سخنگوی وزارت خارجه:
در مورد آینده مذاکرات، منتظر اعلامنظر عمانیها هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه درمورد آینده گفتوگوها با آمریکا علام کرد: منتظر اعلام نظر عمانیها هستیم. چون ما ارتباط مستقیمی با آمریکا نداریم و عمانیها در مورد زمان و مکان گفتوگوها هماهنگی و اطلاعرسانی میکنند.
به گزارش ایسنا، «اسماعیل بقایی» در نشست خبری دیروز (دوشنبه) خود در مورد سفر وزیر خارجه به پاکستان نیز گفت: این سفر در چارچوب رایزنی مستمر و نزدیک ایران با کشورهای همسایه انجام شده است. وی افزود: ما روابط نزدیکی با پاکستان داریم و در این سفر مسائل منطقه و همچنین مسائل فلسطین، لبنان، سوریه و تحولات در غرب آسیا مورد رایزنی قرار میگیرد.
عراقچی پنجشنبه به هند سفر میکند
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: وزیر خارجه در جریان سفر به پاکستان علاوه بر دیدار با همتای پاکستانی خود با نخستوزیر و رئیسجمهور پاکستان نیز دیدار خواهد کرد و سفرشان امروز به این کشور خاتمه پیدا میکند و در روز پنجشنبه برای شرکت در نشست کمیسیون مشترک ایران و هند به هند سفر خواهند کرد.
ملاک ما موضعگیری رسمی طرف مقابل در میز مذاکره است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخی اظهارنظرهای مطرح شده مبنی بر اینکه علت تغییر دبیر شورای امنیت ملی آمریکا به خاطر هماهنگی او با نخستوزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران بوده است، گفت: تغییرات در داخل هیات سیاستگذاری آمریکا ، مربوط به خودشان است و آنچه که برای ما ملاک و مشخص است رفتار و موضعگیری رسمی طرف مقابل در میز مذاکره است. بقایی افزود: تصمیمگیری در مورد زمان دور چهارم مذاکرات بنا به پیشنهاد عمان و با هماهنگی دو طرف انجام شد و دو طرف میدانستند که در حال توافق در این زمینه هستند و اینکه بعدا چه اتفاقی افتاد، اجازه بدهید که من به موضع رسمی اعلام شده از سوی وزارت خارجه عمان و خودمان بسنده کنم.
هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ میدهیم
سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با تهدیدات مطرح شده از سوی نتانیاهو علیه ایران گفت: قطعاً جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ما با تمام قوا و با مراقبت کامل هرگونه تعرض و ماجراجویی را به شدیدترین وجه پاسخ میدهند و در این زمینه تردیدی وجود ندارد.
صدور پیامهای متناقض از سوی مقامات آمریکا کمککننده نیست
بقایی همچنین در ارتباط با اظهارات روز گذشته ترامپ در مورد توافق با ایران و اظهارات ضد و نقیضی که در این ارتباط از سوی مقامات آمریکایی مطرح میشود، گفت: صدور این پیامهای متناقض از سوی مقامات آمریکا کمککننده نیست و البته تاثیری در عزم ما بر اصرار بر مواضع اصولیمان ندارد. وی ادامه داد: همانطور که پیش از این گفتهایم ما آماده ورود و تداوم یک مسیر دیپلماتیک برای حل مسائل مرتبط با موضوع فعالیتهای صلحآمیز هستهای کشورمان و خاتمه دادن به تحریمها هستیم و در این زمینه ثابت قدم خواهیم بود. این که گفته میشود خواسته طرفهای آمریکایی این است که جمهوری اسلامی ایران بمب اتمی نداشته باشد اگر در این زمینه و در این خواسته صداقت وجود داشته باشد فکر میکنم که خیلی از مسائل قابل حل هست، چون ما از قبل اعلام کردهایم و در عمل هم نشان دادهایم که به هیچ عنوان دنبال تسلیحاتیسازی برنامه هستهای خودمان نیستیم.
ایران نه نایبی در منطقه دارد و نه نیازی به نایب دارد
سخنگوی وزارت خارجه درخصوص اتهامزنیها به ایران درباره عملیاتهای ارتش یمن گفت: این اتهامزنیها در ادامه مفهوم انحرافی است که در سالهای اخیر ایجاد کردهاند و ظاهرا خودشان هم «مفهوم نیابتی» را باورشان شده است. وی تاکید کرد: بارها اعلام شده جمهوری اسلامی ایران نه نایبی دارد و نه نیازی به نایب در منطقه دارد. تنها طرفی که در منطقه نایب یک قدرت دیگر است، رژیم صهیونیستی است که متاسفانه منطقه ما را دچار ناامنی و آشوب کرده است. بقایی افزود: مردم یمن بنا به حس انسانی و همبستگی دینی خود با مردم فلسطین و البته در راستای دفاع از خود در برابر تجاوز مکرر آمریکا، تدابیری را اتخاذ کردند. این، تصمیم مستقل یمن است و همه اتهامها و ادعاهایی که در رابطه با فعالیتهای یمنیها علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود، بیاساس بوده و در جهت فرافکنی و تحتالشعاع قرار دادن مشکل و معضل اصلی منطقه که ادامه نسلکشی در غزه و فلسطین است. مطرح میشود.
