قضائیه تصریح کرد: اینجا یکی از مهمترین و اصلی‌ترین عرصه‌های اثبات ولایت‌مداری است؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی، وحدت و انسجام را حیاتی‌ترین نیاز امروز جامعه و حتی جهان اسلام توصیف کردند.

رئیس جمهور گفت: خوشبختانه می‌بینیم که مثلا طیف گسترده‌تری از آحاد جامعه فرصت حضور در صدا و سیما و طرح نظرات‌شان را پیدا کرده‌اند که این شایسته قدردانی است. ما نباید بین مردم به خاطر نظرات و دیدگاه‌های متفاوت‌شان تفاوت قائل شویم. به عنوان مثال عرض می‌کنم که دختر بنده در روزهای جنگ، برغم اصرار من و مخاطرات امنیتی حاضر نشد، از بنده فاصله بگیرد، اما همین دختر که حاضر است جانش را برای من بدهد، در مسائل مختلف روی نظر خود پافشاری کرده و به هیچ وجه حاضر نیست از نظرش کوتاه بیاید؛ پس باید بپذیریم که اگر کسی نظری مخالف ما داشت، لزوما دشمن ما نیست و چه بسا از دیگران که چاپلوسی هم می‌کنند، نسبت به ما دلسوزتر است.

پزشکیان اضافه کرد: نباید به صرف ابراز یک نظر مخالف کسی را دشمن تلقی کنیم. این مردم نشان داده‌اند و اثبات کردند که حاضرند جان خود را فدای میهن و کشور کنند.

اصلی ترین راهکار خنثی کردن توطئه دشمن، خدمت صادقانه به مردم است

رئیس جمهور در ادامه بار دیگر از همراهی و انسجام مردم در برابر جنایات رژیم صهیونیستی قدردانی و تصریح کرد: نقشه دشمن این بود که مردم نیز با حملات او همراهی کرده و به خیابان می‌ریزند، اما مردم آب پاکی را روی دست دشمنان ریختند و تمام قد پای کشور خود ایستادند، لذا امروز وظیفه ما برای رسیدگی به آنها مضاعف است.

پزشکیان با اشاره به اینکه مردم حتی در جریان شناسایی شبکه نفوذ نیز به یاری دستگاه‌های اطلاعاتی آمدند، گفت: امروز نوبت ماست که فارغ از جنسیت، قومیت، باور و نژاد بر مبنای حق، انصاف و عدالت، هر آنچه از دست‌مان بر می‌آید برای خدمت به مردم انجام دهیم. دشمن همچنان به دنبال این است که بین مردم و حاکمیت فاصله بیاندازند و اصلی‌ترین راهکار خنثی کردن این توطئه دشمن، خدمت صادقانه و بی‌منت به مردم است.

رئیس جمهور از همه مسئولان ذیربط خواست تا بهترین راهکارها را برای خدمت‌رسانی به مردم، به خصوص آسیب‌دیدگان از جنگ طراحی و اجرا کنند و خاطرنشان کرد: آمار کلی شهدا و جانبازان و به طور کلی آسیب‌دیدگان از این جنگ خیلی بالا نیست و لذا باید دقیقا مشخص شود که هر دستگاهی به چه کسانی و با چه کیفیتی باید خدمت‌رسانی کنند.

رئیس جمهور بر اهمیت هم‌افزایی و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها به خصوص ظرفیت‌های مردمی تاکید کرد و اظهار داشت: تلاش داریم که بر مبنای الگوی محله‌محوری از همه ظرفیت‌های مردمی و میدانی برای رسیدگی به مشکلات مردم استفاده کنیم. باور من این است که در هر محله‌ای که مسجدی وجود دارد، نباید مشکلی 

وجود داشته باشد.

زیر بار محرومیت از حقوق ملت ایران نمی‌رویم

رئیس‌جمهور دیروز همچنین در گفت‌وگوی تلفنی با «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، با اشاره به تحولات منطقه و عرصه بین‌الملل، به ویژه پس از برقراری آتش‌بس در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران و همچنین تلاش کشورهای اروپایی برای ترغیب جمهوری اسلامی به از سرگیری مذاکرات، تاکید کرد: ایران بر اساس سیاست‌های اصولی خود همواره از هر اقدامی که منجر به تقویت صلح و امنیت شود، حمایت کرده است.

پزشکیان گفت: ما خود را متعهد به قوانین بین‌المللی می‌دانیم و به دلیل اطمینان از شفافیت و صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان، هیچ نگرانی از نظارت و بازرسی نداشته و نداریم، اما تاکید می‌کنیم که تحمیل زور و فشار و محروم کردن ملت ما از حقوق قانونی‌شان به‌هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

وی افزود: ایران به گواه تاریخ هیچ‌گاه به دنبال جنگ و نا امنی نبوده و همواره نقشی مهم و اثرگذار در تثبیت صلح و ثبات منطقه ایفا کرده است، اما در شرایطی که ما در حال گفت‌وگو و مذاکره بودیم، بر خلاف تمام معیارها و قوانین بین‌المللی مورد تهاجم رژیم صهیونیستی قرار گرفتیم و در ادامه آمریکا نیز در هماهنگی کامل با این رژیم تاسیسات هسته‌ای ما را که تحت نظارت و بازرسی کامل و قانونی بود، بمباران کرد.

پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود روابط جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان را تاریخی، دوستانه و سازنده توصیف کرد و افزود: سیاست ما تعامل سازنده با همه کشورهای همسایه در سایه حفظ تمامیت ارضی همه کشورهاست و بر تقویت تعاملات، همکاری‌های مشترک و برنامه‌ریزی برای آینده روابط دو کشور تاکید داریم.

«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی ضمن تسلیت جان باختن شماری از هموطنان‌مان در حملات رژیم صهیونیستی و محکومیت این اقدام تجاوزکارانه، بر علاقمندی کشورش برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت‌: بی‌صبرانه منتظر سفر جنابعالی به ارمنستان هستیم، تا از نزدیک درباره راهکارهای ارتقای همکاری و تعاملات دو کشور با یکدیگر دیدار و 

گفت‌وگو کنیم.