خاک کشور مبدأ تعرض علیه ایران؛ یک هدف مشروع تلقی خواهد شد
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درمورد تهدیدات نتانیاهو پس از حمله یمن به فرودگاه بنگوریون، گفت: سیاست ایران مبتنی بر حسن همجواری و دوستی با همه کشورهای همسایه است، اما نکتهای که لازم است مد نظر باشد، این است که همه کشورها طبق یک اصل مسلم حقوق بینالملل موظف هستند از اجازهدادن به هر طرف ثالثی که از قلمرو آنها برای هر نوع اقدام تجاوزکارانه و ایذایی علیه کشورهای دیگر استفاده کنند، ممانعت کنند. وی افزود: بنابراین قاعدتاً اگر از خاک یک کشوری علیه ایران تعرضی صورت بگیرد، آن نقطه طبق حقوق بینالملل به عنوان یک هدف مشروع تلقی خواهد شد، اما ما به حفظ روابط دوستانه و نزدیک با همه کشورهای منطقه و همسایگان مصمم هستیم.
عزم ما برای اینکه برنامه هستهای خود را صلح آمیز نگه داریم،
قبلا اثبات شده است
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اظهارات برخی از مقامات آمریکایی در ارتباط با اینکه ایران حق ندارد چرخه سوخت داشته باشد و برخی مسائل دیگری که در این زمینه مطرح میشود گفت: بحث بسیار روشن است و نباید آن را پیچیده کرد. ما در عمل، حق خود را اعمال میکنیم. موضوعی که به عنوان موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران مطرح است، مبتنی بر ماده ۴ معاهده عدم اشاعه است. حق کشورهای عضو است که در بطن آن، موضوع چرخه سوخت و غنیسازی هم وجود دارد. وی تاکید کرد : برنامه هستهای ایران به صورت کامل تحت نظر بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. آنها به صورت روزانه در حال رصد هستند، هیچ انحرافی از ماهیت صلحآمیز مشاهده نشده است. عزم ما برای اینکه برنامه هستهای خود را صلح آمیز نگه داریم، قبلا اثبات شده است و در آینده هم هیچ برنامهای برای عدول از این موضع اصولی وجود ندارد. بنابراین فکر میکنم روشنتر از این واقعاً نمیتوان مواضع جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد.
برخی از مواضع فرانسه کاملا مغایر با حقوق بینالملل است
سخنگوی وزارت خارجه درباره اقدامات و گفتارهای ضدایرانی اخیر مقامات فرانسه از جمله وزیر خارجه این کشور گفت: ما فرانسه و سایر کشورهای اروپایی را به ایفای نقش سازنده در هر روند مذاکراتی دعوت میکنیم. وی افزود: برخی از رفتارها و گفتارها یادآور مجموعه رفتارهایی است که در سنوات قبل شاهد آن بودیم، رفتارهایی که حتماً سازنده نبود. برخی از مواضعی که از طرف فرانسه بیان میشود، به هیچ عنوان در حقوق بینالملل مبنایی ندارد و کاملا مغایر با حقوق بینالملل است و از لحاظ منطقی قابل پذیرش نیست. این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: گفتوگوهای ایران با طرف آمریکایی گفتوگوهای غیرمستقیم و متمرکز بر موضوع هستهای و رفع تحریمهاست و ما در همه مراحل، سایر طرفهای ذیربط را هم در جریان این گفتوگوها گذاشتیم؛ آماده ادامه تماسها با همه اینها بودیم.
موضوع مذاکرات محدود و منحصر به موضوع هستهای و رفع تحریمها خواهد بود
وی در ادامه در مورد اظهارات وزیر خارجه فرانسه در مورد ایران از جمله خواسته او مبنی بر اینکه مسائل غیر هستهای نیز باید وارد توافق احتمالی ایران و آمریکا شود، گفت: در مورد سایر موضوعاتی که از سوی فرانسه مطرح شده است، برای ما عجیب بود. اما چون قبلا سابقه داشته است، با این موضوع، ما به این شکل مواجه میشویم و این گونه در نظر میگیریم که شاید به دنبال نوعی چانهزنی بیرون از اتاق مذاکرات باشند؛ این موضوع به هیچ عنوان از طرف ما قابل پذیرش نیست. موضوع مذاکرات محدود و منحصر به موضوع هستهای و رفع تحریمها خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید